هم‌زمان با دستور اختصاص ارز مبادله‌ای به قطعه‌سازان مطرح شد

تشکیل کمیته توقف تولید «پراید» و «پژو ۴۰۵»

رئیس انجمن قطعه‌سازان از تشکیل کمیته‌ای با حضور خودروسازان، قطعه‌سازان و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای توقف تولید برخی خودروهای قدیمی خبر داد براین اساس بحث توقف تولید پراید و پژو ۴۰۵ دوباره مطرح شده اما تولید پژو پارس ادامه خواهد یافت. این در حالی است که در حال حاضر قطعات پراید، پژو 405 و پژو 206 به ترتیب بیشترین سهم فروش را در صنعت قطعه‌سازی به خود اختصاص داده‌اند.

برنامه‌ریزی برای توقف تولید خودروی قدیمی

فارس: رضا رضایی در یک نشست خبری درباره هماهنگی میان خودروسازان و قطعه‌سازان به منظور اجرای استانداردهای جدید 83 گانه خودرو و توقف تولید خودروهای قدیمی اظهار کرد: هماهنگی‌هایی در این مورد صورت گرفته و قرار است به زودی کمیته مشترکی با حضور خودروسازان، قطعه سازان و وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل شود تا در مورد توقف تولید خودروهای قدیمی برنامه ریزی شود. به گفته وی بحث توقف تولید پراید و پژو 405 مطرح است ولی ایران خودرو قصد دارد تولید پژو پارس را ادامه دهد. به گفته رضایی، در حال حاضر قطعات پراید، پژو 405 و پژو 206 به ترتیب بیشترین سهم فروش را در صنعت قطعه‌سازی به خود اختصاص داده‌اند.

طلب 5000 میلیارد تومانی قطعه‌سازان از خودروسازها

سخنگوی انجمن قطعه‌سازان نیز در این مورد تاکید می‌کند: در تازه‌ترین جلسه شورای سیاست‌گذاری صنعت خودرو در مورد به روزرسانی استانداردهای صنعت خودروسازی بحث شد. به گفته مازیار بیگلو اگر خودروسازان بتوانند پلت فرم‌های خود را به روزرسانی کنند، تولید خودرو روی این پلت فرم‌ها ادامه خواهد یافت ولی خودروسازان به دنبال جایگزینی خودروهای جدید هستند. بیگلو با اشاره به مطالبات 5 هزار میلیارد تومانی قطعه سازان از خودروسازان می‌گوید: البته همه این رقم مربوط به مطالبات معوق

درخواست بازنگری در 100 ردیف تعرفه‌ای

وی با اشاره به درخواست قطعه‌سازان از وزارت صنعت، معدن و تجارت برای بازنگری در 100 ردیف تعرفه وارداتی مربوط به صنعت قطعه‌سازی برای سال 96 می‌گوید: در زمینه همکاری با خودروسازان خارجی نیز بیش از 100 واحد قطعه‌سازی به شرکت‌های «ایکاپ»، «رنو پارس» و «ماموت» معرفی شده اند. بیگلو با بیان اینکه در مورد هیوندایی هنوز مشخص نشده که چه خودروهایی قرار است در ایران تولید شوند، عنوان کرد: شرکت سیتروین 3 خودرو را برای تولید در ایران پیشنهاد کرده ولی هنوز استعلام قیمتی از قطعه‌سازان گرفته نشده است. سخنگوی انجمن قطعه‌سازان با اشاره به بازدید نمایندگان پژو از 150 شرکت قطعه‌سازی ایران، گفت: امیدواریم بیش از 100 شرکت قطعه ساز در فاز اول و دوم با شرکت پژو همکاری کنند. وی اظهار کرد: شرکت «فولکس واگن» هم در حال انتخاب سازنده است که 50 شرکت را به آنها معرفی کرده ایم.

احداث کارخانه فولکس واگن

به گفته وی خط تولید محصول‌های فولکس واگن اواخر سال 96 ایجاد و کار تولید 3 خودرو از سال 97 آغاز خواهد شد. بیگلو عنوان کرد: کارخانه تولید محصول‌های فولکس واگن در هشتگرد ایجاد خواهد شد.

دستور جهانگیری برای ارز مبادله‌ای

رئیس انجمن قطعه‌سازان خودرو نیز در این خصوص با اشاره به اینکه زمزمه‌هایی در مورد فعالیت مستقل رنو در ایران مطرح است، گفت: قرارداد فولکس واگن نیز تا مرداد امسال اجرایی خواهد شد. وی همچنین از دستور جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور برای واردات مواد اولیه مورد نیاز صنعت قطعه سازی بر مبنای ارز مبادله ای خبر داد و گفت: در جلسه‌ای که با جهانگیری داشتیم موضوع افزایش قیمت تمام شده تولید قطعات را مطرح کردیم که وی دستور ملاک قرار دادن ارز مبادله ای را در این بخش صادر کرد. به گفته وی این دستور در قالب نامه‌ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام شد و قرار است وزیر صنعت نیز این موضوع را در نامه‌ای به وزیر اقتصاد پیگیری کند.

 پرداخت‌های 5-6 ماهه سایپا

وی رشد ۳۰ درصدی قیمت محصول‌های فولاد مبارکه، افزایش بیش از ۳۰ درصدی قیمت مواد شیمیایی و پتروشیمی، رشد قیمت جهانی مس و افزایش قیمت ارز را به عنوان دلایل اصلی بالا رفتن قیمت تولید قطعات عنوان کرد. رضایی همچنین در مورد وضعیت مطالبات قطعه‌سازان از خودروسازان گفت: در حال حاضر ایران خودرو طلب قطعه‌سازان را 120 روزه پرداخت می‌کند اما این مدت زمان در مورد سایپا به 5 تا 6 ماه می‌رسد و در برخی موارد نیز بیشتر طول می‌کشد که البته قول داده‌اند این مشکل را تا پایان سال‌جاری برطرف کنند.

 

Submitted by admin on