دژپسند: عرضه سهام در بازار سرمایه مستمر میشود

وزیر اقتصاد درباره مالیات بر عایدی سرمایه: برنامه ای نداریم

وزیر امور اقتصادی و دارایی در نود و پنجمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اظهار داشت، وزارت اقتصاد هیچ برنامه ای برای وضع مالیات بر عایدی سرمایه در بازار سرمایه ندارد.

به گزارش «دنیای بورس» به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، در ابتدای این نشست فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی  و رئیس شورای گفت وگو دولت با بخش خصوصی با اشاره به تاثیر شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد جهان، اظهار داشت: در مدت کوتاهی توانستیم با وجود نیاز شدید به واردات برخی اقلام مقابله با ویروس کرونا، به صادرکننده این اقلام تبدیل شویم. این مسئله پیام مهمی دارد و نشان دهنده آن است که ظرفیت های اقتصادی در ایران با اهتمام و همراهی موثر، شکوفا می شود.

وزیر اقتصاد به شرایط مناسب بازار سرمایه و  نگاه دولت به این بازار اشاره داشت و تصریح کرد: باید به گونه ای عمل کنیم که عرضه سهام در بازار سرمایه به صورت مستمر ادامه یابد. وی عرضه باقیمانده سهام دولت در شرکت های دولتی، در قالب صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس (ETF) را نمونه ای از اجرای این سیاست دانست.

رئیس شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی از برگزاری جلسه ای با بیش از 30 شرکت بزرگ خصوصی خبر داد و افزود: از این شرکت ها خواستیم که برای تأمین مالی خود از ظرفیت های بازار سرمایه استفاده کنند.

وزیر اقتصاد با اشاره به راه اندازی پنجره واحد شروع کسب و کار در اتاق تهران، از نهایی شدن تفاهمات اولیه دادگاه های ویژه اقتصادی خبر داد و یادآور شد: موضوع دادگاه ویژه اقتصادی که مورد استقبال قوه قضائیه نیز واقع شده، تا پایان اردیبهشت ماه نهایی می شود.

وزیر اقتصاد در بخش دیگری از این جلسه و در فرآیند بررسی دستور جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، پیشنهاد داد، برای پیدا کردن الگوی مناسب در مورد شیوه بازگشت ارز صادراتی به چرخه اقتصاد کشور، نشست های تخصصی با حضور نمایندگان دستگاه های مربوط برگزار شود و پس از رسیدن به راهکارهای اجرایی و مناسب، نتیجه در صحن شورای گفت وگو ارائه گردد.

فرهاد دژپسند در پایان سخنان خود با تاکید بر اینکه استمرار برگزاری جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی همواره باید مورد توجه باشد، اظهار داشت جلسات این شورا محلی مناسب، برای تبادل اطلاعات و همفکری میان دولت و بخش خصوصی است و آثار مثبت آن بخصوص در شرایط شیوع کرونا قابل مشاهده است.

 

مهم؛ موافقت شورای گفت‌وگو با 7 پیشنهاد ارزی اتاق بازرگانی

نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی ایران، با حضور وزیر اقتصاد برگزار شد؛  9 پیشنهاد ارزی اتاق بازرگانی مطرح شد و نمایندگان دولت با 7 پیشنهاد آن موافقت کردند. حل مشکل پایه‌های صادراتی، تسهیل فرآیند واردات در مقابل صادرات، تامین ارز برای واردات از محل صادرات، اعمال سطح‌بندی کارت‌های بازرگانی جدید برای صادرات، اثبات اهلیت صادرکنندگان واقعی و بالابردن ارزش ارزهای صادراتی؛ دیگر پیشنهادهای اتاق بازرگانی بود که با موافقت شورای گفت‌وگو مواجه شد.

 

برنامه جامع مولدسازی دارایی ها را داریم

به گزارش خانه ملت، فرهاد دژپسند، در واکنش به پیش بینی کسری 180 هزار میلیارد تومانی بودجه در سال 99 گفت: عبارت کسری بودجه درست نیست، زیرا این کسری زمانی انجام می‌شود که هزینه‌ها بر منابع و درآمد‌ها پیشی گرفته باشد.

وی ادامه داد: اکنون در ابتدای سال قرار داریم و تنها پیش‌بینی تحقق نیافتن مطرح است و براساس پیش‌بینی ما عدد اعلامی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی صحیح نیست.

 دژپسند گفت: برآورد ما درباره تحقق نیافتن درآمد‌ها طی امسال آن هم در بدبینانه‌ترین شرایط 140 هزار میلیارد تومان خواهد بود.

وزیر امور اقتصاد و دارایی تصریح کرد: جای تحقق نیافتن بودجه در منابع مصوبات بودجه مانند مالیات و واگذاری‌ها صورت خواهد گرفت و ما تلاش داریم حداکثر تحقق انجام شود، اما در صورت عدم تحقق می‌توانیم از طریق فروش اوراق این کسری بودجه را جبران کنیم.

 وی با اشاره به برنامه وزارت اقتصاد و دارایی برای بحث مولدسازی دارایی‌های دولت هم گفت: ما برنامه جامعی برای موضوع مولدسازی دارایی‌ها داریم، اگرچه لزوما مولدسازی تبدیل به منابع بودجه‌ای نمی‌شود و دیگر اینکه همین امسال هم انجام نخواهد شد، زیرا مولدسازی دارایی‌ها یک روند است و شاید اکنون آغاز شود، اما نتیجه آن در یک دوره زمانی دیگری به دست بیاید.

Submitted by admin on