با وجود سبزپوشی بازار، خروج پول حقیقی ادامه دارد

رشد ۲۹ هزار واحدی بورس در آغاز آذر

بورس در نخستین روز آذر ماه با رشد قابل‌توجه شاخص‌ها همراه شد و در حالی که شاخص کل نزدیک یک درصد صعود کرد، رفتار محتاطانه سرمایه‌گذاران حقیقی و ادامه خروج پول خرد نشان داد که سبزپوشی بازار هنوز با بی‌اعتمادی فعالان خرد همراه است.

دنیای بورس: بازار سرمایه در اولین روز از آذرماه ۱۴۰۴ معاملات خود را با رشد قابل‌توجه شاخص‌های اصلی آغاز کرد و فضای نسبتاً مثبتی را در اغلب نمادها به نمایش گذاشت. شاخص کل بورس تهران با رشد ۰.۹۲ درصدی و جهش ۲۹ هزار و ۱۱۵ واحدی توانست از سطح سه‌میلیون و ۱۹۷ هزار واحد عبور کند و بار دیگر امیدواری‌هایی نسبت به بهبود روند میان‌مدت بازار ایجاد کند.

روند شاخص‌ها و نمادهای اثرگذار

شاخص کل هم‌وزن نیز همسو با شاخص کل رفتار صعودی داشت و با رشد ۰.۷۲ درصدی معادل ۶۶۸۶ واحد به سطح ۹۳۰ هزار واحد رسید. این موضوع نشان می‌دهد رشد بازار منحصر به چند نماد بزرگ نبوده و بخش قابل‌توجهی از نمادهای کوچک‌تر نیز در مسیر صعود قرار داشته‌اند.

در میان نمادهای اثرگذار، شبندر با ۷۵۹۳ واحد و فارس با ۳۶۹۳ واحد بیشترین اثر مثبت را بر رشد شاخص کل داشتند. در مقابل، کگل با کاهش ۹۸۷ واحدی بیشترین نقش منفی را بر شاخص ایفا کرد.

در فرابورس نیز شاخص کل با ۰.۲۷ درصد رشد معادل ۷۶ واحد در عدد ۲۸ هزار و ۵۰۹ واحد متوقف شد. نماد فزر با ۲۶.۲۳ واحد و آریا با ۱۶.۳۸ واحد بیشترین تأثیر مثبت را داشتند؛ در حالی که زاگرس با ۱۰.۵۴ واحد کاهش بیشترین اثر منفی را بر شاخص فرابورس برجای گذاشت.

بازار امروز برای برخی نمادها روزی درخشان بود؛ پارسیان با ۱۳.۵۷ درصد و شبندر با ۱۳.۳۲ درصد رشد به‌عنوان بیشترین افزایش قیمت در کل بازار شناخته شدند. در نقطه مقابل، کمنگنز با افت ۲.۸۳ درصدی و کگل با ۲.۴۴ درصد کاهش، بیشترین افت قیمت را تجربه کردند.

رفتار حقیقی‌ها و جریان مالکیت

برخلاف رشد شاخص‌ها، جریان مالکیت حقیقی‌ها در ابتدای معاملات منفی آغاز شد و این روند منفی تا انتهای بازار ادامه پیدا کرد.


در مجموع ۹۵ هزار خریدار حقیقی در برابر ۲۰۹ هزار فروشنده حقیقی قرار گرفتند؛ اختلافی که نشان می‌دهد بخش عمده فعالان خرد همچنان جانب احتیاط را ترجیح داده و سهم بیشتری از دارایی‌های خود را نقد کرده‌اند.

در پایان معاملات، ۴۱۸ نماد در محدوده مثبت و ۲۹۶ نماد در محدوده منفی بسته شدند. گرچه سهم نمادهای سبزپوش بیشتر بود، اما فشار فروش در مالکیت حقیقی‌ها نشان داد که تقاضای اصلی بیشتر از سمت حقوقی‌ها و خریداران بزرگ شکل گرفته است.

بر اساس داده‌ها، صندوق‌های درآمد ثابت، زعفران و صندوق در صندوق امروز با خروج منابع مواجه شدند؛ امری که نشان‌دهنده جابه‌جایی بخشی از سرمایه‌ها به سمت بازارهای پرریسک‌تر است. در مقابل، صندوق‌های سهامی و طلا موفق به جذب منابع جدید شدند و بخشی از نقدینگی از صندوق‌های کم‌ریسک به این حوزه‌ها منتقل شد.

Submitted by taheri on