پارس خودرو با فروش 4200 میلیارد تومانی در سال 95 تنها به سود 16 میلیارد تومانی در پایان سال رسیدهاست و اگر درآمد حاصل از سود سپردههای بانکی در سرفصل سایر درآمدهای غیرعملیاتی این شرکت وجود نداشت؛ «خپارس» سال 95 را با زیان به پایان میرساند. هرچند اطلاعاتی از عملکرد شرکت در اسفندماه نیز بطور رسمی منتشر نشده است و امکان کمتر شدن سود فعلی با ضعیف شدن فروش در این ماه نیز دور از ذهن نیست. اما در سال جدید شرکت پارس خودرو در نظر دارد که با افزایش 21 درصدی تولید و فروش محصولات (بیش از 235 هزار دستگاه) کماکان مهمترین زیرمجموعه سایپا باقی بماند. افزایش 24 درصدی تولید گروه رنو، 127 درصدی گروه برلیانس و 733 درصدی ون دولوکس (رسیدن به تولید 500 دستگاه از این محصول) از مهمترین برنامههای شرکت در سال 96 خواهد بود. این اتفاق در حالی رخ میدهد که سرعت تولید خانواده پراید در این شرکت مطابق با سیاستهای کلی مجموعه سایپا رو به کاهش خواهد بود.
در سرفصل پیشبینی بهای تمام شده کالای فروش رفته، با توجه به افزایش حجم تولید و درنظر گرفتن تورم؛ افزایش نرخ مواد مستقیم مصرفی، دستمزد مستقیم و سربار تولید به نظر منطقی محاسبه شدهاست. نکتهای که در این قسمت حائز اهمیت و شاید تا اندازه زیادی تاثیرگذار باشد؛ پیشفرض دلار مبادلهای 3300 تومانی در سال 96 برای واردات برخی قطعات مورد نیاز برای تولید محصولات است. پیشبینی مصارف ارزی بیش از 350 میلیون دلاری شرکت (عمدتا جهت واردات لوازم یدکی و قطعات) با یک تکانه نسبی به نرخ دلار مبادلهای سود شرکت را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد. بر این اساس اگر نرخ دلار مبادلهای نسبت به پیشبینی شرکت رشد 100 تومانی را تجربه کند، سود هر سهم «خپارس» به 20 ریال به ازای هر سهم خواهد رسید. (افت 43 درصدی)
اگرچه شرکت برای سال جدید نرخ ارز مصرفی را 9.3 درصد رشد داده است و از این حیث به نظر میرسد تا اندازه زیادی جانب احتیاط رعایت شدهاست اما کماکان سایه سنگین ریسک نرخ ارز بر این شرکت سنگینی میکند و سرمایهگذاران باید به این مسئله را در معادلات خود دقت کنند.