مدیرعامل کالسیمین با اشاره به پیشرفت 85 درصدی طرح «BZS» خبر داد

افتتاح پروژه «فاسمین» تا پایان سال‌جاری

يکي از طرح‌هاي توسعه‌اي در دستور کار کالسیمین پروژه «BZS» است؛ براساس این پروژه خاک باطله سابق که انباشته شده با عيار 5 تا 6 درصد به عنوان خوراک کارخانه استفاده خواهد شد. به گفته مدیرعامل کالسیمین اين کارخانه در حال احداث بوده و اميد است عمليات اجرايي آن که بيش از 85 درصد پيشرفت داشته تا قبل از پايان سال جاري به بهره‌برداري برسد.سرمايه‌گذاري صورت گرفته براي اين پروژه 22.5 ميليارد تومان که ممکن است به 26 ميليارد تومان نيز برسد.

فروش و صادرات کالسیمین

مدیرعامل شرکت کالسیمین با اشاره اینکه کالسيمين در 11 ماهه امسال 62 هزار و 336 تن «کنسانتره روی پخته»، 30 هزار و 977 تن «شمش روی»، 7174 تن «کنسانتره سرب» و 220 هزار و 890 تن «کنسانتره روی خام» تولید کرد. در همین مدت فروش کالسیمین به بیش از 241 میلیارد تومان رسید. عمده فروش این شرکت را «شمش روی» به میزان بیش از 200 میلیارد تومان تشکیل داده است.

به گفته سعید انجدانی صنايع فعال در زمينه گالوانيزه بيشترين خريداران شمش توليدي کالسيمين هستند اما ميزان مصرف‌کنندگان داخلي بسيار کم بوده به همين دليل بيش از 90 درصد شمش توليدي در کالسيمين صادر مي‌شود. آمارها نشان می‌دهد بیش از 80 درصد محصول‌های هلدينگ توسعه معادن روي صادر مي‌شود.

وضعیت تامین خاک

وی با اشاره اینکه در حال حاضر معدن «انگوران» تامين‌کننده خاک موردنياز واحدهاي توليدي شمش در ايران است، اظهار می‌کند: معدن انگوران تنها جوابگوي 25 درصد نياز مجموعه است. اين رقم براي 79 يا 80 شرکت ديگري که کار کنسانتره روي يا توليد شمش انجام مي‌دهند نيز در همين اندازه است. در نتيجه مجبور هستيم نزديک به 5 درصد از خاک موردنياز را از طريق معادن کوچک اطراف و مابقي نياز را از طريق واردات خاک از ترکيه تامين کنيم.

خرید معدن آسورجیک ترکیه

انجدانی در گفت‌وگو با «ماین نیوز» همچنان که اردشیر سعدمحمدی خبر داده بود، تاکید می‌کند: هلدينگ توسعه معادن روي ايران در ترکيه براي تامين نياز خاک واحدهاي خود اقدام به خريد يک معدن کرده است. هلدینگ معادن روی ایران قصد دارد معدن «آسورجيک» را در قالب اکتشافات تفضيلي و بهره‌برداري فعال کند. اين معدن ذخيره خوبي در اختيار دارد اما کار زيرزميني آن زياد است.

حل مشکل ذخیره انگوران

وی عنوان می‌کند: در حال حاضر ميزان عيار خاک استخراج شده از انگوران رو به کاهش است و پيش‌بيني مي‌شود معدن در سال‌هاي آخر عمر خود باشد، در نتيجه واحدهاي توليد شمش روي بايد به دنبال معدني جايگزين براي تامين نيازهاي خود باشند. البته ممکن است تا رسيدن به اين زمان معدن سرب و روي مهدي آباد به چرخه توليد وارد شود.

معدن سرب و روی مهدی آباد

انجدانی درباره معدن سرب و روي مهدي آباد می‌گوید: زمان موردنياز براي باطله برداري براي رسيدن به مواد اصلي معدني 3 تا 5 سال است. البته ممکن است شرکتي که برنده اين مناقصه شده، برنامه ديگري داشته و زودتر يا هم زمان با باطله‌برداري به ماده اصلي معدني دست پيدا کند اما از آنجايي که عيار سرب و روي معدن مهدي آباد نيز عيار چندان بالايي نيست به همين دليل اينگونه به ذهن مي رسد که معادن بزرگ و قابل اتکايي در ايران وجود نداشته باشد. براساس همه این برآوردها کالسیمین  در کنار بررسي معادني که در سطح ايران امکان وجودشان پيش بيني مي‌شود، به دنبال به تقويت واردات از خارج کشور نيز است.

توجیه واردات خاک

به گفته انجدانی کالسیمین در حال حاضر با توجه به تهاتري که صورت مي‌دهد، واردات خاک برایش توجيه اقتصادي دارد؛ بیدن معنا کشوري که خاک از آن وارد می‌شود، نیازمند شمش توليدي کالسیمین است. اين به معناي صورت گرفتن 2 کار  به طور همزمان (واردات در مقابل صادرات) است.

وی تاکید می‌کند: اين موضوع هم به صادرات بخشي از محصول‌های توليدشده کمک مي‌کند و هم به تامین مواد اوليه منجر مي‌شود. این در حالی است که توجيه پذيربودن واردات خاک به ميزان عيار مربوط است. البته با توجه به بالا بودن عيار خاک‌هاي وارداتي، با مخلوط کردن آن‌ها با خاک‌هاي کم عيار داخلي توجيه اقتصادي حاصل مي‌شود اما به تنهايي استفاده از خاک وارداتي هزينه‌هاي توليد را افزايش مي‌دهد.

پروژه BZS

وی در خصوص طرح‌های توسعه‌ای کالسیمین می‌گوید: يکي از طرح‌هاي توسعه‌اي در دستور کار، پروژه «BZS» است که خاک باطله سابق را که انباشته شده با عيار 5 تا 6 درصد به عنوان خوراک کارخانه استفاده خواهد کرد. انجدانی عنوان می‌کند: اين کارخانه در حال احداث بوده و اميد است عمليات اجرايي آن که بيش از 85 درصد پيشرفت داشته تا قبل از پايان سال جاري به بهره‌برداري برسد. با اجراي اين طرح باطله پرعيار به خط توليد مي‌رسد. سرمايه‌گذاري صورت گرفته براي اين پروژه 22.5 ميليارد تومان است. البته ممکن است اين رقم تا حدود 26 ميليارد تومان نيز افزايش پيدا کند. در کنار اين موضوع طرح‌هاي زيست محيطي متعدد ديگري وجود دارد که به ترتيب در دستور کار قرار گرفته و به بهره‌برداري مي‌رسند.

Submitted by admin on