محمد اتابک در گفتوگو با خبرگزاری «مهر» از بازنگری دولت در سهمیههای جدید تولید کارخانههای سیمان خبر داد. ناظران بر ای باورند تصمیم دولت در راستای حمایت از تولیدکنندگان سیمان در نظر گرفته شد و این امیدواری وجود دارد شاهد تداوم تولید در صنعت سیمان بود.
به گفته رییس انجمن کارفرمایان صنعت سیمان دولت البته در تصمیم دیگری با دریافت وجه ریالی صادرات سیمان موافقت کرد. با پایین آمدن حجم مصرف داخلی، هزینههای ثابت همچنان وجود دارند و بنابراین، قیمت تمامشده بالا میرود. به همین دلیل فعالان سیمانی میگویند به نظر میرسد دولت باید در این زمینه با وسواس بیشتری تصمیم گیری کند؛ به نحوی که شرایطی فراهم آورده شود که کارخانهها، امکان تداوم تولید با لحاظ مجموعه هزینههایی که به آنها تحمیل میشود را داشته باشند.
ناظران میگویند: سود بسیاری از کارخانههای سیمان در بورس تقلیل پیدا کرده اما با بازنگری جدیدی که در سهمیهها صورت گرفت، به طور قطع میتوان شرایط مهیاتری را برای تولید شاهد بود.
در شرایط کنونی ظرفیت تولید سیمان الان در کارخانه ها ۶۰ تا ۶۵ درصد است و حدود ۴۰ درصد ظرفیت واحدها خالی است؛ از سوی دیگر در سال جاری، هزینههای تولید به شدت افزایش پیدا کرده است؛ با این حال قیمت سیمان بالا نرفته است.
تجربه تحریمها در عرصه سیمان نیز حکایت از آن دارد که صنعت سیمان توانسته در این دوران سخت هم پروژههای خود را اجرا کرده و تولید را بالا ببرد. البته ایران وابستگی خاصی به کشورهای غربی ندارد و بنابراین به نظر نمیرسد از این شرایط متاثر شود. سیمانیها میگویند: در حال حاضر هم مشکلی به لحاظ صادرات وجود ندارد و کار صادرات به کشورهای هدف صادراتی همچنان در حال انجام است. در این میان اگر چه قیمت سیمان گران نشده است، اما به گفته فعالان سیمانی امکان ادامه با این قیمت هم وجود ندارد.