به گزارش خانه ملت، براساس صحبتهای ولی اله سیف دستورالعمل بانک مرکزی درباره محاسبه نرخ سود وام، شفاف است و بانکها به اجرای آن ملزمند. براساس سازوکار تعریف شده در تسویه وامهای بانکی باید مولفههای نرخ سود و مدت ملاک باشد.
بهره مرکب نوعی بهره است که در آن میزان بهره به اصل سرمایه اضافه میشود و در نوبتهای بعدی علاوه بر اصل سرمایهگذاری، به بهره نیز بهره تعلق میگیرد. به همین دلیل این مساله تاثیر معناداری روی اصل سرمایه خواهد داشت.
بهره مرکب میتواند بهعنوان «بهره بر سود» یا «سودِ سود» در نظر گرفته شود و باعث میشود سپرده یا وام با نرخ بیشتری از نرخ عادی رشد داشته باشد. چرا که در نرخهای عادی بهره یا سود فقط بر میزان اصل سرمایه محاسبه میشود. نرخی که به بهره مرکب تعلق میگیرد به دوره تناوب ترکیب بستگی دارد. هرچه تعداد دورههای ترکیب بیشتر باشد، بهره مرکب هم بزرگتر میشود. به همین خاطر، مقدار بهره مرکب که به یک وام یک میلیون تومانی به صورت سالانه و با نرخ ۱۰ درصد تعلق میگیرد کمتر از مقدار بهره مرکبی است که به همان وام یک میلیون تومانی اما این بار با نرخ ۵ درصد و به صورت شش ماهه تعلق میگیرد، اگرچه بازه زمانی هر دو در مجموع یک سال است.