مدیرعامل بانک صادرات از توقف زیان دهی خبر داد

استراتژی‌های « وبصادر » برای خروج از زیان‌

بانک صادرات اگر چه با زیان بالا دست و پنجه نرم می‌کند، اما مدیران «وبصادر» نسبت به کاهش و توقف زیان‌دهی مدعی‌اند. «وبصادر» در سرفصل برنامه‌هایش عرضه مهم‌ترین مجموعه در بازار سرمایه را در دستور کار دارد.  

مدیرعامل بانک صادرات در نشست خبری امروز که به منظور نهمین سالروز عرضه سهام این شرکت در بورس برگزار شده بود به تشریح عملکرد شرکت پرداخت و برنامه‌های میان‌مدت و بلندمدت این بانک را توضیح داد.

زیان بالای بانک صادرات و تداوم شمولیت ماده ۱۴۱ قانون تجارت، تعیین تکلیف دو موسسه میزان و ثامن، واگذاری مطالبات سپرده‌گذاران موسسه ثامن به بانک انصار، اصلاح ترکیب منابع و بدهی به منظور دست‌یابی به سودآوری پایدار و عرضه سهام گروه مالی سپهر صادرات در بازار سرمایه از مهمترین اظهارات مدیرعامل «وبصادر» بود.

مجموع دارایی‌های 180 هزار میلیارد تومانی معادل 40 میلیارد دلاری و همچنین حجم منابع  154 هزار میلیارد تومانی این بانک از دیگر موارد مهم مطرح شده توسط مدیرعامل شرکت بود.

حجت‌اله صیدی؛ مدیر عامل بانک صادرات ایران امروز در آیین بزرگداشت نهمین سالروز عرضه اولیه سهام این شرکت در بورس تهران گفت: با توجه به اینکه بانک صادرات بیش از نصف سرمایه زیان دارد و زیان انباشته شرکت نیز بیش از این مقدار است، مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت می‌شویم.

وی با اظهار این مطلب که و در مجمع باید درباره ادامه فعالیت مان تصمیم‌گیری شود، گفت: با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، تا 31 خرداد 97 از روند زیان‌دهی بانک صادرات کاسته خواهد شد. بخش عمده‌ای از این مطالبات پرحجم از بانک انصار بوده که به زودی وصول می‌شود.

به گفته وی ما مطالباتی از دولت داریم، همه بدهکاران ما بزرگ و ثروتمند هستند ولی پول نقد ندارند، مثل مترو و وزارت نیرو. صیدی تصریح کرد: سپس براساس برنامه بلندمدت بانک، روند سودآوری بانک از  23 فروردین 98 آغاز خواهد شد.

به باور مدیرعامل بانک صادرات سودآوری این بانک باید با توجه به تمرکز مدیریت هزینه‌ها و درآمدهای مشاع و غیرمشاع افزایش یابد که این موضوع تنها با افزایش حجم منابع و تسهیلات می‌تواند محقق و سود و زیان بانک را در نقطه‌ای سر به سر قرار دهد.

با توجه به اینکه بانک صادرات اضافه برداشتی از بانک مرکزی نداشته، انتظار می‌رود اختلاف میان سود و بهای تمام شده به خوبی مدیریت و در زمینه تعهدات، ضمانت و عملیات ارزی درآمدهای بانک صادرات افزایش یابد.

به گفته صیدی در حال حاضر مجموع دارایی‌های «وبصادر» به  180 هزار میلیارد تومان معادل 40 میلیارد دلار رسیده است. همچنین حجم منابع این بانک نیز بالغ بر  154 هزار میلیارد تومان است.

همچنین بررسی عملکرد این بانک نشان از تحقق زیان 3035 میلیارد تومانی بانک صادرات در عملکرد 9 ماهه سال مالی 96 دارد. صیدی در خصوص این موضوع تصریح کرد: در حال حاضر زیان عملکرد 12 ماهه بانک صادرات نشان از توقف زیان‌دهی دارد. در روزهای آتی این صورت مالی منتظر خواهد شد. انتظار می‌رود زیان بانک در عملکرد سالانه نسبت به 9 ماهه افزایش نداشته باشد.

بر این اساس پیش‌بینی می‌شود عملکرد 12 ماهه بانک صادرات در سال مالی 96 با زیانی در حدود 3 هزار میلیارد تومانی محقق و بر اساس آن مجمع عادی سالیانه سهامداران برگزار شود.

شمولیت ماده 141 قانون تجارت

صیدی درباره شمولیت ماده 141 قانون تجارت در بانک صادرات گفت: در حال حاضر بانک صادرات بیش از نصف سرمایه خود با زیان مواجه بوده و مشمول ماده 141 قانون تجارت است. اما این به معنای ورشکستی این بانک نیست.

به گفته مدیران بانک صادرات نمی‌توانست با توجه به برخورداری از بیشترین شعبه‌ها و همچنین دارا بودن نزدیک به 40 میلیارد دلار دارایی سریعا اقدام به برگزاری مجمع فوق‌العاده در مورد ماده 141 قانون تجارت کند.

به گفته صیدی، همچنین با توجه به دارایی‌ها و شاکله ساختار مالی بانک‌ها، آن‌ها را مشمول ورشکستگی دانست.

وی درباره تاثیر تحریم‌ها بر روند شرکت نیز گفت: تحریم‌ها هر چند تهدید برای ما ایجاد می‌کند ولی از سوی دیگر فرصت‌های جدیدی نیز پدید می‌آورد. بررسی صورت‌های مالی ۹ ماهه نشان از دریافت سود مناسب از عملیات ارزی دارد که این ناشی از مدیریت تحریم‌ها بود.

وی با اظهار این مطلب که نتوانستند حتی یک واحد بانک صادرات را در دنیا تعطیل کنند، گفت:  اگر اتحادیه اروپا آن طور که قول داده در اشل کوچک و متوسط با ما همکاری کند تبادلات بانکی ما بیشتر هم خواهد شد.

تعیین تکلیف دو موسسه

مدیرعامل «وبصادر» در ادامه به دو موسسه ثامن و میزان اشاره کرد و گفت: این دو موسسه تعیین تکلیف شدند؛ مطالبات سپرده‌گذاران موسسه ثامن در حالی پیش از این طریق خودپردازهای بانک صادرات به طور روزانه پرداخت می‌شد که از حدود 3 هفته قبل این روند متوقف و تسویه مابقی مطالبات سپرده‌گذاران آن موسسه به بانک انصار واگذار شده است. به این ترتیب دیگر نگرانی از بابت این دو موسسه وجود ندارد.

واگذاری زیرمجموعه‌ها

صیدی در خصوص واگذاری شرکت‌های زیرمجموعه نیز عنوان کرد: در راستای قانون رفع موانع تولید پذیر و فروش املاک مازاد، اقدام به فروش تعداد بالایی از دارایی‌ها کرده‌ایم. این امر ادامه دارد . در این راستا تصمیم به عرضه سهام گروه «مالی سپهر صادرات» در بازار سرمایه داریم. تا پس از ورود این شرکت به بازار، تمامی عملیات حرفه‌ای معاملات سهام توسط این شرکت صورت گیرد و بانک به امور پولی خود بپردازد.

 

Submitted by admin on