در پایان هفته گذشته موسسه بیکرهیوز گزارشی اعلام کرد که تعداد دکل های حفاری نفت فعال در آمریکا با رشدی 10 عددی در هفته منتهی به یازدهم ماه می به 844 دکل رسیده است. انتشار این خبر چشمانداز افزایش عرضه از سوی آمریکا را بهبود بخشید و همین امر نیز معاملات نفت خام را زیر فشار قرار داد.
در این میان موضعگیریها نسبت به تصمیم هفته گذشته ترامپ در خروج از برجام و بازگرداندن تحریمهای خزانهداری بر علیه ایران کماکان ادامه دارد. وزیر خارجه آلمان در روزهای اخیر اعلام کرده که این کشور از شرکتهای آلمانی در برابر تحریمهای آمریکا حمایت خواهد کرد. شرکت توتال فرانسه کماکان در زمینه خروج از پارس جنوبی موضعگیری نکرده است. در عین حال وزیر خارجه ایران نیز روز گذشته به چین سفر کرد تا در زمینه تداوم اجرای توافق هستهای با همتای چینی خود گفتگو کند. ظریف در عین حال امروز به مسکو خواهد رفت و در ادامه نیز سفری را به بروکسل خواهد داشت تا با همتایان اروپایی خود در این زمینه مذاکره کند. این تحولات باعث شده تا کمی از نگرانیهای فعالان بازار انرژی در زمینه کاهش صادرات نفت ایران در ماههای پیش رو کاسته شود. واکنش منفی به ویژه از سوی اتحادیه اروپا به مواضع ترامپ، در روز جمعه نیز بازار نفت رازیر فشار قرار داده بود.
هم اکنون قیمت هر بشکه نفت خام برنت برای تحویل در ماه جولای با افتی 0/5 درصدی در سطح 76/7 دلار قرار دارد. نفت خام وست تگزاس در قراردادهای ماه ژوئن با کاهشی به میزان 0/35 درصد در سطح 70/45 دلار معامله میشود.