بر این اساس «ارفع» پیشبینی تولید 840 هزار تن شمش فولاد برای سال آینده را در نظر گرفته که با توجه به ظرفیت اسمی و عملی 800 هزار تنی پیشبینی شده برای سال 96 اندکی دور از ذهن به نظر میآید. شرکت در توضیحات ارائه شده، درنظر گرفتن موجودی ابتدای دوره سال جدید و استفاده از حداکثر توان تولید و فروش تمام محصولات تولیدی در سال 96 را دلیل اصلی این افزایش فروش مطرح کردهاست.
از طرفی نرخ محصولات نسبت به میانگین سال 95 بدون تغییر خاصی لحاظ شدهاست. افزایش میزان فروش (عرضه) از طرفی و گرفتن جانب احتیاط از طرف دیگر دلایل عمده این مفروضات محسوب میشود. از آنجایی که ماده اصلی مصرفی (گندله) در سال جدید با پیش فرض عدم جهش قیمت همراه بودهاست با توجه به افزایش هزینه دستمزد مستقیم و سربار که بطور طبیعی در هر سال شاهد آن خواهیم بود؛ بهای تمام شده کالای فروش رفته در این پیشبینی جهشی 8 درصدی را تجربه کردهاست. همین امر منجر به کاهش حاشیه سود ناخالص شرکت از 14 درصد درسال 95 به 8 درصد پیشبینی شده در سال 96 شدهاست. بررسی دقیقتر صورتهای مالی نشان میدهد این شرکت حساب ویژهای روی موجودی کالای ابتدای دوره باز کرده است.
با درنظر گرفتن برنامه شرکت برای تولید و فروش حداکثری و با فرض تحقق این ادعا؛ «ارفع» در میان همگروهیهای خود یکی از تاثیرپذیرترین شرکتها از تغییرات قیمت فروش است. به نحوی که با افزایش 100 تومانی در فروش هر کیلو شمش فولادی (میانگین فروش هر کیلو 1350 تومان در سال 96)؛ سود هر سهم این شرکت میتواند جهش خیره کننده 137 درصدی نسبت به پیشبینی کنونی را تجربه کند. با توجه به نسبت P/E کنونی ارفع (14.58) به نظر میرسد فعالان بازار نرخهای کنونی فروش (محدوده 1350 تومان برای هر تن شمش فولادی) را در این قیمت گذاری لحاظ کردهاند. اما باید توجه داشت که در ریزشهای قیمتی فعلی بازار؛ پتانسیل چنین رشدی فراموش نشود.