دنیای بورس: شاخص کل بورس در هفته گذشته 8 درصد از ارتفاع خود را از دست داد و به کانال 353 هزار واحدی بازگشت. رخدادهای اخیر فشار یکپارچه فروش را رقم زد و برآیند تغییرات قیمتی در قریب به یقین نمادها به نزول منجر شد. تعداد نمادهایی که توانستند برآیندی مثبت را تجربه کنند انگشت شمار بودند و سهم ریزش قیمت در نمادهای کوچکتر بار دیگر بیشتر بود.
در این هفته شاخص هموزن افت 11 درصدی را تجربه کرد. در میان صنایع مختلف بورسی، تنها شاخص گروه مخابرات توانست رشد کند و 2 درصد بر ارتفاع خود بیفزاید.
کدام نمادها در هفته سراسر منفی بورس رشد کردند؟
در میان کل نمادهای سهامی تنها 9 نماد توانستند برآیند قیمتی مثبت را به ثبت برسانند. در این میان پیشتاز اصلی رشد «ثالوند» بود که توانست رشد 10.2 درصدی قیمت سهم را به ثبت برساند. روند معاملات این نماد در هفته گذشته کاملا قابلتوجه است. «ثالوند» مشابه با اکثر نمادهای بورسی معاملات شنبه را در کف مجاز قیمتی آغاز کرد اما همان روز به سقف مجاز رسید و صف خرید را تجربه کرد. معاملات روز یکشنبه تحت تاثیری چنین روندی تماما در سقف مجاز قیمتی دنبال شد. در بازگشت به معاملات در روز سهشنبه این بار «ثالوند» از صف خرید به صف فروش رسید و نهایتا در نزدیکی نقطه صفر به کار خود پایان داد. در معاملات روز چهارشنبه و با دامنه نوسان دو درصدی بار دیگر این نماد از صف فروش به صف خرید رسید. روند پر هیجان معاملات این نماد در میان فشارهای فروش پردامنه بورس جلب توجه میکند. البته باید در نظر داشت که روند صعودی قیمت این سهم از ابتدای هفته پیشتر آغاز شده بود و این موج صعودی در روند معاملات این هفته کاملا موثر بوده است.
در میان این 9 نماد حضور نمادهای بزرگتری همچون «همراه» و «اخابر» جالب توجه است. این نمادها در پی شفافسازی «همراه» از به جریان انداختن تجدید ارزیابی داراییها توانستند تقاضا را به سمت خود جلب کنند.
خریداران حقیقی بیش از همه نماد «کبافق» را هدف قرار دادند و تغییر مالکیت سهامداران در این نماد حدود 27 میلیارد تومان به سمت سهامداران خرد بود.
بیشترین افت هفتگی را کدام نمادها تجربه کردند؟
قبل از آن که اثر افزایش ریسک سیستماتیک را بر ریزش قیمت نمادهای بورسی بررسی کنیم، لازم به یادآوری است که بر اساس مبانی تحلیلی، بسیاری از نمادها میبایست در مسیر اصلاح قرار میگرفتند. به عبارت دیگر نه پشتوانههای بنیادی سهم و نه دیگر بهانهها برای توجیه رشد قیمت سهم کفایت نمیکردند و از این منظر نمادهای زیادی همچنان مستعد اصلاح بیشترند.
با این وجود نگاه صرف به نمادهایی که در هفته آشوبناک بورس بیشترین ریزش قیمت را تجربه کردند به وضوح و بار دیگر بر این مساله صحه میگذارند که در روندهای نزولی نمادهای بزرگ و کوچک سهامی سرنوشتی کاملا متفاوت دارند. نکته دیگر آن که در هفته گذشته رفت و آمدهای نمادهای سهامی احتمالا به افت بیشتر قیمت سهام آنها منجر شده است. به عنوان مثال نماد «مادیرا» که بیشترین ریزش قیمت را در هفته گذشته تجربه کرد روز سهشنبه و پس از شفافسازی در رابطه با عقد قرارداد تبلیغاتی با صدا و سیما به چرخه معاملات بازگشت و نتیجه آنکه این نماد در همان روز با کاهش 10.94 درصدی قیمت پایانی مواجه شد. «مادیرا» که هفته پیشتر را (پس از ثبت یک سلسله صعود قابلتوجه) در قیمت 1778 تومانی قیمت سهم به پایان برده بود این هفته در سطح 1432 تومان به کار خود پایان داد و به این ترتیب افت بیش از 19 درصد را تجربه کرد. در رابطه با نمادهای دیگری همچون «رتکو» و «بزاگرس» نیز افت بیشتر قیمت در پی شفافسازی را میتوان مشاهده کرد.