به گزارش «دنیای بورس»، علیرضا چایچی؛ مدیرعامل تولید فولاد آلیاژی ایران در گفت و گو با اقتصاد بیدار در خصوص گزارش عملکرد 9 ماهه این شرکت گفت: با توجه به گزارش تولید و فروش ماهانه شرکت که در سایت کدال نیز منتشر شده، فروش شرکت طی 9 ماهه منتهی به 30/09/1398 بالغ بر 19.955 میلیارد ریال بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل با افزایش 55 درصد روبروست که ناشی از افزایش در مقدار و نرخ فروش بوده است.
فروش 9 ماهه
وی افزود: از سوی دیگر فروش 9 ماهه شرکت با افزایش 30درصدی نسبت به برنامه پیش بینی فروش، همراه با کاهش قیمت تمام شده، زمینه افزایش قابل توجه و با اهمیت حاشیه سود ناخالص شرکت را ایجاد کرد.
چایچی رسالت اولیه شرکت فولاد آلیاژی ایران را تولید فولادهای آلیاژی دانست و ادامه داد: فولادهای آلیاژی و با ارزش افزوده به مراتب بالاتر، اثر قابل توجهی در سوددهی شرکت دارند، که با توجه به بازاریابی جدید و نگاه ویژه مدیریت شرکت، جهت ایجاد ارزش افزوده بالاتر، استراتژی شرکت افزایش هرچه بیشتر محصولات آلیاژی بخصوص محصولات خاص است.
تغییرات بااهمیت
مدیرعامل تولید فولاد آلیاژی ایران با اشاره به عملکرد مناسب 9 ماهه شرکت و کاهش قیمت تمام شده در خصوص سود این شرکت در سال جاری گفت: انتظار تغییرات با اهمیت سود شرکت نسبت به دوره مشابه سال قبل را داریم.
کمبود الکترود گرافیتی
این مدیر مسئول در مورد موجودی الکترود گرافیتی فولاژ در دوران تحریم گفت: مشکل تحریم موضوع جدیدی نیست و همواره شرکت های تولیدی به طرق مختلف سال هاست که با آن درگیر هستند. بحث الکترود گرافیکی یکی از همین موارد بوده که با توجه به برنامه ریزی مناسب و اقدامات پیشگیرانه که طی سال گذشته صورت گرفت به میزان مکفی و با قیمت مناسب ذخیره سازی شده است از این رو تولید شرکت هیچ گونه مشکلی بابت کمبود الکترود ندارد.
وی آخرین قیمت خرید الکترود این شرکت را به طور متوسط هر کیلو 75.000 تومان اعلام کرد.
فروش آلیاژی ها
چایچی ضمن اشاره به کاهش تولید محصولات صنعتی و ساختمانی و محصولات آلیاژی، در تشریح دلیل این مهم اظهار کرد: کاهش تولید محصولات صنعتی و ساختمانی به دلیل تغییر نگاه استراتژی فروش شرکت و فروش محصولات آلیاژی با ارزش افزوده بالاتر بوده است.
مدیرعامل تولید فولاد آلیاژی ایران درمورد تاثیر تحریمها بر صادرات فولاژ گفت: تحریم قطعا برای شرکتهای تولیدی اثرگذار بوده، با اینحال با توجه به سابقه طولانی تحریمها، شرکتها راههای جایگزینی برای خنثی سازی اثرات آن یافتهاند. شرکت فولاد آلیاژی ایران نیز جهت دور زدن تحریم در حوزه صادرات روشهای مناسبی اتخاذ کرده که میزان صادرات شرکت نیز گواه این مهم است.
واردات تجهیزات از اسپانیا
این مدیر مسئول در خصوص طرح توسعهای شرکت تولید فولاد آلیاژی ایران تشریح کرد: پیشرفت فیزیکی «طرح توسعه یزد یک» حدود 45% بوده و منابع تامین وام ارزی از محل صندوق ذخیره ارزی معادل 118.000.000 یورو بوده و بخش ریالی از محل منابع داخلی شرکت تامین میشود.
وی در خصوص تامین تجهیزات پروژه مذکور ادامه داد: بخش عمدهای از تجهیزات این طرح از شرکت سارایه اسپانیا تامین میشود که با توجه به شرایط تحریمی و مشکلات نقل و انتقال پروژه با کندی صورت میگیرد اما خوشبختانه با توجه به تلاشهای انجام شده، این طرح با سرعت و قوت در حال انجام بوده و در آینده نزدیک به بهره برداری میرسد