به گزارش «دنیای اقتصاد»، بهرغم اینکه اجرای طرح کاهش در قالب برنامه جامع کاهش آلودگی هوای کلانشهرها در سال ۹۵ توسط دولت ابلاغ شد، اما در طول حدود سه سال گذشته هیچ ردیف بودجه دولتی برای آن پیشبینی نشده بود و این نخستین بار است که عنوان این طرح در یک ردیف بودجه کشوری قید میشود. ردیف اختصاص یافته به اجرای طرح «LEZ» رقمی بالغ بر ۱۳۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است که به گفته محمدعلی کرونی، دبیر کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران، هر مقدار از آنکه به شهرداری تهران اختصاص پیدا کند، صرف خرید و نصب تجهیزات لازم برای اجرای این طرح و فراگیر کردن تور رهگیری خودروهای در حال تردد در سطح شهر تهران خواهد شد.
کرونی البته معتقد است با توجه به مستعمل شدن بخشی از دوربینهای پلاکخوان قدیمی نصب شده در معابر تهران و تعداد زیادی از معابر فاقد دوربین هم در محدوده زوج و فرد و هم در سایر محدودههای شهری خارج از رینگ طرح ترافیک و زوج و فرد، این رقم حتی در صورت تخصیص کامل به تهران قابل توجه نیست اما در عین حال در صورت تصویب در مجلس، میتواند کمککننده باشد؛ چراکه در حال حاضر شهرداری هیچ محل اتکایی به جز بودجه داخلی خود برای تامین تجهیزات این طرح ندارد.
به گفته وی، تنها برای تکمیل پوشش تجهیزاتی در محدوده زوج و فرد به حدود ۱۸۰دوربین از نوع پلاک خوان نیاز است که هزینه تامین و نصب هر یک از آنها بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان برآورد میشود؛ ضمن اینکه هزینههایی بابت تجهیزات نرمافزاری و سختافزاری دیگری برای کنترل این دوربینها نیز وجود دارد که باید تامین شود. به گزارش «دنیای اقتصاد»، با این حساب اعتبار پیشنهادی طرح «LEZ» در لایحه بودجه ۹۸ کشور در صورت تخصیص کامل آن هم فقط به شهرداری تهران، برای خرید و نصب حدود ۹۰۰ دوربین ترافیکی کفایت میکند. که تامینکننده بخشی از نیاز کل معابر شهر است.