دپو لیر در بازار ارز

البته برخی معامله‌گران باور داشتند، روز دوشنبه نیز مردم عادی نمی‌توانستند لیر را زیر ۲هزار و ۵۰۰ تومان خریداری کنند و تنها در بین معامله‌گران بزرگ قیمت‌های پایین‌تری بعضا به ثبت رسید. از نظر آنها، دو دلیل مهم برای افزایش بیشتر قیمت لیر در بازار داخلی روز چهارم هفته وجود داشت. به باور این دسته، مهم‌ترین عامل افزایش قیمت لیر، رشد نرخ دلار در بازار داخلی بود. دیگر متغیری که فعالان ارزی به آن اشاره داشتند، تقویت برابری لیر در برابر دلار آمریکا در بازارهای جهانی بود. براساس صحبت‌های آنها، پس از آزادی کشیش آمریکایی توسط ترکیه، انتظارات نسبت به تقویت لیر در بازار داخلی نیز بالا رفته است. در شرایطی که قیمت در بازار سیر افزایشی به خود گرفته بود، بیشتر صرافی‌ها نیز از فروش لیر امتناع می‌کردند. برخی از بازیگران حاضر در بازار باور داشتند، به‌دلیل برخوردهای امنیتی در بازار، تهیه ارزهای متفرقه توسط صرافی‌ها سخت‌تر شده است. در کنار این، عده‌ای دیگری باور داشتند، پس از بسته شدن صرافی‌ها در بهار، فروش ارز توسط آنها حتی با برداشته شدن ممنوعیت خرید و فروش ارز همچنان به حالت عادی بازنگشته است. از سوی دیگر، عده دیگری عنوان می‌کردند، صرافی‌ها بیشتر تمایل دارند در زمینه ارزهای پرتقاضایی مانند دلار و یورو فعالیت کنند و تنها بخشی از صرافی‌ها فعالیت در مورد ارزهای متفرقه را به‌صورت جدی دنبال می‌کنند. در این میان برخی نیز عنوان می‌کردند، همزمان با نزدیک شدن به تعطیلات انتهای هفته عرضه لیر در بازار کمی کاهش می‌یابد. با این حال، اکثر معامله‌گران باور داشتند، عامل اصلی افزایش قیمت لیر در بازار داخلی و کاهش عرضه آن، رشد قیمت دلار بوده است. به گفته آنها هر زمان قیمت دلار در بازار داخلی بالا می‌رود، ارزش سایر ارزها به همراه آن سیر صعودی به خود می‌گیرد.

  عقب‌نشینی دلار از مرز ۱۴هزار و ۵۰۰ تومان

 دیروز دلار معاملات خود را در حالی در کانال ۱۴هزار تومانی آغاز کرد که در سومین روز هفته در انتهای کانال ۱۳ هزار تومانی به کار خود پایان داده بود. به گفته فعالان، شاخص ارزی در محدوده ۱۴ هزار و ۳۰۰ تومان معاملات خود را آغاز کرد؛ حدود ساعات ۱۲ بعدازظهر تا محدوده ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان بالا رفت و در نهایت ساعت ۴ بعدازظهر با قیمت ۱۴ هزار و ۱۰۰ تومان به کار خود پایان داد. این قیمت ۱۷۰ تومان بیشتر از روز دوشنبه بود. برخی فعالان باور داشتند، افزایش قیمت دلار بخشی از روند اصلاحی قیمت آن پس از برخورد به کف ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومانی بود. از نظر این عده هرگاه قیمت در مسیر کاهشی قرار می‌گیرد، در نقطه‌ای با افزایش تقاضا مواجه می‌شود و از آن نقطه به سوی محدوده‌ای حرکت می‌کند که پیش از آغاز روند کاهشی در آن قرار داشت. دلار پیش از شدت گرفتن روند کاهشی در کانال ۱۴ هزار تومانی قرار داشت. از نظر این دسته از فعالان، رفت و برگشت‌های اینچنینی تنها توسط نوسان‌گیران صورت می‌گیرد تا از فاصله ایجاد شده سقف و کف کسب سود کنند. در این میان، عده دیگری باور داشتند، برخوردهای صورت گرفته با معامله‌گران غیررسمی موجب شده بود که سمت عرضه دچار مشکل شود و قیمت به آرامی مسیر افزایشی را انتخاب کند. گروه دیگری ورود تقاضای ارزی زائران اربعین را محرک قیمت دانستند. روز گذشته برخی از صرافی‌ها هزار دینار عراق را با قیمت ۱۳ هزار تومان به فروش می‌رساندند و صرافی‌های فروشنده عمدتا با صف‌های خرید زائران مواجه بودند. با وجود رشد قیمت دلار در روز گذشته، بسیاری از معامله‌گران عنوان می‌کردند قیمت توان رشد‌های شدیدتر را ندارد. از نظر آنها، مردم عادی در بازار حضور ندارند و تا زمانی که تقاضای احتیاطی این دسته به بازار وارد نشود، تقاضاهای مصرفی و واقعی مانند زائران اربعین نمی‌توانند قیمت را دچار شوک کنند، هر چند که توانایی بالا بردن قیمت را دارند. از نظر فعالان، تا این لحظه به تقاضای این دسته نسبتا پاسخ مناسبی داده شده است و بازار تحت فشار تقاضا قرار نگرفته است. به باور برخی فعالان، برگشت قیمت دلار از مرز ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان و فشار فروش انتهای روز بیانگر ناتوانی دلار برای رشدهای هیجانی بود.

در روزی که دلار به کانال ۱۴ هزار تومانی رفت، سکه تمام بهار آزادی نیز تا قیمت ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رشد کرد ولی در نهایت ساعت ۴ بعدازظهر روی عدد ۴ میلیون و ۳۹۰ هزار تومان به کار خود پایان داد. این قیمت ۱۳۰ هزار تومان بالاتر از روز دوشنبه بود. سکه روز دوشنبه نیز ۱۱۰ هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کرده بود. به گفته فعالان، فروشنده‌ها در روزهای اخیر سعی کرده‌اند با بالا بردن فاصله نرخ خرید و فروش سکه خود را در برابر نوسانات بیمه کنند. با این حال، برخی از معامله‌گران عنوان کرده‌اند در شرایطی که قیمت در مسیر صعودی قرار دارد، خریدشان در قیمت‌های بالاتری صورت می‌گیرد. روز گذشته بانک کارگشایی اقدام به حراج شمش طلا کرد. روز گذشته، پس از اعلام حراج شمش توسط بانک کارگشایی، برخی خبرگزاری‌ها به نقل از این بانک خبر دادند، که این اقدام تازه‌ای نیست و معمولا ماهی دو بار توسط این بانک صورت می‌گیرد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، در نگاه اول این‌طور به‌ذهن می‌رسید که بانک مرکزی باردیگر تلاش دارد از طریق حراج طلا بازار را مدیریت کند، ولی کسب اطلاع خبرنگار این خبرگزاری از بانک کارگشایی حکایت از آن داشت که حراج اتفاق تازه‌ای نیست و جزو کارهای روزمره این بانک به‌شمار می‌آید. دیروز شمش‌های یک‌کیلویی که متعلق به معادن طلای خصوصی بود در بانک کارگشایی به‌حراج گذاشته شد؛ پیش از این نیز در سالن حراج بانک کارگشایی، حراج‌های مشابه انجام شده بود. همچنین یکی از کانال‌های تلگرامی معتبر معامله‌گران به‌صورت لحظه‌ای خبرهای مربوط به حراج را پوشش داد. بر اساس اعلام این کانال، شمش‌ها در وزن‌های مختلف با عیار۹۹۹ به فروش می‌رفتند و قیمت هم در دامنه ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیونی قرار داشت.

  دستگیری دوم دلالان

به گفته فعالان بازار ارز، بعدازظهر روز دوشنبه ماموران لباس شخصی اقدام به دستگیری دلالان خرد و واسطه گران ارز کردند. بر اساس صحبت‌های آنها، در انتهای هفته گذشته نیز عاملان معامله‌گران بزرگ دستگیر شده بودند. یکی از بازیگران ارزی در تشریح جزئیات برخورد روز دوشنبه می‌گفت: ماموران لباس شخص در ابتدا دلالان را دستگیر کرده و به پارکینگی در اوایل خیابان فردوسی بردند. در آنجا تفتیش بدنی انجام شد و پس از آن با یک «ون نیروی انتظامی» دلالان را همراه خود بردند. روز گذشته رئیس پلیس تهران نیز در حاشیه طرح رعد، از ممنوعیت خریدوفروش ارز در خیابان خبر داد. به گزارش «ایسنا» سردار حسین رحیمی در حاشیه اجرای طرح رعد اظهار کرد: همکاران من بنا به درخواست بانک مرکزی و هماهنگی با دستگاه قضا از چهارشنبه هفته گذشته تاکنون ۸۵ نفر از دلالان و مخلان بازار ارز را که با وقاحت تمام اقدام به قیمت‌گذاری‌های کاذب و خرید و فروش غیر‌مجاز ارز کرده بودند دستگیر کردند.

وی با بیان اینکه تمامی این افراد سابقه‌دار بودند، خاطرنشان کرد: این افراد در طرح‌های قبلی جمع‌آوری دلالان و مخلان بازار ارز نیز دستگیر شده بودند؛ اما متاسفانه آزاد شده و دوباره به این کار روی آورده بودند. رئیس پلیس پایتخت با اشاره به موارد کشف شده از این افراد گفت: ۲۴۰ هزار دلار، ۱۷۵ هزار دینار، ۵۷۷۵ لیر و ۴۵۲۰ یورو به همراه هشت کیلوگرم طلای آب شده از جمله مواردی است که از این افراد کشف و ضبط شد. رحیمی همچنین با تاکید بر اینکه هر گونه خرید و فروش ارز در خیابان، چهارراه، معبر، میدان و... ممنوع است، ادامه داد: تنها صرافی‌های مجاز و بانک‌ها اجازه خرید و فروش ارز را دارند و با افرادی که اقدام به خرید و فروش غیر‌مجاز ارز کرده و در این فضا اخلال ایجاد کنند پلیس برخورد خواهد کرد.فرمانده انتظامی تهران بزرگ با تاکید بر اینکه نظارت پلیس بر بازار طلا و ارز همچنان ادامه خواهد داشت، گفت: در روزهای آتی نیز نسبت به دستگیری دلالان و مخلان نظم و امنیت اقتصادی اقدام خواهیم کرد و کسانی که بخواهند با فضاسازی در این فضا سودجویی کنند باید بدانند که پلیس بر آنها نظارت دارد.

Submitted by admin on