همراه اول 318 تومان سود تقسیم کرد

برنامه 5 ساله دوم « همراه »

سهامداران در مجمع سالانه ارتباطات سیار ایران با تقسیم سود 318 تومان به ازای هر سهم موافقت کردند. همراه اول با توافق بر سر پیگیری‌ بدهی‌‌های ارزی به دنبال اجرای برنامه‌های 5 ساله دوم است.

در مجمع عادی سالانه ارتباطات سیار ایران با نظرخواهي از سهامداران حاضر و استماع سخنان تعدادي از اعضاي هيات ریيسه، با توزیع ۹۶ درصد سود محقق شده (328 تومان) موافقت و براي هر سهم، تقسیم 318 تومان سود برای سال مالی 96 در نظر گرفته شد. سود سهامداران حقيقي از ۲۰ اردیبهشت در مدت حداکثر یک ماه واريز می‌شود.

همچنین در مجمع قرار بر این شد که ۱۰۰۰ میلیارد تومان از سودی که به سهامدار عمده می‌رسد، تا فرآیند افزایش سرمایه پرداخت نشود و در مجمع فوق‌العاده در مورد این مبلغ تصمیم گیری شود.

در مجمع فوق العاده ارتباطات سیار ایران نیز پنج شرکت مخابرات ایران، گسترش الکترونیک مبین، مهراقتصادمبین، مدیریت املاک و گسترش خدمات ارتباطات کاراشاب به عنوان اعضای حقوقی هیات مدیره به مدت دو سال انتخاب شدند. 

گزارش هیات مدیره

مدیرعامل همراه‌اول در مجمع سالانه ارتباطات سیار ایران با اشاره به پوشش ۱۰۰ درصدی سود پیش‌بینی شده برای سال ۹۶ مجموعه عنوان کرد: همراه‌اول در سال گذشته به لحاظ شفافیت اطلاعات رتبه دوم را در بین ۳۰۲ شرکت بورسی کسب کرد. به گفته حمید فرهنگ در سال ۹۶ درآمد کل حاصل از سرمایه‌گذاری‌های تلفیقی گروه، ۱۲ هزار و ۴۷۱ میلیارد تومان و عملکرد سود خالص تلفیقی گروه ۳ هزار و ۱۶۷ میلیارد تومان و میزان درآمد دیتای همراه‌اول در سال گذشته 3 هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود.

همراه‌ اول در تازه‌ترین ارزیابی ۱۰۰ شرکت برتر ایران، رتبه دوم بالاترین ارزش بازار و رتبه سوم بیشترین سودآوری و رتبه هشتم بالاتری ارزش افزوده را به‌دست آورد. براساس ارزیابی رسمی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، همراه‌اول رتبه اول اپراتورهای تلفن همراه کشور را برای پنجمین دوره پیاپی از آن خود کرد.

گزارش‌های رسمی همچنین نشان می‌دهد همراه‌اول در خاورمیانه از نظر تعداد مشترک رتبه نخست، در آسیای جنوبی رتبه هفتم و در جهان در بین ۱۰۰۳ اپراتور تلفن همراه، رتبه نوزدهم را داراست.

پرسش و پاسخ

در بخش پرسش و پاسخ، مدیرعامل در  قالب پاسخ به سوال سهامداران درباره مسایل اساسی همراه اول توضیح داد: 

 آمار سهم بازار همراه اول: براساس آمار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سهم بازار این اپراتور به 59.53 درصد و ضریب نفوذ همراه‌اول در کشور به 90.3 درصد رسید؛ براساس گزارش حاضر در مجمع تاکنون ۹۶ میلیون سیم‌کارت واگذار و در سال گذشته ۱۰ میلیون مشترک جدید جذب همراه‌اول شد. از این تعداد ۴۹۱‌هزار سیمکارت دائمی و بیش از ۹ میلیون و پانصد هزار سیمکارت اعتباری واگذار شد. 

در سال گذشته بیش از ۵۲ میلیون سیمکارت به صورت فعال در لحظه در شبکه همراه‌اول فعال بود. همچنین درصد مشترکین موبایل باند پهن ۳۸ درصد افزایش داشت و به عدد ۳۲ میلیون مشترک رسید. علاوه بر این در سال گذشته تعداد ۱۰ میلیون سیمکارت یوسیم (usim)  توزیع شد که نسبت به سال قبل ۳۳۰ درصد رشد داشت.

قراردادهای رومینگ: مدیرعامل اپراتور اول در خصوص قرارداد رومینگ با کشورهای جهان می‌گوید: همراه‌اول با ۲۷۰ اپراتور در ۱۱۲ کشور قرارداد رومینگ دائمی، ۹۴ اپراتور در ۷۰ کشور قرارداد رومینگ اعتباری، ۸۰ اپراتور در ۵۸ کشور قرارداد تخفیف، ۸۱ اپراتور در ۶۷ کشور اینترنت رومینگ ۳G و ۲۵ اپراتور در ۲۵ کشور قرارداد رومینگ LTE دارد.

مبالغ پرداختی به دولت: بر مبنای صحبت‌های فرهنگ از سال ۸۸ یعنی سال واگذاری شرکت به بخش خصوصی، هر‌ساله مبالغ پرداختی به دولت افزایش داشت و در سال ۹۶ این مبلغ به ۶ هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان رسید.

برنامه‌های 5 ساله: پس از اتمام برنامه راهبردی 5 ساله اول ارتباطات سیار ایران در سال 96، حال حمید فرهنگ از تدوین برنامه‌های 5 ساله دوم و در دستور کار قرار گرفتن آن خبر داد. بر مبنای تصمیم هیات مدیره این برنامه با نام پروژه دماوند از سال 97 آغاز و تا سال 1402 ادامه خواهد داشت.

وضعیت ارزی: هفته گذشته مدیران ارتباطات سیارر ایران جلسه‌ای با بانک مرکزی برگزار کردند تا « همراه» بتواند خریدهای ارزی سال جاری و همچنین بدهی‌های ارزی از محل دلار 4200 تومانی را پرداخت کنند. به گفته مدیرعامل همراه اول قول‌هایی از طرف بانک مرکزی داده شده و فرایند در حال اجراست. هیات مدیره ارتباطات سیار ایران امیدوار است با درصد خوبی دلار 4200 تومانی را اخذ و از ریسک خارج کند.

زیان مبین نت و تاثیر آن: همراه اول 40 درصد سهام مبین نت را در اختیار دارد. سال گذشته مبین نت پس از 6 سال، زیان انباشته خود را جبران کرد اما با توسعه شبکه TD-LTE مجدد به زیان نشست. به گفته مدیرعامل درصد سهام «همراه» در این شرکت رو به افزایش است و قرار است این مجموعه از شرکت‌های حاکمیتی ارتباطات سیار ایران می‌شود و همچنین برای بخشی از فعالیت‌های همراه اول از ظرفیت‌های مبین نت جهت توسعه استفاده شود.

ادغام دو مجموعه: حمید فرهنگ در بخش دیگری از سوال‌های سهامداران درباره ادغام مخابرات با همراه اول تاکید کرد: این دو شرکت جزایر جدا از هم نیستند و از ظرفیت‌های هم استفاده می‌کنند، هم افزایی بین این دو مجموعه موجود است و البته بهتر از گذشته همخواهد شد اما اتفاقی تحت عنوان ادغام وجود ندارد و نخواهد داشت.

گزارش تکمیلی سالانه مجمع همراه اول را همچنین در اینجا و آنجا دنبال کنید.

Submitted by admin on