مجوز 3 بورسی برای صادرات به روسیه

معاونان و مدیران شرکت صنایع شیر ایران در یک نشست خبری با اعلام تفاهم‎‌نامه با اروپا، از مجوز 3 شرکت بورسی پگاه فارس، گلپایگان و اصفهان برای صادرات به روسیه خبر دادند.

زمان ورود برند انحصاری به بازار

در ابتدای این جلسه مهرنوش امجدی گلپایگانی؛ معاون تحقیق و توسعه و هماهنگی تولید صنایع شیر از امضای تفاهم نامه‌ای با کشوری اروپایی برای صادرات 8 محصول تاپ لبنی و غیر لبنی خبر داد و تاکید کرد: از محصول‌های مذکور، صادرات 2 محصول در قرارداد نهایی قرار دارد که قبل از آغاز سال 97 نهایی خواهد شد و احتمالا در اواخر خرداد اجرایی خواهد شد.

با افزایش تعرفه برخی از محصول‌ها به داخل، برای نخستین‌بار شیر خشک بر پایه نوزاد توسط شرکت پگاه در شهرکرد تولید شده که احتمال می رود تا پایان سال 2018 ورود این محصول به ایران قطع شود. به گفته این مقام مسئول این مجموعه همچنین با شرکت نستله درخصوص تامین مواد اولیه درحال مذاکره است.

صنایع شیر ایران برای نخستین‌بار به یکی از کشورهای همسایه شیرخشک نوزاد صادر کرد. این مجموعه با سپری کردن ممیزی‌های سخت روسیه و کشورهای CIS توانست برای نخستین‌بار محصول‌های تولیدی 5 تا6 سایت پگاه را به کشورهای مذکور صادر کند.

امجدی گلپایگانی در مورد سرمایه‌گذاری‌هایی صورت گرفته، عنوان کرد: در سایت پگاه گلپایگان، خراسان، فارس، خوزستان، اصفهان، تبریز و در پگاه آذربایجان شرقی به عنوان یکی از بزرگترین سایت‌های محصول‌های پودری با دو سایت این سرمایه گذاری‌ها صورت گرفته و ورود به صنایع دیگر نیز در دستور کار قرار دارد.

عملکرد صادراتی پگاه

رضا محمودیان؛ معاون صادرات بازرگانی صنایع شیر نیز درباره عملکرد صادراتی پگاه گفت: در سال 79 شرکت پگاه موفق به تغییر روند از وارداتی به صادراتی بطور رسمی شد و توانست در همین سال 2.5 میلیون دلار از صادرات به 5 کشور کسب کند. صادرات در زمان مذکور با شیر خشک به شرکت‌های فرانسوی و آلمانی شروع شد که در ادامه بستر ان برای صادرات به کشورهای همسایه فراهم شد.

وی میزان درآمد زایی ارزی در پایان سال جاری را 720 میلیون دلار اعلام کرد و گفت: طبق امار گمرک در 10 ماهه سال جاری این آمار به 733 میلیون دلار رسید. اگر روند صادرات متوقف شود به بحرانی بزرگ در ایران تبدیل می‌شود همچنان که در 4 ماه گذشته با عراق بوجود آمد اما با اتخاذ سیاست‌های دولتمردان این مشکل رفع شد. صنایع شیر ایران با برنامه‌ریزی که برای صادرات و برخلاف شرکت‌های انبار محور صورت داده توانست روی حدود 15 درصد از تولیدات صنایع شیر برنامه‌ریزی داشته باشد.

مقاصد صادراتی

این مقام مسئول از صادرات مستمر محصول‌ها به 18 کشور عراق، افغانستان، پاکستان، روسیه، بحرین، قطر، کویت ، مالزی ، آمریکا، آذربایجان، ارمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان، قزاقزستان، گرجستان و ترکمنستان در سال جاری خبر داد که از تعداد مذکور 7 کشور در سال جاری به این مقاصد صادراتی افزوده شد.

محمودیان با اشاره به گستردگی سبد بازارگشایی و حفظ بازار اظهار کرد: این مجموعه موفق به صادرات 365 کد محصول در سال جاری شد که نسبت به سال گذشته باعدد 233 رشد 57 درصدی را نشان می‌دهد. از تعداد کل 17 شرکت مجموعه صنایع شیر، 8 شرکت تامین کننده محصول‌ها در صادرات وجود دارد که از این تعداد 7 شرکت در بورس حضور دارند.

مجوز صادرات به روسیه

وی با اشاره اینکه از 9 شرکتی که مجوز صادرات به روسیه را دارند، 4 شرکت از پگاه هستند، تصریح کرد: 3 شرکت بورسی پگاه فارس، گلپایگان و اصفهان و همچنین پگاه تهران که غیر بورسی است، مجوز صادرات پنیر و انواع محصول‌های پودری به روسیه را دارا هستند. به عنوان نخستین طراحی اختصاصی محصول‌ها برای روسیه در ایران اختراع شد و به صورت مستمر توسط 3 شرکت تامین کننده پگاه فارس گلپایگان و اصفهان صورت می‌گیرد.

معاون صادرات شرکت بازرگانی صنایع شیر از صادرات  100 تن کره در پگاه باز برای اولین بار به روسیه خبر داد و گفت: تا پایان سال جاری 140 میلیون دلار صادرات پیش بینی می‌شود که با توجه به میزان 117 میلیون دلاری صادرات در سال گذشته، برآورد می‌شود رشد 20 درصدی تحقق پیدا کند.

تاثیر نرخ تسعیر ارز

محمودیان با اشاره به نرخ تسعیر ارز تاکید کرد: منابع اصلی ارز مورد نیاز از محل صادرات تامین شده و افزایش نرخ ان هم باعث کنترل و ثبات هزینه شده به عبارتی 3 برابر واردات، صادرات صورت گرفته و با برنامه 200 میلیارد دلاری در سال آینده انتظار می‌رود این نسبت  به 4 برابر برسد.

مطالبات شرکت‌های بورسی از دولت

وی درخصوص مطالبات شرکت‌های بورسی از دولت گفت: شرکت‌های مذکور میزان 26 میلیارد تومان مشوق صادراتی از دولت طلبکار هستند که 10 میلیارد تومان ان  در ابتدای سال جاری اخذ شده و مابقی به صورت اوراق قرضه از خزانه وصول می‌شود. بعضی شرکت‌ها اوراق را نقدی دریافت می‌کنند بعضی‌ها با بدهی‌ها تهاتر کرده و برخی ممکن است اوراق بگیرند.عمده این شرکت‌ها پگاه خراسان، فارس، گلستان و آذربایجان شرقی است که مطالبات زیادی دارند.

شرکت‌های زیانده

وحیدی؛ مدیر سرمایه گذاری صنایع شیر با اشاره به وجود 2 شرکت کشت و صنعت که به بهره برداری کامل نرسیده و دو شرکت بازار پخش در شمار شرکت‌های زیانده این مجموعه، درخصوص تسهیلات بانکی دریافتی شرکت‌ها می‌گوید: با توجه ویژه‌ای که از سال 93 در این خصوص شده، به شرکت‌ها ابلاغ شد تسهیلات بانکی را به حداقل برسانند همانند شرکت‌های پگاه گلپایگان و گلستان که با کنترل انجام شده میزان تسهیلات دریافتی آن‌ها میل به صفر دارد.

تفصیل نشست خبری را اینجا بخوانید.

Submitted by admin on