سقف انتظارات در کالسیمین کجاست؟

غبارزدایی از برگ برنده « فاسمین »

پیشبینی جدید سودآوری کالسیمین با تعدیل 40 درصدی به بازار ارائه شد که در نیمه نخست سال موفق به پوشش 58 درصدی سود خالص شده است. بر این اساس و با توجه به نرخ کنونی دلار و قیمت جهانی روی تردیدی در ادامه‌دار بودن تعدیل سودآوری «فاسمین» وجود ندارد. اما همچنان بازار از برخی از پتانسیل‌های سودآوری این شرکت غافل است. گرچه این سناریوها با اما و اگر همراه است اما تحقق آن‌ها می‌تواند حالتی فراتر از انتظارات را رقم زند.

کالسیمین در نیمه نخست سال موفق به تحقق سود خالص حدود 82 میلیارد تومانی شده است. گرچه نرخ فروش این شرکت در تابستان معادل 11 میلیون و 300 هزار تومان بوده اما نرخ فروش پیشبینی این شرکت برای ادامه سال معادل 9 میلیون و 600 هزار تومان در نظر گرفته شده است. در شرایط کنونی قیمت هر تن روی در بازار جهانی حدود 3100 دلار و نرخ هر دلار در بازار ارز کشورمان حدود 4 هزار تومان است. بر این اساس قیمت فروش این شرکت در حال حاضر به بیش از 12 میلیون تومان می‌رسد.

در نتیجه محافظه‌کارانه بودن سناریو سودآوری این شرکت مطابق با دیگر هم‌گروهی (فرآور) کاملا مشخص است. بر اساس سناریوهای پیش رو در صورتی‌که تمامی سرفصل‌های درآمدی و هزینه‌ای در پیشبینی جدید این شرکت به غیر از نرخ فروش محصولات بدون تغییر لحاظ شود، با میانگین نرخ فروش 12 میلیون تومان هر تن شمش روی، «فاسمین» به سود 84 تومانی به ازای هر سهم دست خواهد یافت.

با این حال این پایان ماجرا نیست و همان‌طور که «دنیای بورس» در گزارش‌های پیشین خود ابراز داشت پتانسیل‌های قابل توجهی در صورت‌های مالی این شرکت وجود دارد که می‌تواند بازار را کاملا غافگلیر کند. بر این اساس توصیه می‌شود پیش از خواندن ادامه مطلب ابتدا به مطالب گذشته «دنیای بورس» مراجعه کنید:

دو روی سکه سودآوری «فاسمین»

قرعه جذابیت به نام فاسمین افتاد؟

اولین پرده از توانایی کالسیمین

نخستین مورد در خصوص سودآوری شرکت کالسیمین که در گزارش‌های پیشین «دنیای بورس» به دفعات به آن اشاره کرده بود طرح BZS است. در این خصوص به گزارش گام‌های نهایی تا تکمیل پازل کالسیمین مراجعه کنید. این طرح در راستای کاهش بهای تمام‌شده شرکت است. کاهش هزینه تامین ماده اولیه (جایگزین کردن ماده اولیه (خاک معدنی) خریداری‌شده با کنسانتره‌ای که هزینه‌ای بابت خرید آن پرداخت نمی‌شود و تنها هزینه عملیاتی جهت استحصال آن از باطله‌های انباشته‌شده این شرکت دارد) اثر قابل توجهی در کاهش بهای تمام‌شده خواهد داشت.

در شرایط کنونی بهای تمام‌شده این شرکت در تابستان نسبت به بهار افت محسوسی را نشان می‌دهد. همان‌طور که پیش از این اشاره شده بود به نظر می‌رسد این طرح از میانه‌های تابستان در مسیر عملیاتی قرار گرفته است. البته برای بررسی بیشتر این موضوع نیاز به یادداشت‌های صورت‌های مالی این شرکت دارد اما  قدرت اثرگذرا این طرح در کاهش بهای تمام‌شده (کاهش هزینه مصرف مواد اولیه) کاملا مشخص خواهد بود.  هزینه ماده اولیه برای تولید هر تن شمش روی در تابستان در مقایسه بهار افت بیش از 30 درصدی را تجربه کرده است. پیشبینی نیمه دوم سال این شرکت نیز فاصله 40 درصدی را با عملکرد واقعی تابستان نشان می‌دهد. تکرار تابستان می‌تواند کاملا اثر خود را در کاهش بهای تمام‌شده تا پایان سال داشته باشد. گرچه در نگاه اول به نظر می‌رسید که کاهش بهای خرید ماده اولیه ناشی از اثر این طرح باشد اما در مصاحبه مدیرعامل با «دنیای اقتصاد» به این موضوع اشاره شده است که این طرح همچنان به صورت رسمی افتتاح نشده است و همچنان در مسیر تولید آزمایشی قرار دارد (این خبر با توجه به مصاحبه مدیرعامل اندکی اصلاح شده است). 

این در حالی است که ادامه روند تولیدی شرکت با پیشبینی تولید 33 هزار نیز محتاطانه است. بر این اساس بهای تمام‌شده در پیشبینی کنونی می‌تواند حتی برای افزایش تولید شرکت تا 37 هزار تن نیز کافی باشد. در خصوص احتمال افزایش میزان تولید «فاسمین» در گزارش‌های پیشین به صورت کامل توضیح داده شد. این شرکت با ادامه روند تولیدی نیمه نخست به جای تولید 33 هزار تن که در پیشبینی امسال در نظر گرفته، می‌تواند به تولید بیش از 37 هزار تنی دست یابد.

سناریوهای سودآوری «فاسمین»

همان‌طور که اشاره شد «فاسمین» با فرض میانگین نرخ 4 هزار تومانی دلار و همچنین قیمت هر تن روی 3000 دلار می‌تواند به سود 84 تومانی دست یابد. در این میان در نظر گرفتن کاهش احتمالی بهای تمام‌شده می‌تواند سود شرکت را تا سطح 90 تومان افزایش دهد.

از طرفی این شرکت پتانسیل قابل توجهی در بخش فروش محصولات، مازاد بر پیشبینی‌های کنونی، از محل افزایش میزان تولید سالانه و همچنین موجودی ابتدای دوره را دارا است. بر این اساس در صورتی‌که شرکت تا پایان سال 37 هزار تن شمش روی به فروش برساند با فرض روی 3 هزار دلاری و دلار 4 هزار تومانی سودآوری این شرکت به بیش از 120 تومان به ازای هر سهم خواهد رسید.

در این شرایط نخستین توصیه رصد دقیق گزارش‌های ماهانه «فاسمین» در بخش تولید و فروش است. شاید بتوان به بیانی دقیق‌تر گفت بازار چشم‌ انتظار عملکرد مهرماه این شرکت است.‌ نکته دوم واکنش سهام‌داران به خصوص حقوقی‌ها در سمت فروش است که البته خودنمایی عوامل بنیادی می‌تواند مقاومت‌های قیمتی این سهم را در هم شکند. نسبت قیمت به درآمد این سهم در شرایط کنونی حدود 6 است که می‌تواند در سناریو خوش‌بینانه اما محتمل نسبت قیمت به درآمد این شرکت به کمتر از 4 برسد.

Submitted by admin on