عکسالعمل به رشد قیمت الکترود
احمد صادقی؛ مدیر عامل شرکت ذوب آهن اصفهان در خصوص عکس العمل «ذوب» در برابر رشد قیمت الکترود به «ماین نیوز» میگوید: تولید فولاد در ذوب آهن اصفهان به روش کوره بلند است که نیاز چندانی به الکترود ندارد (تنها به صورت محدود در کوره های LF فولادسازی ذوب آهن استفاده می شود).
در این روش از کک به عنوان سوخت اصلی کوره بلند استفاده میشود، هزینه انرژی در این روش حدود سه برابر روش احیای مستقیم است که البته این امر تنها مختص به ایران است. در روش احیای مستقیم از حاملهای انرژی همچون گاز بهره گرفته میشود که در ایران از یارانه دولتی برخوردار است. در دنیا از یک میلیارد و 600 میلیون تن تولید فولاد در سال ، 70 درصد آن به روش کوره بلند است که هزینه تولید برخلاف ایران، کمتر از احیا مستقیم است و این تفاوت به دلیل قیمتهای جهانی هر دو انرژی (گاز و کک) است.
مهمترین طرح بهای تمام شده
به گفته صادقی با توجه به قیمت تمام شده بالای شمش تولیدی و جهت اصلاح بهای تمام شده محصولهای کارخانه نسبت به کاهش مصرف چدن مذاب کنورتورها برنامه ریزی شده که در این راستا یکی از مهمترین طرحها، در کنورتور صورت گرفته و در آن ضریب HMR در بخش فولاد سازی از 89 درصد در ابتدای سال 94 به 80 درصد کاهش یافت.
استراتژی کاهش مصرف کک
یکی دیگر از استراتژیهای ذوب آهن کاهش مصرف کک در کوره بلند است؛ بدین منظور تدابیری از جمله توقف کوره بلند شماره یک، کنترل کیفیت کک خریداری، استفاده از کک ریزه در شارژ کوره بلند، تغییر سرند کک و بهبود روش انباشت و ارسال کک منجر به کاهش 48 کیلوگرم بر تن مصرف کک و کاهش هزینههای تولید به میزان 85.6 میلیارد تومان در سال میشود.
پروژه تزریق پودر زغال
مدیر عامل ذوب آهن اضافه کرد: پروژه تزریق پودر زغال PCI به کوره بلندها جهت کاهش 150 کیلوگرم بر تن مصرف کک نیز از دیگر طرحهای مرتبط با کاهش بهای تمام شده است که پیشرفت این طرح تاکنون مطابق برنامه بوده و از اواخر سال 96 راهاندازی میشود. اجرای این طرح منجر به ایجاد ارزش افزوده به میزان 224 میلیارد تومان در سال میشود.
برنامه کاهش هزینههای مالی
صادقی درخصوص اجرای برنامههایی در راستای کاهش هزینههای مالی میگوید: به روز رسانی 220 میلیارد تومان تسهیلات در بانک صادرات و 217.6 میلیارد تومان بانک رفاه، کاهش نرخ تسهیلات از 24 به 18 درصد، استمهال بدهی نزد بانک اقتصاد نوین به مبلغ 338.7 میلیارد تومان ، مبلغ 30 میلیون یوآن چین، تجدید تسهیلات 78 میلیارد تومانی نزد بانک پاسارگاد و استفاده از تسهیلات سلف موازی به مبلغ 250 میلیارد تومان در دو مرحله، اقدامهای عملی در زمینه کاهش هزینههای مالی است.
افزایش سرمایه همچنان در دستور کار
وی با اشاره به برنامه افزایش سرمایه شرکت تاکید میکند: شرکت پس از قطعی نمودن تهاتر پیش رو به میزان 760 میلیارد تومان از این محل به دنبال افزایش سرمایه از محل مطالبات و آورده نقدی است.