چالش‌های تکراری سازمان بورس در ١۴٠٣

سال ۱۴۰۳ با فراز و نشیب‌های زیادی برای کشور، اقتصاد و به‌ویژه بازار سرمایه همراه بود. عملکرد سازمان بورس تحت تأثیر سیاست‌های کلان پولی و مالی، با چالش‌های متعددی در حوزه شفافیت، نرخ بهره و استقلال بازار سرمایه روبه‌رو بوده است. اما آیا این عملکرد توانسته انتظارات فعالان بازار و سهامداران را برآورده کند؟

درمیزگردی با حضور  حسین محمودی اصل کارشناس اقتصادی و مهدی رباطی کارشناس ارشد بازار سرمایه برگزار شد به بررسی ابعاد مختلف عملکرد سازمان بورس پرداخته شد.

 

کارشناسان بر این باورند که تضاد ساختاری بین اقتصاد دولتی و اقتصاد آزاد، مانع از عملکرد باثبات بازار سرمایه شده است. این تضاد باعث شده سازمان بورس نتواند در هیچ دولتی، عملکردی پایدار و موفق داشته باشد. با این حال، نقش سازمان بورس در شفاف‌سازی اطلاعات، حفظ حقوق سهامداران و توسعه نهادهای مالی همچنان مورد انتظار است.

موضوع بازدهی شاخص کل نیز یکی از مباحث مورد بحث است. کارشناسان معتقدند بازدهی شاخص کل لزوماً نشان‌دهنده عملکرد مثبت سازمان بورس نیست. ممکن است شاخص کل رشد کند، اما عملکرد سازمان همچنان ضعیف باشد. از سوی دیگر، فعالان بازار بعضا انتظار موضع‌گیری از سوی سازمان بورس در برابر تصمیمات نهاد‌های دیگر مانند بانک مرکزی را دارند که این انتظار بر چالش‌های سازمان می‌افزاید.

در کنار این موارد، موضوع استقلال بورس در برابر سیاست‌های بانک مرکزی، به‌ویژه در ماجرای فروش گواهی سکه، همچنان چالش‌برانگیز است.

اینجا ببینید

Submitted by karkhane on