ارتباط با جهان، راه‌حل اصلی است

​ محمود سریع‌القلم استاد روابط بین‌الملل دانشگاه شهید بهشتی، به لزوم «جهانی شدن» پرداخت و چالش جدی کشور را در ارتباطات جهانی دانست.

دومین رویداد جامع معدن و صنایع معدنی به همت گروه رسانه‌ای دنیای اقتصاد از صبح امروز در محل هتل المپیک تهران برگزار شد. 

او گفت: در جهانی که زندگی می‌کنیم، شاهد اتفاق مهمی هستیم که جهان، مثلثی از آمریکا، روسیه و چین است، در حالی که ۳۰ سال پیش، جهان دو قطبی بود.

سریع‌القلم با بیان اینکه، امروز در جهانی زندگی می‌کنیم که نااطمینان‌ها زیاد شده است، ادامه داد: ۱۱ هزار تحریم علیه روسیه تنظیم شده، اما در ۲۰۲۳ چین و روسیه ۲۴۰ میلیارد دلار باهم تبادل داشتند. تناقضات در جهان امروز بالاست و همه سعی می‌کنند خود را با این سه قدرت هماهنگ کنند. 

او تاکید کرد: حدود ۷۰۰ میلیارد دلار پول آمریکا و اروپا در بانک‌های ترکیه کار می‌کنند اما ترکیه طرفدار حماس است. نکته کلیدی برای بهره برداری از این فرصت هماهنگی با هر سه قدرت است. 

سریع‌القلم با اشاره به اینکه، شبکه‌سازی مهمترین ویژگی این جهان به ویژه برای کشورهایی با موقعیت جغرافیایی است، گفت: در کشور ما هنوز دولت‌محور فکر می‌کنیم اما کشورهایی مثل چین و هند شرکت‌محور عمل می‌کنند

این استاد روابط بین‌الملل تاکید کرد: تنها دوره‌ای که سیاست در اختیار اقتصاد بود، دوره وزارت عالیخانی بود.

و با اشاره به اینکه، دلیل اول مسائل ما در تمامی حوزه‌ها آن است که با جهان ارتباط نداریم، افزود: بین‌المللی شدن مهم است، زیرا اصول رقابت را یاد می‌گیریم.

در حاشیه دومین رویداد جامع معدن و صنایع معدنی، سه همایش و نمایشگاه نیز با عناوین «چهاردهمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنعت فولاد و سنگ آهن ایران»، «ششمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز  صنایع فلزات غیرآهنی ایران» و «سومین همایش و نمایشگاه معدنکاری دیجیتال» در حال برگزاری است.

 

Submitted by karkhane on