در معاملات روز یکشنبه 30 اردیبهشت ماه 1403، شاخص کل بورس تهران 62 هزار و 191 واحد نسبت به روز کاری گذشته پایینتر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 106 هزار و 485 واحد رسید.
این بزرگترین ریزش شاخص در یک سال گذشته از خرداد 1402 به این سو است. ناظران علت اصلی ریزش را بند س تبصره 6 قانون بودجه و دستورالعمل تعیین نرخ خوراک صنایع میدانند. به ویژه آنکه شرکت پالایش نفت بندرعباس در گزارش مالی خود اعلام کاهش سود کرد. اتفاقی که پس از اثر ریزشی بر بازار سهام، منجر به گزارش اصلاحیه شبندر و نامه رییس سازمان بورس به وزیر نفت درباره اصلاح قیمت گذاری خوراک صنایع شد. اما در این میان بازار سقوط کرد و سهامداران بسیاری زیان کردند.
شاخص کل هموزن بورس نیز با ریزش 20 هزار و 464 واحدی در رقم 694 هزار و 538 واحدی ایستاد.
شاخص کل فرابورس با افت 668 واحدی به رقم 23 هزار و 132 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با کاهش 5 هزار و 247 واحد به سطح 124 هزار و 645 واحد رسید.
خروج پول حقیقی از بورس تهران
روز یکشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 378 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
امروز نماد فولاد بیشترین خروج پول حقیقی را داشت که ارزش آن 42 میلیارد تومان بود. پس از فولاد، نمادهای فملی، سفارس، ثامان و خودرو بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای وتوسم، حسینا، وآتوس، خزامیا و ثفارس تعلق داشت.
نمادهای اثرگذار بر شاخص کل بورس و فرابورس
امروز نمادهای فارس، فولاد و فملی نمادهای قرمز پوش بورس بودند که بیشترین اثر را در افت شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر نمادهای پارسیان، سصفها و نمرینو از نمادهای سبز بودند که اثر مثبت بر شاخص داشتند.
در فرابورس نیز نمادهای آریا، شگویا و زاگرس بیشترین اثر کاهنده را بر شاخص داشتند و نمادهای ثغرب، شفام و غپونه نمادهایی هستند که اثر افزایشی بر شاخص کل فرابورس داشتند.
در بین نمادهای پرتراکنش بورس امروز نماد فولاد بیشترین تراکنش را داشت و ذوب و شستا در رتبههای بعدی قرار گرفتند. در فرابورس نیز شفام، فزر و خاور بیشترین تراکنش را داشتند.
ارزش معاملات سهام
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 25 هزار و 906 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 18 هزار و 124 میلیارد تومان بود که 70 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز تشکیل میدهد.
ارزش معاملات خرد نیز با افزایش 26 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 3 هزار و 997 میلیارد تومان رسید.
پرمعاملهترین سهمها
در معاملات امروز نماد خودرو بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن 57 میلیارد تومان بود.
پس از خودرو، فملی بیشترین ارزش معاملات را داشت و وبملت رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن، دو نماد ثفارس و خگستر در رتبههای بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.
در جدول حجم معاملات نیز سهام ذوب با تعداد 752 میلیون و 324 هزار و 995 سهم در صدر قرار گرفته است. شستا در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به وبملت تعلق داشت. دو نماد خودرو و خساپا نیز در رتبههای بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.
صفهای خرید و فروش بورس
در معاملات یکشنبه، 25 نماد صف خرید داشتند و 192 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد 86 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 501 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش 400 درصدی به 926 میلیارد تومان رسید.
نقشه بازار سهام بر مبنای ارزش معاملات