به گزارش اکوایران، برای پیش بینی بورس امروز – شنبه 18 تیر- به روند بازار سهام در روزهای گذشته نگاه میکنیم. روز چهارشنبه شاخص کل بورس پس از سه روز بار دیگر نزول کرد و 8 هزار و 476 واحد پائین آمد. شاخص هموزن 2 هزار و 456 واحد افت کرد و شاخص کل فرابورس کاهش 84 واحدی را پشت سر گذاشت.
در پایان معاملات روز چهارشنبه، 205 نماد رشد قیمت و 425 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 32 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 68 درصد بازار افت قیمت داشتند.
سهمهای صعودی
روز چهارشنبه در بورس شرکت بیمه دانا (دانا)، شرکت تکنو تار (تکنو) و شرکت چرخشگر (خچرخش) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت بیمه نوین (نوین)، شرکت لیزینگ ایران و شرق (ولشرق) و شرکت پالایش نفت لاوان (شاوان) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
سهمهای نزولی
در بورس شرکت فنرسازی زر (خزر)، شرکت سرمایه گذاری توکا فولاد (وتوکا)، و شرکت سرمایه گذاری سایپا (وساپا) در روز چهارشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت مبین وان کیش (اوان)، شرکت تجارت الکترونیک پارسیان کیش (تاپکیش) و شرکت کشاورزی مکانیزه اصفهان کشت (زکشت) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز چهارشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز شنبه است. در پایان معاملات روز چهارشنبه بازار با مازاد عرضهی 94 میلیارد تومانی بسته شد.
در پایان معاملات چهارشنبه 19 نماد صف فروش داشت و تعداد نمادهای صف خرید 9 نماد بود. همچنین در این روز ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل افزایش یافت و 120 میلیارد تومان شد. ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 76 درصد افت کرد و در رقم 26 میلیارد تومان ایستاد.
نماد لسرما (شرکت سرما آفرین) با صف خرید 24 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از لسرما، نمادهای تکنو (شرکت تکنو تار) و ثاباد (شرکت توریستی و رفاهی آبادگران) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد انرژی1 (نهادهای مالی بورس انرژی) تعلق داشت که ارزش آن 29 میلیارد تومان بود. پس از انرژی1، نمادهای خزامیا، وساپا، ورنا و فمراد بیشترین صف فروش داشتند.
پیش بینی بورس امروز
در هفته گذشته شاخص در مجموع روند کاهشی داشت. شاخص در دو روز ابتدایی و انتهایی هفته نزول کرد و در سه روز میانی هفته روند صعودی داشت. با این حال نزول شاخص بیش از رشد آن بود و در مجموع بیش از 11 هزار واحد نزول کرد.
شاخص در روز شنبه 12 هزار واحد افت کرد و روز چهارشنبه کاهش 8 هزار و 476 واحدی را پشت سر گذاشت.
در آخرین روز کاری هفته شاخص هم وزن نیز افت نسبتا سنگینی کرد و 2 هزار و 456 واحد پائین آمد. فملی، فارس، بفجر، شپدیس، وبملت، شپنا، شستا، خودرو، وغدیر، خساپا، فخوز، شاراک، پارس، وتجارت، رمپنا، ومعادن، وساپا و شتران از بزرگان قرمزپوش بورس بودند که بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل داشتند.
جریان خروج پول حقیقی نیز برای هفدهمین روز متوالی ادامه داشت و 362 میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار خارج شد که نسبت به روز سهشنبه افزایش 60 درصدی داشته است. همچنین در پایان معاملات روز چهارشنبه ارزش صفهای خرید فروش 94 میلیارد تومان بیشتر از صفهای خرید بود و بازار با مازاد عرضه بسته شد.
به علاوه حجم معاملات در روز چهارشنبه نسبت به روزهای پیشین در سطح پائینی قرار گرفت و ارزش معاملات خرد افت 10 درصدی داشت.
بنابراین روندهای درونی بازار همچنان منفی است و نشانه مثبتی در بازار دیده نمیشود. پس از ناامیدی فعالان اقتصادی از احیای برجام موج خروج سرمایه از بورس شدت گرفت و همچنان ادامه دارد. ریزش قیمتها در بازارهای جهانی نیز یکی از سیگنالهای منفی به نمادهای کامودیتیمحور و بزرگ بازار بود. بنابراین انتظار میرود در معاملات امروز نیز بازار با فشار عرضه شروع شود و شاخص رو به پائین حرکت کند.