مجمع سالانه فارسیت اهواز در حالی برگزار شد که بررسی مجمع سالانه این شرکت حاکی از زیان انباشته قابل توجه «سفاسی» دارد. سهامدار عمده «سفاسی»؛ سیمان فارس و خوزستان است که بیش از 80 درصد سهام این شرکت را در اختیار دارد. با این وجود، درصد سهام شناور این شرکت صفر است و سهامدار دیگری ندارد. فارسیت اهواز علاوه بر اینکه در شرایط کنونی مشمول قانون 141 است، در یک قدمی انحلال نیز قرار دارد. صورت مالی این شرکت نشان میدهد زیان انباشته شرکت 5 برابر سرمایه فعلی است. به این ترتیب با توجه به سرمایه 33 میلیارد تومانی این شرکت، زیان انباشته آن برابر 15 میلیارد و 523 میلیون تومان است. نکته دیگر قابل توجه در صورتهای مالی این شرکت افزایش بهای تمام شده نسبت به درآمدهای مالیاتی است، موضوعی که سال 95 را به یک سال سخت برای شرکت مبدل کرد.
برنامههای امیدوارکننده
در توضیح فعالیت سالانه بابک سهیلنیا؛ مدیرعامل فارسیت اهواز میگوید: شرکت در سال 96 قصد دارد تمام زیان سالهای قبل را جبران کند و به سوددهی برسد. به گفته سهیلنیا در تعاملی که با استاندار خوزستان شکل گرفت، قرار بر این شد اولویت خرید بتن آماده، لولهها و دیوارهای بتنی با فارسیت اهواز باشد. این در حالی است که «سفاسی» در نظر دارد برای پوشش هزینهها تا جایی که امکان دارد هزینهها را کاهش دهد و ساختار سازمانی را اصلاح کند. همچنین با افزایش کیفیت تولید محصولها، شرایط رقابت با دیگر رقبا را بهبود دهد.
نجات با همکاری سهامدار عمده
سهیلنیا در توضیح بدهیهای فارسیت اهواز نیز تاکید میکند: بدهیهای این مجموعه عمدتا به تامین اجتماعی و مطالبات کارکنان مربوط میشود و در این وضعیت ادامه فعالیت شرکت با تردید همراه است که تنها به همیاری سهامدار عمده میتوان از این شرایط خارج شد. در بخش دیگری از این مجمع، حسابدار شرکت با اشاره به مسدود بودن حسابهای بانکی «سفاسی» عنوان میکند: در چندماه اخیر حسابهای بانکی شرکت مسدود شده است که در شرایط کنونی از حساب تنخواه گردان مدیرعامل استفاده میشود و این موضوع میتواند برای شرکت مشکلات عدیدهای بهوجود آورد. در پایان نشست، بر مبنای شرایط نامطلوبی حال حاضر، مدیرعامل این قول را داد با حذف تولید آزبست در این کارخانه و استفاده از دستگاههای پیشرفتهتر شرایط را برای ادامه فعالیت کارخانه هموار کند.