تک مصوبه بورسی هیات وزیران درباره چه بود

هیات دولت | روحانی: بورس سال بعد نقش محوری دارد

15:14 - 1400/01/21
رئیس جمهور امروز در جلسه هیات دولت عنوان کرد امسال بورس نقش سازنده‌ای در اقتصاد داشته و البته تاکید کرد سال بعد هم نقش محوری دارد.
هیات دولت | روحانی: بورس سال بعد نقش محوری دارد

به گزارش «دنیای بورس» به نقل از دنیای اقتصاد، حسن روحانی (لینک فیلم) در جلسه هیات دولت گفت: در زمینه کرونا هیچ نگرانی برای تولید و تهیه واکسن نداریم.

روحانی: برخی اصرار دارند امریکا را تطهیر کنند و بگویند دولت بد است

حسن روحانی (لینک فیلم) گفت: فشار تحریم بر مردم ما هست، مردم ما روزانه این فشار را حس میکنند. برخی اصرار دارند آمریکا را تطهیر کنند و بگویند دولت بد است.

حسن روحانی امروز در مهمترین سخنان گفته است:

  • سال 1400  برای بودجه عمرانی سال متفاوتی بوده است
  • در همین هفته های اخر بهبود نسبی را در بخش های مختلف داریم  .
  • دیروز در مورد  بودجه جلسه خوبی داشتیم نظرات به هم نزدیک تر شده است .
  • صادرات نفت با شرایط سال اینده پیش بینی شده . ارزش پول ملی و حفظ ان  برای ثبات به اقتصاد مورد نظر بوده .
  • امسال بورس نقش سازنده ای در اقتصاد داشت . حرکت خوبی داشته و سال بعد هم  نقش محوری در اقتصاد خواهد داشت .
  • هر روز که سریعتر تحریم را بشکنیم خوشحال تریم . فشار تحریم بر مردم است و باید این فشار شکسته شود هر چه سریعتر باید شکسته شود
  • 2 موجود مجنون داشتیم هر دو جنگ را تحمیل کردند  یکی صدام بود  یکی ترامپ . در جنگ نظامی پیروز شدیم . در جنگ اقتصادی هم پیروز شدیم .سرنوشت ترامپ هم بهتر از صدام نخواهد بود .
  • در زمینه کرونا هیچ نگرانی برای تولید و تهیه واکسن نداریم.
  • مردم نگران واکسن کرونا نباشند.
  • در زمینه خرید واکسن از خارج بانک مرکزی و وزارت بهداشت و درمان همه توان خود را به کار گرفتند.
  • واکسن داخلی هم امیدواریم در ماه های آینده به تولید برسد.

روحانی: بودجه ۱۴۰۰ پیام‌های مهمی برای اقتصاد سال آینده دارد

به گزارش «دنیای بورس»، خبر آنلاین نوشت: رئیس‌جمهور گفت: دیروز با رئیس مجلس، رئیس کمیسیون تلفیق و برخی اعضای کمیسیون برنامه و بودجه جلسه‌ای داشتیم و با مباحثی مطرح کردیم که نشان داد نظرات دو طرف به هم نزدیک‌تر شده است.
حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز(چهارشنبه) در جلسه هیئت دولت گفت: ما علیرغم فشارهای که از ناحیه تحریم، جنگ اقتصادی و هم از ناحیه کرونا داشتیم، حرکت های خوبی را در سایه ایثارا و فداکاری مردم شاهد بودیم.

روحانی با اشاره به لایحه بودجه ۱۴۰۰، گفت: این بودجه پیام‌های مهمی برای اقتصاد سال آینده دارد و امروز جامعه در عمل این پیام را دریافت کرده است. پیام بودجه این است که سال آینده با امسال و سال‌های قبلش متفاوت خواهد بود. سال بعد هم از لحاظ سیاسی و هم اقتصادی و هم از لحاظ تحولاتی که در بودجه عمرانی خواهد بود، متفاوت است. تقدیم لایحه بودجه انتظارات مردم را نسبت به سال اینده مثبت کرده است.

اهم اظهارات وی را در ادامه به نقل از مهر بخوانید:

* ما امروز در مسیر مهار شتاب تورم خواهیم بود و آمار این ماه، این مساله را به ما نشان می‌دهد.

*{ با اشاره به جلسه مشورتی دولت و مجلس}: دیروز با رئیس مجلس، رئیس کمیسیون تلفیق و برخی اعضای کمیسیون برنامه و بودجه جلسه‌ای داشتیم و با مباحثی مطرح کردیم که نشان داد نظرات دو طرف به هم نزدیک‌تر شده است.

* میلاد با سعادت حضرت عیسی مسیح (ع) تبریک می‌گویم. این روزها ایام مبارکی برای همه پیروان این پیامبر بزرگوار و همه مسیحیان هم‌وطن ماست. جای تبریک برای بشریت است که این پیامبر، پیامبر صلح، دوستی و مهربانی بود و خوشحالیم آثار آن پیامبر بزرگ در زندگی و اذهان بخش بزرگی از بشریت تاثیرگذار است.  

* بخش بزرگی از اخلاقی که در جوامع انسانی مشاهده می‌کنیم، مدیون پیامبران آسانی و از جمله عیسی مسیح است، تولد و زندگی این پیامبر معجزه بود. این مسئله نشان می‌دهد بخش عمده‌ای از خداپرستی، خدمت به هم‌نوعان است. بشارت پیامبر اسلام (ص) را او داد که به صورت صراحت در قرآن مجید آمده است.  

* علیرغم فشارهایی که هم از ناحیه تحریم و جنگ اقتصادی در پیش‌رو داشتیم و هم از ناحیه ویروس کرونا که فشار بر مردم و دولت بود، ایثار، همکاری و همراهی مردم و خادمان مردم در دولت و قوای دیگر را شاهد بودیم.

* در ۶ ماهه اول سال رشد اقتصادی مثبت بوده است، تا پایان سال هم رشد اقتصادی علیرغم مشکلات مثبت خواهد بود و اولین اثر آن را در تورم آذرماه می‌بینیم که حرکت در تورم نقطه به نقطه شروع شده است و در مسیر مهار شتاب تورم خواهیم بود و آمار این ماه هم همین واقعیت را به ما نشان می‌دهد.

* در بخش صنعت بیش از هزار و ۱۷۰ واحد صنعتی در ۹ ماهه اول امسال  تحرک پیدا کرده و واحدهایی که راکد بوده فعال شده است و امیدوارم تا پایان سال این رقم به رقم سال گذشته نزدیک شود. در سال ۱۳۹۸، ۱۶۰۰ واحد صنعتی را فعال کردیم که امیدواریم در ماه‌های آینده شتاب بگیرد و به همان آمار سال گذشته نزدیک شویم.

* در زمینه بودجه جلسه خوبی را با رییس مجلس و رییس کمیسیون تلفیق و برخی از نمایندگان با معاون اول و رییس سازمان برنامه و بودجه و تعدادی از وزیران داشتیم و با مباحثی که داشتیم، نظرات به هم نزدیک‌تر شد. 

* اصول و چارچوب بودجه به گونه‌ای است که می‌تواند برای سال آینده هم دستگیری بسیار خوبی برای قشر کم برخوردار داشته باشد.  یکی از ویژگی‌های بودجه سال آینده پیش بینی ۲۵ درصدی افزایش برای حقوق بگیران و بازنشستگان و هم برای مستری بگیران است. 

* از طرف دیگر صنعت نفت یک تحرک بسیار خوبی خواهد داشت و در بودجه کاملا مشهود است که رقم تولید و صادرات نفت را با شرایط سال آینده پیش بینی کردیم و خود این یک تحرک بزرگی را در زمینه اقتصادی به وجود خواهد آورد. همچنین منابع مورد نیاز ارزی و ریالی که برای ما به وجود خواهد آورد.  

* ارزش پول ملی در بودجه سال آینده مدنظر بوده که حایز اهمیت است برای این که در سال آینده اقتصاد ثبات بیشتری شاهد باشد و امیدواریم بتوانیم با چابک سازی دولت و واگذاری سهام و توسعه بازار سرمایه که امسال نقش بسیار ارزشمندی برای شادابی اقتصاد بورس داشت.

* طبیعت بورس این است که فراز و نشیب دارد ولی در مجموع وقتی بورس را با یک سال گذشته مقایسه می‌کنیم معلوم است که در مجموع رشد خوبی داشته است و بازار بسیار مهمی برای جامعه است.

* در جلسه دیروز در بسیاری از نقطه نظرات، نقطه نظر مشترک داشتیم و در برخی مواردی که مورد بحث و سوال بود به یک جمع بندی خوبی رسیدیم که امیدواریم که در کمیسیون تلفیق با حضور سازمان برنامه و بودجه بتوانیم بودجه را در زمان مناسب با تصویب نمایندگان دریافت کنیم و برای سال آینده برنامه ریزی کنیم.

*{ با اشاره به ابراز نگرانی در برخی رسانه‌ها در زمینه کرونا}: ما در زمینه کرونا هیچ نگرانی برای آینده نداریم حتی برای تولید و تهیه واکسن. پا به پای دنیا در زمینه مقابله با این ویروس  پیش رفتیم و حتی نسبت به بعضی کشورها حرکت ما مناسب‌تر و مثبت‌تری بود.

* در هفته‌های گذشته این موج سوم کنترل شد و ما شاهد بودیم که حدود ۵۰ درصد از فوتی‌های ما کاهش پیدا کرد. در زمینه واکسن همه اقدامات انجام می‌گیرد و این بشارت را می‌دهم که هم بانک مرکزی و هم وزارت بهداشت و درمان برنامه ریزی کردند تا هم واکسن از خارج در اختیار مردم قرار بگیرد و هم واکسن داخلی در ماه‌های آینده امیدواریم به تولید برسد.

* یکی از اهدافی که از آغاز دولت دنبال می‌کردیم و امسال بیشتر به آن توجه داریم بخش سلامت مردم است. در طول این هفت سال و چند ماه وقتی به آمار و ارقام نگاه می‌کنیم، توان ما و تخت‌های بیمارستانی ما نسبت به قبل از سال ۹۲، دو برابر شده است. یعنی حدود ۳۶ هزار تخت بیمارستانی جدید آماده شده و حدود ۵۰ درصد تخت‌های قدیمی ما به طور کامل بازسازی شده است.

* توانمندی سلامت در بخش بهداشت و درمان علاوه بر توسعه‌ای به لحاظ فرستادن متخصصین به بخش‌های و شهرستان‌های دوردست و همچنین مراکز بهداشتی، در این دولت دو برابر کل تاریخ ایران خواهد بود. یعنی از ابتدای تاریخ ایران هر چه بوده، قبل از انقلاب از قرن‌های گذشته تا سال ۹۲ از ۹۲ تا پایان دولت، این توانمندی به دو برابر افزایش پیدا می‌کند که این یکی از افتخارات ما است.

* هر مقدار تخت آی‌ سی‌ یو که در سال ۹۲ داشتیم، اکنون بیش از دو برابر شده است. الان حدود ۹ هزار ۵۰۰ تخت آی‌ سی‌ یو در اختیار داریم و بیش از ۲ برابر تعداد تختی است که ما در گذشته داشتیم.

*{ با اشاره به تولید تجهیزات مورد نیاز در شرکت‌های دانش بنیان }: در بخش داروسازی همینطور و در بخش تربیت استاد، تربیت پزشکی و متخصص و پرستار هم ما پیشرفت خوبی داشتیم.

* بسیار خوشحالیم که توانستیم در روز پرستار به همه پرستاران جامعه بشارت بدهیم که دریافتی آنها نسبت به یک سال گذشته، بیش از دو برابر شده یعنی آنچه که یک سال قبل دریافت می‌کردند اکنون نزدیک به دو و نیم برابر شده و اگر بخواهیم از ابتدای دولت درنظر بگیریم دریافتی پرستاران بیش از ۶ برابر شده است و به این معناست که دولت به بخش بهداشت و درمان و بار سنگینی که بر دوش آنهاست، توجه دارد و همه توانمان را در این زمینه به‌کار خواهیم گرفت.

* یکی از اهداف دولت در هفت ماه آینده پایان کار دولت تقویت بخش بهداشت و درمان خواهد بود هم به دلیل کرونا و هم به خاطر کل مسئله سلامت مردم که برای ما حائز اهمیت است.

* نکته دوم  مسئله معیشت مردم است و  من از همه رسانه‌ها تقاضا می‌کنم به همه آمار و ارقام از ابتدای امسال توجه کنند. علیرغم مشکلات، فشار اقتصادی و علیرغم کرونا، دولت در این ۹ ماه با همه توانی که داشته به صحنه آمد تا آنهایی را که در این بخش کرونا آسیب دیدند را یاری کند.

* ما صدهزار میلیارد تومان چه تسهیلات و چه بلاعوض در ماه‌های اولیه پیش‌بینی کردیم و آنها را عمدتاً پرداخت کردیم و مقدار کمی باقی مانده که پرداخت خواهیم کرد و این یک بخش از کار ما بود.  به خاطر کرونا تلاش کردیم سهام عدالت فعال شود و دست و بال مردم باز شود و این کار بزرگی بود که انجام شد.

* در این چند ماه اخیر یک حمایت معیشتی جدیدی برای آنهایی که از کرونا آسیب دیده‌اند مشخص کردیم، حدود ۳۵ میلیون نفر از جمعیت کشور در چهار ماهه پایان سال مورد حمایت معیشتی قرار میگیرند که ماه آذر را دریافت کردند، و سه ماه دیگر هم دریافت خواهند کرد.  برای آنهایی که در کمیته امداد و بهزیستی هستند، ۱۲۰ هزار تومان برای هر نفر و برای بقیه ۱۰۰ هزار تومان پرداخت کردیم.  این برای دولت بار سنگینی بود که به‌ خاطر اینکه بتواند بخشی از مشکلات مردم در بخش معیشتی را حل کند، آن را تحمل کرد.

* امسال همه توانمان را به‌کار گرفتیم که مردم برای تهیه اجناس ضروری در زحمت مضاعف قرار نگیرند. البته فراز و نشیب هم داشتیم و متاسفانه در یکی دو ماه اخیر شرایط ما شرایط مناسبی نبود. وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی و هم بانک مرکزی و سازمان برنامه بودجه که اینها را پشتیبانی می‌کردند همواره با همه توان در این صحنه بودند که به بازار ثبات ببخشند و امیدواریم در ماه‌های پیش‌رو و در سال آینده در بازار شاهد ثبات بیشتری باشیم.

* سلامت و معیشت را دو اصل مهم تا پایان دولت است و دولت همه توان خود را برای کاهش آثار جنگ اقتصادی از یکسو و پایان بخشیدن به تحریم‌های ظالمانه به کار خواهد گرفت. هر روزی که بتوانیم که تحریم را بشکنیم، صیهونیسم، ارتجاع و تندروها را شکست داده‌ایم. این تحریم محصول صهیونیست‌ها، مرتجعان و تندروهای آمریکا بود.  

* هر روز که پشت صیهونیست‌ها را به خاک بمالیم؛ خوشحال‌تر می‌شویم. برخی می‌گویند یکی، دو روز عقب‌تر. شاید وضع آنها بهتر است. فشار تحریم روی مردم است و مردم روزانه آن را تحمل می‌کنند. برخی تاکید دارند آمریکا را تهذیب کرده و بگویند آمریکا خوب است و دولت بد است.  

* دو موجود مجنون در تاریخ داشتیم که جنگ را بر مردم تحمیل کردند؛ یکی صدام بود و دیگری ترامپ. صدام جنگ نظامی و ترامپ جنگ اقتصادی را به ما تحمیل کردند. ما در جنگ نظامی دست به دست هم دادیم، متفق، متحد و یکصدا بودیم و صدام را شکست دادیم و روزی را دیدیم که آن مجنون به دار آویخته شد. سرنوشت ترامپ هم سرنوشت بهتری از صدام نخواهد داشت.  

* دیدیم ملت با مقاومت و ایستادگی‌شان کسانی که با غرور منتظر شکستن ملت بودند، آنها را شکاندند، نگذاشتیم این جنگ اقتصادی به هدف خود برسد. همانطور که رهبری گفتند اثر تحریم را کاهش داده و باید از بین ببریم. بزرگترین هدف این بود که تحریم‌ها به هدف نرسد. هدف تحریم این بود که در همان سال اول به خیال خود پایان نظام را جشن بگیرند.  

*{ با اشاره به شکست آمریکا در مجامع بین‌المللی علیه ایران}: آنها منزوی شدند. هر وقت به سازمان ملل و مجامع بین‌المللی آمدند، دوستان سنتی‌شان آنها را همراهی نکردند و اروپا هم حرف‌های آنها را نپذیرفت. نگذاشتیم تحریم به اهداف خود برسد هر چند که مردم را آزار داد و باید تلاش کنیم آثار تحریم را کاهش دهیم.  

* اینکه امسال بتوانیم رشد اقتصادی مثبت داشته باشیم، معنای آن کاهش اثر تحریم است. اینکه امسال تولید را افزایش دهیم، معنای آن کاهش آثار تحریم است.  

* در کنار سلامت و معیشت مردم، هدف سوم ما رونق و جهش تولید است، باید تولید را بالا ببریم. امروز شاهد حرکت‌های خوبی در زمینه‌های مختلف هستیم. شرکت‌های دانش‌بنیان فعال هستند. سرمایه‌گذاری‌ها در مسیر درست قرار گرفته‌اند. در بخش‌های مختلف روابط ما با همسایگان و کشورهای دنیا رو به رونق است.  

* جنگ قره‌باغ منتهی شد به اینکه مرزهایی که در اشغال بودند، آزاد شوند. آزادی سرزمین‌های جمهوری آذربایجان در تحرکات اقتصادی موثر بود که اولین آن، توافق درخصوص سد خداآفرین بود که از برق و آب آن استفاده کنیم. این سد می‌تواند ۱۲۰ هزار هکتار سرزمین ما را آبیاری کند.  

*{با اشاره به افتتاح راه‌آهن خواف – هرات}: در شرق هم آثار خوبی را شاهد بودیم. برای اولین بار با افغانستان از طریق ریل متصل شدیم. ان‌شاالله این ریل به مزارشریف رسیده و به آسیای مرکزی و ازبکستان می‌رسد. در جنوب شرق هم حرکت خوبی شروع شد. دو مرز توافق شد که یکی افتتاح و دیگری در آینده بازگشایی خواهد شد. روابط ما هم در شرق، هم در غرب و هم در شمال و هم در جنوب رونق می‌گیرد.  

* یکی از مسائل مهم دولت مبارزه با فساد و شفافیت است، کار این دولت در مبارزه با فساد و شفافیت را با گذشته مقایسه کنید. اولین کار بزرگ ما همین بود که فضای مجازی مناسب را در اختیار مردم، هم برای کسب و کار و هم اطلاعات قرار دادیم. اینکه وقتی بودجه را به نمایندگان تقدیم کردیم، به کل مردم هم تقدیم شد.  

* این مسئله قبلا نبوده است. شفافیت امروز برای این بود که همه فعالیت‌های اقتصادی را در کنار مردم قرار دهیم. راه مبارزه با فساد شفافیت و مطلع بودن همه است. در زمینه دولت الکترونیک یکی از تلاش‌های ما این است که دولت الکترونیک در بخش‌های مختلف رشد کند.

 * این مسئله قبلا نبوده که همه مردم بتوانند بودجه را مشاهده کنند و در مورد آن بحث کنند. این کار بی‌سابقه بوده است که کل بودجه در اختیار مردم قرار بگیرد. شفافیتی که امروز هم در خدمات و هم در اطلاعات و این که ما بتوانیم همه فعالیت‌های اقتصادی را از طریق فضای مجازی و از طریق دولت الکترونیک در اختیار مردم قرار دهیم راه مبارزه با فساد است. راه مبارزه با فساد شفافیت است و همه مطلع باشند و همه بدانند. همه بتوانند نقد و بیان کنند.  

* یکی از تلاش‌های ما این است که تا پایان این دولت،  دولت الکترونیک در بخش‌های مختلف رشد کند که با این کار در سامانه تجارت، ‌حمل و نقل، مالیات و انبارها تحولی بزرگی خواهد شد. مردم در آینده نزدیک خواهند دید که همه کالاهای موجود از روی کشتی گرفته تا انبارهای مختلف اطلاعات آنها در اختیار مردم است که این جلوی فساد را می گیرد و این را دنبال می کنیم.  

* ما در زمینه مبارزه با فساد چهار لایحه معروف به FATF را به مجلس ارایه کردیم که مجلس تصویب کرد و ۲ لایحه دیگر هنوز باقی مانده که دستور اخیر رهبر معظم انقلاب در این زمینه راهگشا است که آن بهترین راه مبارزه با فساد است یعنی جایی است که همه حرکت‌های مالی و پولی را روشن می کند. ممکن است بعضی ها خوششان نیاید اما این راه مبارزه با فساد است.

* با تاکید بر این که این دولت دو کار بزرگ انجام داد گفت:اول در زمینه موسسات اعتباری غیرمجاز بود. این موسسات غیرمجاز دکان‌های فساد بودند که دولت برای بستن آنها هم از لحاظ مالی و هم از جهات دیگر هزینه‌های سنگینی تحمل کرد.

* کار دومی که این روزها تکمیل و نهایی شده است موضوع ادغام بانک‌های نیروهای مسلح است. که این کار هم بسیار مهم بود که همه بانکها یکجا جمع شوند و شرایط بهتری پیدا کنند. برخی از بانکها که دچار مشکل بودند با این ادغام همه بانکها یک شرایط مالی شفاف تر و روشن تر و مطمئن تری هم برای نیروهای مسلح و هم برای مردم بوجود خواهد آورد.  

* از مبارزه با فساد گرفته تا چابک سازی دولت تا مساله کرونا و معیشت مردم و رونق تولید و مبارزه با تحریم و شکست تحریم همه اینها اهدافی است که تا روزهای آخر دولت با کمک مردم و حمایت و ارشادات رهبر معظم انقلاب ادامه می دهیم.

گزارش مشروح سخنان روحانی در هیات دولت

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت،  حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت با تبریک ولادت حضرت عیسی پیامبر صلح، دوستی و مهربانی به همه بشریت، گفت: بخش بزرگی از اخلاقی که امروز در جوامع انسانی مشاهده می کنیم، مدیون پیامبران الهی از جمله حضرت عیسی مسیح است و خوشحالیم از اینکه هنوز آثار آن پیامبر بزرگ در اذهان و زندگی بخش بزرگی از جامعه بشریت تاثیر گذار است.
رئیس جمهور تصریح کرد: امروز برغم فشارهایی که از ناحیه تحریم و جنگ اقتصادی دشمن و همچنین آثار و تبعات ناشی از شیوع ویروس کرونا داشتیم، در سایه ایثار، فداکاری و مقاومت مردم و خادمان مردم در دولت و قوای دیگر، حرکت های بسیار خوبی را در بهبود اقتصاد کشور شاهد هستیم و رشد اقتصادی کشور ادامه خواهد داشت.

رئیس جمهور با اشاره به جلسه روز گذشته با رئیس مجلس ، رئیس کمیسیون تلفیق بودجه و همچنین برخی از اعضای این کمیسیون و وزرای دولت درخصوص بودجه ۱۴۰۰ ، افزود:  با مباحث مطرح شده در این جلسه نظرات به هم نزدیک شد و به جمع بندی خوبی رسیدیم  و امیدواریم با تصویب بودجه در کمیسیون تلفیق و مجلس ، در زمان مناسب آن را دریافت کنیم.

دکتر روحانی با بیان اینکه لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ پیام های بسیار مهمی برای اقتصاد کشور در سال آینده دارد، افزود: سال آینده با امسال و سال های قبل از لحاظ سیاسی و اقتصادی متفاوت خواهد بود .

رئیس جمهور با بیان  اینکه برغم همه مشکلات ناشی از جنگ اقتصادی و شیوع ویروس کرونا، با تلاش های انجام شده ، رشد اقتصادی کشور در ۶ ماهه اول سال جاری مثبت بوده است، گفت: اولین آثار مهار تورم را در آذرماه شاهد هستیم و در مسیر مهار شتاب تورم خواهیم بود.

دکتر روحانی تحرک پیدا کردن ۱۱۷۰ واحد صنعتی غیر فعال کشور در ۹ ماهه گذشته را نشانه تحول در بخش صنعت کشور عنوان کرد و افزود: امیدواریم این رقم تا پایان سال به فعال شدن ۱۶۰۰ واحد صنعتی برسد.

رئیس جمهور در ادامه به تحرک در صنعت نفت اشاره کرد و افزود: رقم تولید و صادرات نفت با توجه به شرایط سال آینده در بودجه ۱۴۰۰ پیش بینی شده و تحرک بزرگی در زمینه رشد اقتصادی کشور بوجود خواهد آورد.

دکتر روحانی توجه به ارزش پول ملی را از دیگر ویژگی های لایحه بودجه سال آینده عنوان کرد و افزود: ارزش پول ملی در لایحه بودجه مد نظر بوده تا در اقتصاد ثبات بیشتری را شاهد باشیم و بتوانیم با چابک سازی دولت و واگذاری سهام دولتی و توسعه بازار سرمایه به اقتصاد کشور رونق بیشتری ببخشیم .

رئیس جمهور دربخش دیگری از سخنان خود به اقدامات انجام شده در زمینه مقابله با ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: در این زمینه هیچ نگرانی از بابت تولید واکسن داخلی و تهیه واکسن مورد اطمینان خارجی نداریم  و پا به پای دنیا و حتی بهتر از برخی کشورها در مقابله با این ویروس پیش رفته ایم .

دکتر روحانی با بیان اینکه مردم نگرانی از بابت واکسن کرونا نداشته باشند، تاکید کرد: بانک مرکزی و وزارت بهداشت ودرمان همه تلاش خود را بکار گرفته و برنامه ریزی های لازم را انجام داده اند تا واکسن مورد اطمینان خارجی در اختیار مردم قرار گیرد و در داخل هم برای تولید واکسن اقدامات در حال انجام است.

رئیس جمهور توسعه و تقویت بخش سلامت کشور را از اهداف مهم دولت از آغاز فعالیت خود عنوان کرد و افزود:  در ۷ سال گذشته توان بهداشتی کشور از جمله تخت های بیمارستانی و ای سی یو، نسبت به گذشته دو برابر شده  و توانمندی سلامت ما در این دولت ۲ برابر کل تاریخ کشور بوده است.

دکتر روحانی رسیدگی و توجه به وضعیت معیشت مردم را یکی دیگر از اهداف و برنامه های مهم دولت عنوان کرد و افزود: برغم همه مشکلات، دولت در ۹ ماه گذشته برای یاری رساندن به آسیب دیدگان از کرونا با تمام توان خود به صحنه آمده است .

رئیس جمهور به پرداخت ۱۰۰هزار میلیارد تومان به عنوان کمک های معیشتی و تسهیلات به آسیب دیدگان از کرونا اشاره کرد و افزود: از ماه گذشته حمایت معیشتی جدیدی برای آسیب دیدگان و نیازمندان در نظر گرفته شد که براساس آن حدود ۳۵ میلیون نفر تا پایان سال ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان کمک نقدی دریافت می کنند.

دکتر روحانی کاهش آثار جنگ اقتصادی و پایان بخشیدن به تحریم های ظالمانه را از دیگر اهداف مهم دولت برشمرد و افزود: هر روز که موفق شویم تحریم را بشکنیم، صهیونیسم، ارتجاع منطقه و تندروها را شکست داده ایم و هر روز که زودتر پشت صهیونیسم را به خاک بمالیم شادمان تریم.

رئیس جمهور با بیان اینکه فشار تحریم بر روی دوش مردم است و سختی را مردم تحمل می کنند، گفت: کسانی که برای این کار عجله ندارند، شاید وضعشان خوب است و بعضی ها که اصرار دارند آمریکا را تطهیر و تهذیب کنند، خوشان می دانند.

دکتر روحانی ادامه داد: دو فرد مجنون در تاریخ داشتیم که هر دو جنگ را به مردم ایران تحمیل کردند، یکی صدام که جنگ نظامی و دیگری ترامپ که جنگ اقتصادی را به ما تحمیل کردند، ما در جنک تحمیلی با اتحاد، اتفاق و یکصدایی دشمن را شکست دادیم و روز به دار آویخته شدن صدام مجنون روز پیروزی مردم ایران بود، با مقاومت مردم ایران در برابر تحریم ها، سرنوشت ترامپ هم بهتر از صدام نخواهد بود.

رئیس جمهور با بیان اینکه هدف از تحریم و جنگ اقتصادی به زانو درآوردن مردم ایران و نابودی نظام اسلامی بود، افزود: همانطوری که رهبر معظم انقلاب فرمودند، مهم این است که نگذاشتیم جنگ اقتصادی به هدف خود برسد و حضور پرتلاش مردم در تولید، رونق و مثبت شدن رشد اقتصادی کشور، به معنی شکست تحریم است.

دکتر روحانی همچنین توجه به رونق و جهش تولید را از برنامه های مهم دولت تا روز آخر فعالیت خود عنوان کرد و افزود: خوشبختانه با تلاش های انجام شده سرمایه ها در مسیر تولید و رشد اقتصادی قرار گرفته و روابط با همسایگان و کشورهای دنیا رو به توسعه است .

رئیس جمهور دربخش دیگری از سخنان خود به موضوع جنگ قره باغ بین کشورهای آذربایجان و ارمنستان اشاره کرد و افزود: با آزاد شدن مرزهای آذربایجان امروز شاهد تحرکات اقتصادی خوبی با این کشور همسایه  هستیم و تکمیل سد خداآفرین  می تواند ۱۲۰ هزار هکتار اراضی ما را مشروب کند.

دکتر روحانی با اشاره به اتصال راه آهن ایران و افغانستان و فعال شدن مرز ریمدان با پاکستان طی روزهای گذشته، اظهار داشت: در شرق، غرب، جنوب و شمال کشور شاهد رونق تجارت و همکاری های اقتصادی خوبی با همسایگان هستیم که به رشد اقتصادی کشور کمک خواهد کرد.

رئیس جمهور مبارزه با فساد و شفافیت را از دیگر موضوعات مهم مورد توجه دولت عنوان کرد و افزود: کاری که دولت با توسعه فضای مجازی و دولت الکترونیک در زمینه مبارزه با فساد و شفافیت انجام داده با دولت های گذشته قابل مقایسه نیست.

دکتر روحانی اظهار داشت: امروز فضای مجازی مناسب برای کسب و کار و اطلاعات در اختیار مردم قرار گرفته، همه فعالیت های اقتصادی اعم از خدمات و اطلاعات از طریق دولت الکترونیک در اختیار عموم است و لایحه بودجه سالانه کشور به صورت شفاف در اختیار همه مردم قرار دارد تا درمورد آن نظر بدهند و آن را نقد کنند که این بی سابقه است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه شفافیت و مبارزه با فساد یعنی اینکه همه بدانند و بتوانند نقد کنند، گفت: تلاش دولت این است که تا پایان فعالیت خود دولت الکترونیک در بخش های مختلف رشد یابد و راه اندازی سامانه تجارت تحول بزرگی در حوزه تولید، توزیع و مصرف کالا و خدمات است که در این دولت انجام شده است.

دکتر روحانی در همین زمینه به لوایج چهارگانه ارائه شده از سوی دولت در زمینه مبارزه با فساد اشاره کرد و با بیان اینکه دستور رهبری در این زمینه تعیین تکلیف این لوایح راهگشاست ، گفت: این لوایح بهترین راه مبارزه با فساد است ، البته ممکن است برخی خوششان نیاید.

رئیس جمهور  ادغام بانک های نیروهای مسلح  و تعطیل کردن موسسات اعتباری غیر مجاز را از دیگر اقدامات مهم دولت عنوان کرد و افزود: این دولت موسسات اعتباری غیرمجاز به عنوان دکان های فساد را تعطیل کرد و البته هزینه زیادی هم در این راه دادیم.

مصوبات هیات دولت

هیات وزیران در جلسه روز چهارشنبه به ریاست حسن روحانی با اصلاح آیین نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان موافقت کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، در این جلسه که همانند جلسات قبل با رعایت مصوبه ستاد ملی کرونا مبنی بر ممنوعیت تجمع بیش از ۲۰ نفر در وضعیت نارنجی، به دو صورت حضوری و مجازی برگزار گردید، پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی مبنی بر اصلاح آیین­ نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان با هدف تسهیل سرمایه گذاری در کشور به تصویب رسید.

به موجب این اصلاحیه، دستورالعمل ها و ضوابط اجرایی مربوط به تکلیف عرضه کنندگان کالاهای سرمایه ای به داشتن نمایندگی رسمی و تعمیرگاه مجاز در سطح کشور، توسط سازمان حمایت و با همکاری دستگاه های ذی ربط، تهیه و پس از تصویب وزیر صنعت، معدن و تجارت ابلاغ می گردد.

تصویب آیین نامه اجرایی قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها

در ادامه جلسه، آیین نامه اجرایی قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران، به تصویب هیات وزیران رسید.

اصلاح آیین نامه اجرایی انتشار فهرست رسمی دارویی ایران

هیات وزیران با توجه به هزینه بر بودن تأمین و واردات داروهای مورد نیاز بیماران صعب العلاج که خارج از فهرست رسمی دارویی کشور قرار دارند و امکان تولید برخی از آنها توسط شرکت های دانش بنیان داخل کشور وجود دارد، با پیشنهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر اصلاح آیین نامه اجرایی بند (پ) ماده (۷۲) قانون برنامه ششم توسعه درخصوص انتشار فهرست رسمی دارویی ایران موافقت کرد.

به موجب این اصلاحیه، در مواردی که به تشخیص شورایی مرکب از نمایندگان سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان غذا و دارو، کمیسیون انجمن­ های علمی گروه پزشکی و گروه تخصصی مربوط به کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی ایران، بیماری، برای درمان حیاتی خود به دارویی خاص نیاز داشته باشد، سازمان غذا و دارو با دریافت مستندات لازم مجاز به صدور مجوز واردات یا تولید آن دارو صرفاً برای دوره درمان آن بیمار خاص است.

لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین ایران و نیکاراگوئه

هیات وزیران در ادامه، لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری نیکاراگوئه را به تصویب رساند تا جهت طی تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی تقدیم گردد.
تحکیم همکاری های اقتصادی در جهت تأمین منافع دو دولت، بکارگیری منابع اقتصادی و امکانات بالقوه دو کشور در امر سرمایه گذاری و نیز ایجاد و حفظ شرایط مساعد برای سرمایه گذاری های اتباع طرف ها در قلمرو یکدیگر، از جمله اهداف موافقتنامه یاد شده است.

انتقال بخشی از بدهی شرکت واگن پارس به دولت و درج آن در قرارداد واگذاری شرکت یادشده به شرکت مپنا

هیات وزیران با هدف تعیین تکلیف بدهی های شرکت واگن پارس و تسریع در واگذاری این شرکت به شرکت مپنا مصوب کرد بدهی مزبور به صندوق ضمانت صادرات ناشی از لغو قرارداد تولید و صادرات ۲۰۰ دستگاه واگن مسافری به کشور کوبا به میزان ۰۰۰ر۰۹۸ر۳ یورو، از محل ردیف این صندوق در قانون بودجه سال ۱۳۹۹ و با لحاظ افزایش سرمایه دولت در صندوق ضمانت صادرات جبران شود.

اعلام نظر دولت درخصوص تعدادی از طرح های نمایندگان مجلس

هیات دولت ضمن اعلام نظر درخصوص تعدادی از طرح های نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگانی را برای پیگیری طرح های مربوط تعیین کرد.

لایحه بودجه ۱۴۰۰ از شنبه در کمیسیون تلفیق 

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: از شنبه هفته آینده کار رسیدگی به لایحه بودجه ۱۴۰۰ در کمیسیون تلفیق شروع می‌شود.

محمدباقر نوبخت در جمع خبرنگاران افزود: قرار است با همکاری و همراهی و عقل جمعی دولت و مجلس بتوانیم قانون خوبی را برای اجرا داشته باشیم و دیروز جلسه خوبی با هماهنگی رییس مجلس ورییس کمیسیون تلفیق ورییس جمهور در این زمینه داشتیم .

وی در پاسخ به این سوال که مهم ترین تغییری که در روند بررسی لایحه بودجه در مجلس اتفاق خواهد افتاد چیست ؟گفت: همیشه مجلس و نمایندگان بر روی منابع سخن دارند که ممکن است منابع غیر قابل تحقق باشد بنابراین باید اطمینان بدهیم منابع مطمئنی برای بودجه تصویب کنیم و بعد نوبت به مصارف می رسد که گاهی اوقات به سمت منابعی می رویم که باید افزایش دهیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: تا الان اظهار نظر ها بر اساس ارزیابی کلی انجام شده و با بررسی کمیسیون تلفیق قضاوت واقع بینانه نسبت به اعداد و ارقام بودجه می توانیم داشته باشیم.

آقای نوبخت گفت: همکاران من در سازمان برنامه و بودجه آمادگی دارند همه اطلاعات لازم را در اختیار قرار دهند و از آن چه در بودجه به صورت اعداد و ارقام آمده است دفاع کنند.

وی همچنین درباره نخستین جلسه ستاد ملی سرشماری عمومی نفوس و مسکن ثبتی مبنا 1405 نیز افزود: قبلاً هر 10 سال یکبار و بعد از آن هر پنج سال یکبار سرشماری با مراجعه به خانوارها برای گرفتن اطلاعات متعدد استفاده می شد که هم مسیر آن طولانی بود و هم صحت و دقت آن قابل بررسی بود . با استفاده از تجربه جهانی و قانون دائمی شدن احکام بودجه و مصوبه ای که هیئت دولت در زمینه استفاده از شیوه سرشماری ثبتی مبنا در اردیبهشت امسال داشت قرار است شیوه جمع آوری اطلاعات از نمونه گیری به سمت ثبتی مبنا پیش رود.

آقای نوبخت افزود: در روش ثبتی مبنا به نحوی هر دستگاهی اطلاعات مورد نظر سرشماری ملی را در اختیار دارد ولی یک نهاد باید همه آن ها را جمع آوری کند در صورتی که از شیوه ثبتی مبنا استفاده کنیم همه دستگاه های موجود کشور باید اطلاعات خود را به مرکز آمار ایران بدهند.

وی گفت: برای اینکه این اتفاق در سال 1405 رخ دهد امروز این جلسه تشکیل شد تا با زمانبندی وظایف دستگاه های مختلف مشخص شود و بخشی از آن امروز به تصویب رسید و بخش های دیگر نیز در جلسات آینده بررسی و تصویب خواهد شد تا در سال 1405 سرشماری به شیوه ثبتی مبنا انجام شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره معایب شیوه های سنتی افزود: در شیوه های سنتی با مراجعه خانه به خانه هزینه بالایی برای دولت در پی داشت اما در شیوه ثبتی مبنا از دولت الکترونیک استفاده می کنیم و اطلاعات به دست آمده را پردازش خواهیم کرد به همین دلیل هزینه سرشماری بسیار کمتر خواهد بود.

بنای کار بین دولت و مجلس تعامل و همکاری است

همچنین به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمود واعظی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تغییرات بر روی لایحه بودجه باید تا جایی باشد که شاکله بودجه که در ۱۰ ماه گذشته بر روی آن فعالیت مستمری انجام شده ، تغییری نکند، تاکید کرد: دولت به طور قطع از نظرات تکمیلی و اصلاحی‌‌ کمیسیون تلفیق و مجلس شورای اسلامی در رابطه با صرفه‌جویی و درآمدزایی بودجه استقبال می‌کند.

رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه بازنگری در قانون انتخابات ریاست جمهوری حتما لازم است، گفت: این مصوبه ممکن است در عمل مشکلات یا محدودیت‌هایی به وجود بیاورد و باید صبر کنیم کار به اتمام برسد و سپس درمورد آن قضاوت کنیم.

خبرنگاری درخصوص موضوع نظارت رئیس جمهور بر عملکرد وزیران و اظهارات برخی نمایندگان مجلس در این رابطه، از رئیس دفتر رئیس جمهور سوال کرد که وی در پاسخ گفت: برخی نمایندگان کنونی مجلس درحالی به سخنان رئیس جمهور واکنش نشان می دهند که برخلاف تحصیلات و سابقه دکتر روحانی، تحصیلات مرتبط با رشته حقوق نداشته و سابقه ۲۰ ساله نیز در مجلس ندارند.

دکتر واعظی تاکید کرد: رئیس جمهور با استفاده از قانون اساسی و نه سلیقه شخصی، به قانون اساسی استناد می‌کند که حق مجلس سوال از وزرا، تحقیق و تفحص و استیضاح است.

وی با بیان اینکه نظارت بر کار روزمره وزرا وظیفه رئیس جمهور است، ادامه داد: البته در قانون و در قوه قضاییه برای بازرسی کل کشور هم یک وظایف نظارتی مشخص شده که ما به آن هم احترام می‌گذاریم و همکاری می‌کنیم ولی اینکه هر نماینده، رئیس، نایب رئیس و یا رئیس یک کمیسیون بخواهد وزیری را صدا زده و نظارت کند و یا در سفرها به پروژه‌ها نظارت کند، چنین چیزی در قانون اساسی نیست.

رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره ارتباط خرید واکسن کرونا با تحریم وFATF ، با بیان اینکه تحریم و جنگ اقتصادی آمریکا مشکل اساسی برای خرید دارو، واکسن و کالای اساسی ایجاد می کند، گفت: آمریکا یک سیاست اعلانی دارد که محدودیتی برای خرید واکسن و دارو وجود ندارد ولی در عمل فشارهای خود را می‌آورد و با بانک های مختلف تماس می‌گیرد.

وی با اشاره به مانع تراشی های آمریکا بر سر راه ایران برای دریافت ۵ میلیارد دلار وام از صندوق بین‌المللی پول برای خرید کالاهای اساسی و دارو، تاکید کرد: در این مدت سختی‌های بسیار زیادی برای دولت برای تامین کالا و نیازمندی‌های مردم بوجود آوردند و نتیجه آن گرانی و مشکلاتی است که به وجود آمده است.

رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه تا زمان وجود تحریم‌ها و فشار حداکثری، محدودیت‌های FATF نمایان نمی شود، تاکید کرد: مقامات جدید کاخ سفید بدون اینکه ما با آنها تماس یا ارتباطی داشته باشیم، اعلام کردند که به برجام برمی گردند و الان یک فضای جدید در اروپا در ارتباط با همکاری اقتصادی، بانکی و تجاری با ایران به وجود آمده است و کشورهای مختلف با سفرا و مسوولین ما تماس می‌گیرند تا بعد از ۲۰ ژانویه با ایران همکاری کنند.

دکتر واعظی با بیان اینکه برای همکاری‌ با کشورهای آسیایی و اروپایی و همچنین بانک های دنیا است که این محدودیت ‌های FATF نمایان می شود، افزود: امیدوار هستم که این تدبیر را مجمع تشخیص مصلحت نظام انجام دهد تا آن زمان این مانع هم برداشته شود.

رئیس دفتر رئیس جمهور درباره سیاست های دولت در قبال سند ۲۰۳۰ و همچنین اخبار و شایعات مطرح شده درباره تخصیص بودجه به این سند در لایحه بودجه ۱۴۰۰ ، خاطرنشان کرد: از ۶ سال قبل، سند ۲۰۳۰ در ارتباط با بخش آموزش و بخش‌هایی که مطرح هست به طور کلی از برنامه دولت حذف شد.

دکتر واعظی افزود: وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان برنامه و بودجه در جریان موضوع نبودند و تعجب کردند و اسنادی که در بخش کارشناسی تنظیم می‌کردند برای سند پشتیبان از بودجه و نه در اصلِ بودجه این مساله را آوردند که یک اشتباه بوده و حتما با فرد مرتکب این خطا برخورد می شود.

رئیس دفتر رئیس جمهور درباره تحرکات اخیر آمریکایی‌ها در خلیج فارس و عبور یک زیردریایی اسراییلی از کانال سوئز، با اشاره به اینکه دولت ترامپ و رژیم صهیونیستی از هر فرصتی استفاده می‌کنند تا با یک ضربه‌ شرایط دیگری در این منطقه به وجود بیاورند، تصریح کرد: بروز هرگونه بحران جدید در منطقه مغایر اهداف نظام بین‌الملل و کشورهای منطقه است و امیدواریم کشورهای منطقه مراقبت‌های لازم را داشته باشند و اجازه ندهند که در این ۲۹ روز مانده از دولت آقای ترامپ مشکلی برای منطقه به وجود بیاید.

رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: ترور شهید فخری‌زاده نیز در همین راستا انجام شد تا با عکس‌العمل‌هایی که انجام می‌دهیم به برجام برنگردند.

دکتر واعظی درباره وضعیت ارز ۴۲۰۰ تومانی در بودجه، به دغدغه های دولت برای تامین کالاهای اساسی طبقه متوسط و نیازمند اشاره و تاکید کرد: در زمان افزایش نرخ ارز اصرار بر این بود که ارز ۴۲۰۰ تومان را حفظ کنیم و از یک زمانی به بعد این کالاها توسط شرکت‌های خصوصی وارد می‌شود و با یک مکانیزمی همانند واردات خوراک طیور و دام و توزیع در کشور با دستور وزارت جهاد کشاورزی، گزارش‌هایی دریافت کردیم که واسطه ها بیشتر سود می‌برند.

وی افزود: بنا شد با یک مکانیزمی این ارز را به همان ارز معمولی برگردانیم به شرطی که مابه‌التفاوت بین ۴۲۰۰ تومان و آن ارز را به مردمی بدهیم که مرغ، تخم‌مرغ و یک سری کالا ها را گران‌تر می خرند و در جلسه روز گذشته با رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی مقرر شد تصمیمات لازم در این زمینه اتخاذ شود.

رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به دیدار روز گذشته اش با معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان و مذاکرات و تفاهمات انجام شده، تصریح کرد: هفته آینده کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در تهران تشکیل می شود.

دکتر واعظی با اشاره به اقدامات و برنامه ریزی های جمهوری اسلامی ایران برای مشارکت در بازسازی مناطق آزاد شده در جنگ قره باغ و فعالیت شرکت های ایرانی در این منطقه، اظهار داشت: در فضای جدید ایجاد شده قطعا روابط ایران و آذربایجان گسترش پیدا می‌کند.

رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوالی در زمینه اقدامات و ضمانت های دولت برای اینکه واردکنندگان، ارز خود را از بازار خارج نکنند، تاکید کرد: سیاست قطعی دولت همواره این بوده که واردکننده از سامانه نیما استفاده کند و اینکه هر کس به خیابان برود و ارز مورد نیاز خود را تامین کند، سیاست دولت نیست و معتقدیم ارز در خیابان برای کسانی است که بیمار دارند و یا می‌خواهند سفر بروند.

خبرنگاری درخصوص نشست مجازی شورای امنیت با محوریت برجام پرسید که دکتر واعظی در پاسخ تصریح کرد:
دکتر ظریف در این نشست مجازی با برخی از شروطی که اروپاییان مطرح کرده بودند، خیلی محکم برخورد کردند، به گونه‌ای که درجمع‌بندی جلسه و بیانیه‌ای که منتشر شد اعلام شد که باید همگان بدون پیش‌شرط به برجام برگردند.