دنیای بورس | قیمت شاخصهای نفتی تحت تاثیر تضعیف خوشبینی به چشمانداز تقاضا، باز هم کاهشی شد. افزایش موارد ابتلا در ایالتهای جنوب و جنوب غربی آمریکا منجر به ناامیدی بازار از افزایش تولید شده است. از سوی دیگر نیز احتمال بازگشت تولید و صادرات نفت کشور جنگزده لیبی، پس از اعلام شرکت ملی نفت این کشور و حمایت قبایل شرق لیبی از تولید مجدد فشار مضاعفی را به بازار وارد کرد.
امیدواریها به رونق بازار فرآوردههای نفتی و حاملهای انرژی
تصمیم 4 شرکت بزرگ نفت دولتی چین برای تشکیل یک گروه مشترک برای خرید نفت و افزایش قدرت چانهزنیشان به عنوان مشتریان بزرگ هم مسالهای تعیین کننده برای آینده بازار و تغییر توازن میان تولیدکنندگان و مشتریان است.
با انتشار آمار فروش خانهها در آمریکا و افزایش تعداد آنان دلگرمی بزرگی به بازار فرآوردههای نفتی و حاملهای انرژی در جهت افزایش تقاضا و بازگشت بزرگترین اقتصاد جهان پس از ضربات کووید-19 به بازار وارد شد.
قیمت گاز طبیعی روز گذشته و در روز نخست معاملات هفتگی با رشدی 21 سنتی به قیمت 1 دلار و 71 سنت بسته شد و این افزایش قیمت 14 درصدی قیمت شوک مثبتی را به بازار فرآوردههای نفتی وارد کرد.
حالا بازار حاملهای انرژی منتظر گزارش موسسه آمریکن پترولیوم درباره موجودیهای نفت و بنزین آمریکا طی هفته گذشته است که مطابق نظرسنجی رویترز، انتظار میرود در این هفته کاهشی باشند، البته شیوع موج دوم کرونا و اقدامات محدودکننده احتمالی فعالیتهای عمومی هم تهدیدی برای این بازار محسوب میشود.