یک پیش بینی مهم: اخبار مهمی که طلا را صعودی می کنند

درحالی که اونس طلا در بازارهای جهانی خود را برای صعود به کانال 1800 دلار آماده می کند که بازگشایی امروز بازارها نیز با صعود طلا همراه بود.

چکیده: طلا سه هفته متوالی است روند مثبت خود را حفظ کرده است و طی این سه هفته ۸۶ دلار افزایش قیمت را رقم زده است؛ با این وجود کارشناسان و معامله‌گران در بازار با اکثریت قاطعی نظر به افزایش مجدد قیمت طلا در هفته آینده دارند. نتایج هر دو نظرسنجی سایت کیتکو که شامل متخصصان حرفه‌ای بازارها و سرمایه‌گذاران است، نشان می‌دهد که بیش‌ از دوسوم رای‌دهندگان بر افزایشی بودن قیمت طلا نظر دارند. در صورت تحقق پیش‌بینی‌ها، طلا مجددا به سوی مرز ۱۸۰۰ دلاری یورش خواهد بود.

به گزارش «دنیای بورس»، دنیای اقتصاد نوشت: کارشناسان بازار طلا بر این باورند تا زمانی که نگرانی از افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در بازارها وجود داشته باشد و شدت تاثیرات مخرب آن بر اقتصاد کمرنگ نشود، همچنان باید انتظار افزایش قیمت فلز زرد را داشت. علاوه بر این، موضوع افزایش نااطمینانی‌ها درباره ویروس، می‌تواند تضمین‌کننده اقدامات انبساطی بیشتر توسط بانک‌های مرکزی باشد که این اتفاق هم پشتیبانی مضاعف از قیمت طلا خواهد بود. پیش‌بینی می‌شود صورت‌جلسه نشست فدرال‌رزرو در هفته پیش‌رو شاهدی بر ادعای افزایش اقدامات انبساطی بانک‌های مرکزی باشد و از بسته حمایتی جدید این نهاد نیز رونمایی شود.

این موضوع می‌تواند مسیر طلا را در مسیر رکوردزنی هفته گذشته خود هموار کند.از میان ۱۸ کارشناس بازار که در این هفته در نظرسنجی سایت کیتکو شرکت کرده‌اند اکثریت به افزایشی بودن قیمت فلز زرد رای داده‌اند. در حالی ۱۲ نفر معادل با ۶۷ درصد از رای‌دهندگان به افزایش قیمت طلا رای داده‌اند که فقط ۴ نفر که ۲۲ درصد از شرکت‌کنندگان را تشکیل می‌دادند نظر مخالف و اعتقاد داشتند قیمت طلا در هفته آتی کاهش خواهد یافت.

کمترین رای نیز در میان وال‌استریتی‌ها به خنثی بودن قیمت طلا در هفته آینده اختصاص داشت که فقط دو نفر به آن رای دادند؛ این موضوع به خوبی نشان می‌دهد که بازار در این روزها به سمت حالت دوقطبی گرایش دارد و افزایش نااطمینانی‌ها سبب شده است که نوسان چه رو به بالا و چه رو به پایین محتمل‌ به‌نظر برسد. در بخشی دیگر از این نظرسنجی که با نام مین‌استریت شناخته می‌شود، و به صورت آنلاین از سرمایه‌گذاران خرد پرسیده می‌شود نیز اکثریت نسبتا قاطع رای به افزایشی بودن قیمت داده‌اند.

از میان ۱۱۶۳ نفری که این هفته در این نظرسنجی آنلاین شرکت کرده بودند، ۷۹۰ شرکت‌کننده که ۶۸ درصد کل رای‌دهندگان را تشکیل می‌دهند، اعلام کرده‌اند که انتظار دارند طلا حرکت خود به سمت مرز ۱۸۰۰ دلاری را ادامه دهد. تعداد رای‌دهند‌گان به خنثی بودن و کاهشی بودن قیمت طلا در این نظرسنجی تقریبا یکسان بود به‌طوری که هر دو گروه ۱۶ درصد از تعداد کل شرکت‌کنندگان را تشکیل داده بودند.

رای بالای دو سوم شرکت‌کنندگان در هر دونظرسنجی کاملا کفه ترازو را به سمت افزایشی بودن قیمت طلا در هفته آینده سنگین می‌کند. فیلیپ استریبل استراتژیست ارشد بازارها در Blue Line Futures درباره وضعیت طلا در آینده کوتاه‌مدت گفت: من فکر می‌کنم طلا مجددا قله‌هایی را که در هفته‌های گذشته لمس کرده بود، به چالش بکشد و این موضوع به این دلیل است که به نظر می‌رسد، بازارهای سهام مستعد افول مجدد هستند.

 

اتفاقات مهم هفته آینده

هفته آینده از لحاظ تعدد اتفاقات برای بازارها را می‌توان هفته پراتفاقی قلمداد کرد. پرترافیک‌ترین روز هفته پیش‌رو پنج‌شنبه خواهد بود که در این روز علاوه بر گزارش بیکاری آمریکا برای ماه ژوئن، گزارش سفارش کارخانه‌ها در ماه می نیز منتشر خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود به دلیل بازگشایی‌های بیشتر گزارش‌ها از بازگشت تعداد بیشتری از افراد به شغل‌هایشان خبر دهد.

روز چهارشنبه اما، صورت‌جلسه کمیته بازار باز (FOMC) فدرال‌رزرو برای ماه جولای نیز منتشر خواهد شد. کارشناسان بر این باورند این صورت‌جلسه سیاست‌های پولی متناسب بانک مرکزی در بحبوحه پاندمی کرونا را تایید خواهد کرد. گزارش خانه‌های خالی در انتظار فروش در روز دوشنبه و شاخص اطمینان مصرف‌کننده (CB) نیز در روز سه‌شنبه منتشر خواهد شد. شاخص اطمینان مصرف‌کننده سطح اعتماد مصرف‌کنندگان به ثبات اقتصادی هر کشور را نشان می‌دهد.

 

افزایش هفتگی مس و آلومینیوم

مس از ۵ روز کاری هفته گذشته موفق به کسب ۴ بازدهی مثبت شد تا هفته را با ۲۳/ ۲ درصد رشد به پایان ببرد. هرچند در هفته گذشته مس یک روز بد را با کاهش ۳۷/ ۰ درصدی نیز به ثبت رساند. از میانه ماه مارس به این‌سو قیمت مس روندی صعودی به خود گرفته چراکه تقاضا افزایش داشته و عرضه در پرو و شیلی به دلیل کرونا به‌شدت کاهش پیدا کرده است. در این میان، پیش‌بینی می‌شود در بلندمدت بهای این فلز همچنان رو به رشد باشد و در ۵ سال آینده شاهد پایداری این روند در بازار مس باشیم. آلومینیوم نیز در هفته گذشته به قیمت ۱۵۹۸ دلار بر تن رسید تا با بیش از ۲۹ دلار افزایش، رشدی ۸۶/ ۱ درصدی را رقم بزند.

قیمت هفتگی فلزات در بورس فلزات لندن

 

افزایش قیمت سنگ آهن عیار بالا

بهای میلگرد در جنوب اروپا به دلیل افزایش خرید کارخانه‌های ایتالیایی تقویت شد اما این مقطع فولادی در شمال این قاره کاهش یافت چراکه تقاضای آلمان برای آن افت محسوسی داشته است. قیمت سنگ‌آهن در چین نیز به دو سو حرکت کرد. در حالی که بهای سنگ آهن عیار پایین در هفته گذشته کاهش بیش از ۲ درصدی داشت تا زیر ۹۰ دلار در هر تن بسته شود، قیمت سنگ آهن عیار ۶۲ به عنوان شاخص معیار و عیار ۶۵ در این مدت افزایش بیش از یک درصدی ثبت کردند.

 قیمت مقاطع فولادی سنگ آهن

 

تهدید کرونایی بازار حامل‌های انرژی

طی هفته گذشته قیمت حامل‌های انرژی در بازار نایمکس آمریکا با کاهش تمام شاخص‌های کالایی اصلی مانند قیمت بنزین و گازوئیل همراه بود. کندشدن مجدد روند بازگشایی کسب و کارها و امکان برقراری مجدد محدودیت‌های کرونایی باعث شد تا قیمت بنزین با کاهشی حدودا ۵/ ۹ درصدی به یک دلار و ۱۵ سنت در هر گالن برسد. گازوئیل نیز ۲۵ دلار و ۵۰ سنت در هر تن کاهش قیمت را تجربه کرد تا سایه سنگین کرونا بر بازار فرآورده‌های نفتی کاملا محسوس باشد.

کاهش قیمت نفت و آینده نامشخص صنعت پتروشیمی و پالایشگاه‌ها به همین دلیل نیز عامل تضعیف کننده دیگری در بازار حامل‌های انرژی است. قیمت گاز طبیعی هم در ادامه روند ناامیدکننده خود طی ماه‌های اخیر باز هم ۱۳ سنت کاهش یافت تا به بهای یک دلار و ۵۴ سنت در هر میلیون Btu معامله شود. در بورس کالایی دالیان چین نیز پلی‌پروپیلن و پی‌وی‌سی هم هفته‌ای منفی را پشت سر گذاشتند.

قیمت فرآورده های نفتی

 

نزول هفتگی بهای شاخص‌های نفتی

بهای نفت پس از آنکه در ابتدای هفته معاملاتی گذشته، روندی صعودی در پیش گرفته بود و نفت وست‌تگزاس اینترمدییت حتی در ساعاتی از معاملات به اوج سه ماهه خود رسید، با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در چین، آمریکا و بسیاری دیگر از کشورهای جهان امیدواری به افزایش تقاضای نفت طی ماه‌های آینده در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت و ممکن است بسیاری از کشورها مجبور به بازگرداندن محدودیت‌های تردد خود شوند که تهدیدی جدی برای بازار نفت در معاملات آتی و تحویل فیزیکی محسوب می‌شود. گزارش موجودی‌های نفت آمریکا در هفته گذشته برای سومین‌بار پیاپی نشان از افزایش میزان نفت ذخیره‌شده داشت که این امر نیز تاثیری منفی بر بازار گذاشت.

قیمت شاخص های نفتی

Submitted by admin on