حمایت گسترده بازیگران عمده از سهام

بورس تهران هفته جاری را با فشاری مضاعف آغاز کرد. گسترش بیماری کرونا، ریزش قیمت کالاهای پایه در بازار جهانی و نهایتا عقبگرد محسوس نرخ دلار در بازار آزاد به ریزش ۱۸ هزار واحدی شاخص کل بورس منجر شد. اما عقب‌نشینی قیمت‌ها بار دیگر بازیگران حقوقی را در سمت خرید فعال کرد. مساله‌ای که می‌تواند نشانه‌های امیدوارکننده‌ای برای برخی گروه‌های سهام تلقی شود.

دنیای بورس: معاملات روز شنبه بورس تهران در حالی با ریزش قابل توجه بیش از 18 هزار واحدی شاخص کل همراه شد که در این روز بازیگران عمده به حمایت گسترده پرداختند. به طوری‌که در این روز بعد از گذشت 4 روز حفظ نقدینگی در زمین حقیقی‌ها، حقوقی‌ها توانستند تغییر مالکیت را به زمین خود منتقل کنند. این امر با جابجایی بیش از 387 میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی دنبال شد.


در این میان بیشترین میزان خرید حقوقی‌ها به جمع آوری سهام فولاد مبارکه تعلق داشت. به طوریکه خالص خرید حقوقی ها در نماد «فولاد» به 55 میلیارد تومان رسید. در مقابل بیشترین خرید سهامداران خرد در نماد کویرتایر بود که با خالص خرید 10 میلیارد و 800 میلیون تومانی حقیقی‌ها دنبال شد. در این میان به دنبال تقاضای بالای سهامداران خرد به خرید سهام مزبور، سهامدار عمده آن یعنی شركت سرمايه‌گذاري اعتضاد غدير، 5 میلیون سهم را عرضه کرد. این حقوقی روز چهارشنبه نیز 3 میلیون سهم «پکویر» را فروخته بود.

فلزی: در گروه فلزی عمدتا حقوقی ها به جمع آوری سهم پرداختند. در این راستا صندوق سرمايه گذاري مشترك پيشرو نیز 10 هزار سهم فولاد اميركبيركاشان را خریداری کرد. شركت مادرتخصصي مالي وسرمايه گذاري سينا نیز دیگر حقوقی فعال در نمادهای فولادی بود که به خرید 3 میلیون سهم فولاد کاوه جنوب کیش پرداخت. در این گروه ملي‌ صنايع‌ مس‌ ايران‌ نیز خرید سهم از سوی سه سهامدار حقوقی را تجربه کرد. بر این اساس شركت صباميهن ، موسسه صندوق بازنشستگي شركت ملي صنايع مس ايران و شركت سرمايه گذاري آتيه انديشان مس در مجموع حدود 2.5 میلیون سهم «فملی» را به پرتفوی خود افزودند. در این گروه کالسیمین نیز خرید سهم از سوی دو حقوقی را تجربه کرد. شركت سرمايه گذاري انديشه محوران و شركت بيمه مركزي جمهوري اسلامي ايران هر کدام یک میلیون سهم «فاسمین» را خریداری کردند.

بانکی: در میان نمادهای بانکی نیز خریدهای پرحجمی از سوی سهامداران عمده شاهد بودیم. در این میان بیشترین خالص خرید حقوقی ها در نماد بانک تجارت بود. به طوریکه خالص خرید معامله گران عمده در این نماد به 23.6 میلیارد تومان رسید. در این میان 251 میلیون سهم «وتجارت» از سوی صندوق سرمايه گذاري بازارگرداني تجارت ايران خریداری شد. بانک صادرات نیز با خرید 10 میلیون سهم توسط صندوق سرمايه گذاري بازارگرداني سپهرصادرات همراه شد. در این میان خرید 2 میلیون سهم بانک ملت از سوی صندوق سرمايه گذاري بازارگرداني ملت و فعالیت 3 حقوقی در پست بانک نیز قابل توجه بود. به طوریکه صندوق سرمايه گذاري امين آشناايرانيان ، صندوق سرمايه گذاري حكمت آشناايرانيان و صندوق سرمايه گذاري سهم آشنا در مجموع 7میلیون سهم «وپست» را جمع آوری کردند.

دارویی: در گروه دارویی نیز شركت سرمايه گذاري تدبير به عرضه 500 هزار سهم گروه دارويي بركت پرداخت. این در حالی است که داروسازی فارابی با خرید یک میلیون و 200 هزار سهم از سوی شركت سرمايه گذاري داروئي تامين روبرو شد. این حقوقی در نماد داروسازي‌ اكسير نیز به جمع آوری 20 هزار سهم پرداخت.

شیمیایی: در میان نمادهای شیمیایی نیز گسترش نفت و گاز پارسيان با خرید 11 میلیون سهم از سوی شركت سرمايه گذاري ملي ايران روبرو شد. در این گروه شركت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگي كشوري نیز 300 هزار سهم پتروشیمی جم را جمع آوری کرد.

سیمانی: سیمانی ها از دیگر صنایعی بودند که خرید و فروش های متعددی را از سوی سهامداران عمده تجربه کردند. در این میان شركت سرمايه گذاري و توسعه صنايع سيمان به خرید 800 هزار سهم سيمان آرتا اردبيل، 200 هزار سهم سيمان‌ داراب‌ و 2 میلیون سهم سيمان‌ كرمان‌ پرداخت. این در حالی است که شركت صنايع نساجي همدانيان به عرضه 160 هزار سهم سیمان اصفهان پرداخت. شركت آينده سازان صنعت سيمان نیز دیگر حقوقی فعال در این گروه بود که به فروش 60 هزار سهم سیمان خاش پرداخت.

Submitted by admin on