بررسی عملکرد خرداد ماه نمادهای دارویی

موتور محرک رشد سهام دارویی‌ چیست؟

طی ماه‌های گذشته از سال 98 گروه مواد دارویی از جمله صنایع پیشتاز بورسی بوده‌اند. این گروه طی روزهای اخیر نیز جز پر معامله‌ترین گروه‌های بورس است و شاخص این صنعت در جلسه امروز نیز رشد 2 درصدی را تجربه می‌کند. نگاهی به روند گزارش‌های ماهانه این گروه برخی از دلایل گرایش معامله‌گران به این صنعت را نشان می‌دهد. در این گزارش عملکرد خرداد ماه نمادهای دارویی‌ در قیاس با ماه پیش‌ از آن و میانگین ماهانه سال گذشته بررسی شده است.

دنیای بورس: شرکت‌های دارویی در ادامه روند رو به رشد گزارش‌های ماهانه، وضعیت عملکرد خرداد خود را منتشر کردند. علاوه بر رشد تولید نسبت به میانگین ماهانه سال 97 و اردیبهشت، افزایش محسوس نرخ‌های فروش نسبت به دوره‌های یاد شده نیز عامل مهمی در جهش مبلغ فروش خرداد در اکثر قریب به اتفاق نمادهای دارویی به شمار می‌آید.

عملکرد خوب شرکت‌های دارویی از ابتدای سال جدید رنگ و بوی تازه‌ای به خود گرفته‌ و منجر به رشد قیمت سهام این شرکت‌ها در بازار سهام شده‌است. تداوم این عملکرد در ماه خرداد و بهبود آن نسبت به اردیبهشت نشان دهنده روند رو به رشد این شرکت‌ها در سال جاری و در ماه‌هایی‌ست که عموما دارویی‌ها عملکرد ضعیف‌تری دارند. برای توضیح بیشتر ذکر این نکته ضروری‌ست که شرکت‌های دارویی به لحاظ تقاضای بازار، در ماه‌های سرد سال عملکرد بهتری دارند و نیمه نخست سال برای آنها عموما با عملکرد ضعیف‌تری همراه است.

در میان 28 شرکت دارویی مورد بررسی در این گزارش، 11 شرکت با افت حجم تولید نسبت به اردیبهشت مواجه شدند که از این تعداد، کاهش تولید 7 شرکت کمتر از 10 درصد است. آمار فوق از این منظر گروه دارویی را بهترین صنعت پر نماد بورسی در خرداد معرفی می‌کند.

در سرفصل نرخ فروش نیز روند رشد آرام مشاهده می‌شود. رشد بیش از 10 درصدی نرخ محصولات در خرداد نسبت به اردیبهشت در 17 نماد گواه این مدعاست. ادامه دریافت ارز 4200 تومانی برای تامین مواد اولیه شرکت‌های دارویی از یک سو و روند رو به رشد نرخ فروش محصولات از سوی دیگر می‌تواند مهمترین دلیل ترغیب سرمایه‌گذاران به خرید نمادهای دارویی به حساب بیاید.

در ادامه به جزئیات بیشتری در خصوص نمادهای برتر دارویی براساس عملکرد خرداد خواهیم پرداخت.

دشیمی:

شرکت شیمی دارویی داروپخش با ثبت فروش 17 میلیارد تومانی در خرداد، فروشی بیش از مجموع دو ماه ابتدایی سال را در یک ماه محقق کرده‌است. جهش چشم‌گیر تولید و فروش آنتی‌بیوتیک در خرداد مهمترین عامل ثبت این فروش فوق‌العاده به شمار می‌آید. که سهم 8 میلیارد تومانی از فروش ماهانه خرداد را به این شاخه از محصول اختصاص داده‌است. برای روشن‌تر شدن موضوع لازم است بدانیم که میانگین فروش ماهانه این شرکت در سال 97 رقمی در حدود 9.6 میلیارد تومان است. اما نکته‌ای که در این خصوص باید مورد توجه قرار بگیرد این است که حاشیه سود ناخالص فروش آنتی‌بیوتیک نسبت به سایر محصولات تولیدی «دشیمی» در پایین‌ترین سطح قرار می‌گیرد. اما بالا بودن نرخ فورش محصولات و تمرکز بیشتر بر تولید و فروش آنتی‌بیوتیک علیرغم کاهش حاشیه سود ناخالص سبد محصولات، معادلات سودآوری «دشیمی» را در سطوح بسیار بالاتری از وضعیت فعلی قرار خواهد داد. نسبت 80 درصدی مواد اولیه وارداتی از کل مواد اولیه این شرکت نیز با ثابت ماندن ارز 4200 تومانی در کنترل هرچه بیشتر بهای تمام شده نقش اساسی دارد.

دپارس:

ثبت فروش 30 میلیارد تومانی پارس دارو در خرداد فاصله زیادی با فروش 35 میلیارد تومانی این شرکت در زمستان سال 97 ندارد. از این زاویه، عملکرد خرداد این شرکت در سال‌های اخیر بی‌نظیر است. تنها نکته منفی این گزارش در نگاه اول، افت میانگین نرخ فروش محصولات نسبت به اردیبهشت است. علاوه بر کاهش نرخ 9 درصدی گروه قرص و کپسول و 14 درصدی انواع کرم درمانی نسبت به اردیبهشت، دلیل اصلی کاهش میانگین نرخ فروش، تغییر ترکیب سبد تولید و فروش در خرداد نسبت به اردیبهشت است. تمرکز بیشتر بر تولید قرص و کپسول با نرخ پایین‌تر نسبت به انواع کرم و محلول‌ها عامل موثرتر در بروز این اتفاق به شمار می‌آید. با تمام این تفاسیر، گزارش عملکرد خرداد «دپارس» در میان بهترین‌های دارویی خودنمایی می‌کند.

Submitted by admin on