خبرگزاری مهر: مازیار یزدانی؛ معاون فنی و زیربنایی راه آهن با بیان اینکه گفت وگویی با مدیرعامل شرکت ذوب آهن داشته است، تصریح کرد: مدیرعامل ذوب آهن اعلام کرد ۲ هزار تن دیگر از قرارداد شرکت راه آهن و ذوب آهن برای تولید ریل آماده شده و قرار است پس از انجام نامه نگاریهای اداری آن، راه آهن این محموله را تحویل بگیرد، بنابراین هیچ مشکلی دو شرکت با هم ندارند و اصلا مذاکره ای در خصوص خرید شمش میان دو شرکت نشده است.
معاون فنی و زیربنایی راه آهن درباره علت عدم تایید ریل تولید داخل از سوی شرکت بازرسی وابسته به راه آهن گفت: صحبتی که مطرح شده درباره تایید یا عدم تایید ریل تولید داخل نبوده است؛ بلکه در پی بازگشت مجدد تحریمها، شرکت بازرسی فنی فرانسوی که در ذوب آهن مستقر بود، مجبور به خروج از ایران شد و در حال حاضر شرکت بازرسی ایرانی برای تایید ریل ملی در این کارخانه مستقر شده است.
نحوه تامین شمش مورد نیاز برای تولید ریل
چند روز قبل مهرشار میرزاییان؛ کارشناس صنایع فولادی با بیان اینکه شمش مصرفی برای تولید ریل در کارخانه تولیدکننده داخلی آن، به طور کامل وارداتی است و ۸۰ درصد هزینه نهایی تولید ریل را واردات شمش آن به خود اختصاص می دهد، اعلام کرده بود: ریلی که شمش آن از خارج وارد می شود، نمی توان نام آن را «ریل ملی» نهاد.
با این حال روز گذشته رحمت اله محسنی؛ سرپرست معاونت بازرگانی ذوب آهن با تأیید وارداتی بودن شمش مورد نیاز برای تولید ریل در این کارخانه، تصریح کرد: علت استفاده از شمش خارجی و واردات آن برای تولید ریل، اصرار شرکت راه آهن بوده است.
به گفته محسنی همه مراحل تولید ریل در این کارخانه با افتتاح واحد گاز زدایی از فولاد به طور کامل بومی سازی شده است.
مازیار یزدانی؛ معاون فنی و زیربنایی راه آهن در پاسخ به ادعای محسنی سرپرست معاونت بازرگانی شرکت ذوب آهن مبنی بر اصرار راه آهن به استفاده از شمش خارجی و وارداتی برای تولید ریل ملی با تکذیب این ادعای مقام مسئول شرکت ذوب آهن تصریح کرد: این اظهارات چندان منطقی نیست چون ما محصول نهایی ـ ریل ـ را می خواهیم و کاری به این نداریم که شمش اولیه برای تولید را از چه روشی تأمین می کنند. وقتی قرار است راه آهن ریل را از تولیدکننده داخلی خریداری کند، آیا منطقی است که اصرار داشته باشیم تا شمش خارجی برای تهیه ریل استفاده شود؟