دنیای بورس: تغییر مالکیت های به ثبت رسیده در معاملات روز چهارشنبه در حالی با خالص حدود 1.1 میلیارد تومانی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی همراه شد که به این ترتیب شاهد ثبت جابجایی 46میلیارد تومانی در کارنامه هفتگی سهامداران عمده بودیم.
بررسی روند جابجایی های صورت گرفته در بازار روز چهارشنبه نشان از فعالیتی تقریبا یکسان توسط بازیگران دارد. به طوریکه هم سهامداران حقیقی و هم معامله گران حقوقی خریدهای مناسبی در بازار داشتند. در صدر این جابجاییها، خالص خرید بیش از 16میلیارد تومانی حقیقیها در نماد نفت سپاهان و تغییر مالکیت حدود 10میلیارد تومانی در نماد فولاد مبارکه اصفهان دارد. جابهجاییهای صورت گرفته در نماد «فولاد» در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی بود.
روند خریدهای برابر در میان دو گروه اصلی از بازیگران بازار در صنایع نیز قابل مشاهده بود؛ به طوریکه گروه پالایشی در کانون توجه سهامداران خرد و فلزیها نیز مورد توجه معامله گران حقوقی بودند و خالص خرید هر کدام از معامله گران در صنایع مزبور در حدود 12میلیارد تومان بود.
الف) گروه محصولهای شیمیایی: بررسی روند خرید و فروش های صورت گرفته در گروه محصولهای شیمیایی نیز نشان از آن دارد هر چند سهامداران حقیقی و حقوقی، خریدهایی در این گروه داشتند اما برآیند این تغییر مالکیتها در مسیر پرتفوی معاملهگران حقیقی به حقوقی قرار گرفت؛ به طوریکه خالص خرید سهامداران عمده در این صنعت به حدود 3میلیارد تومان رسید.
در صدر خریدهای به ثبت رسیده در این گروه توسط سهامداران حقوقی، تمایل به جمع آوری سهام پتروشیمی پارس قرار داشت که با حجمی بالغ بر 2 میلیارد و 400میلیون تومان نقدینگی همراه شد. نفت و گاز پارسیان و صنایع پتروشیمی خلیج فارس نیز از دیگر نمادهای مورد توجه حقوقی ها در این گروه بودند که هر کدام با خالص خرید تقریب 1.5 میلیارد تومان همراه شدند.
در مقابل سهامداران خرد بازار بیشترین خرید را در این گروه به جمع آوری سهام مديريت صنعت شوينده بهشهر داشتند؛ به طوریکه خالص خرید بیش از 2میلیارد و 700 میلیون تومانی در کارنامه حقیقیهای این نماد ثبت شد. در این میان توسعه صنايع بهشهر به عنوان سهامدار عمده «شوینده» ، اقدام به عرضه 10میلیون سهم کرد.
ب) شرکتهای پالایشی: همانطور که عنوان شد شرکتهای پالایشی به عنوان یکی از برترین شرکتها از لحاظ ارزش تغییر مالکیت شناخته شد. در حالی «شسپا» با تغییر مالکیت 16میلیارد تومانی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی، بیشترین ارزش تغییر مالکیت را تجربه کرد که در این صنعت بیشتر نمادهای فعال، در کانون توجه سهامداران عمده بودند.
بر این اساس پالایش نفت تبریز ، تهران و اصفهان به ترتیب با خالص خرید بیش از یک میلیارد تومانی از سوی معامله گران حقوقی همراه شدند. پالایش نفت بندرعباس نیز شاهد خرید 500هزار سهم توسط بانک رفاه كارگران بود.
ج) گروه فلزات اساسی: در گروه فلزات اساسی نیز سهامداران عمده به جز خرید سهام «فولاد» به جمع آوری سهام فولاد خوزستان و کالسیمین نیز توجه نشان دادند. بر این اساس خالص خرید حقوقیها در هر کدام از نمادهای مزبور به حدود 800میلیون تومان رسید.
این در حالی است که مس شهیدباهنر مورد توجه سهامداران خرد بازار قرار گرفت. به این ترتیب خالص خرید بیش از یک میلیارد تومانی در کارنامه معاملهگران حقیقی این نماد به ثبت رسید. در این نماد دو سهامدار حقیقی بالای یک درصدی، خریدهایی با حجم به مراتب مناسب داشتند. به طوریکه در مجموع حدود 300 هزار سهم «فباهنر» توسط این دو سهامدار خریداری شد.
نگاهی به دیگر جابهجاییها
بررسی روند تغییر مالکیتهای روز چهارشنبه نشان از آن دارد شركت گروه صنعتی و معدنی امير به عنوان سهامدار عمده در نماد باما ، به روند عرضههای خود در این نماد ادامه داد و روز چهارشنبه نیز حدود 900هزار سهم را خریداری کرد.
در نماد گلتاش نیز در حالی سرمايهگذاری آتيه انديشان مس به همراه مديريت صنعت شوينده توسعه صنايع بهشهر خریدهایی داشتند که در مقابل سرمايهگذاری مدبران اقتصاد ، عرضه بیش از 800هزار سهمی را در این نماد ایجاد کرد.
در میان دیگر خریدهای قابل توجه در بازار روز چهارشنبه، خرید بیش از 247میلیون سهم دارویی برکت از سوی گروه توسعه اقتصادی تدبیر قرار داشت. این تقاضا که بیش از 7 درصد از سهام «برکت» بود ، سبب شد سهامدار عمده جایگاه خود را حفظ کند. به طوریکه در پایان معاملات ، درصد مالکیت این حقوقیها در نماد «برکت» به 72.69 درصد افزایش یافت.