به گفته عبدالرضا شیخان با وجود آنکه در برخی از پروژههای استانی وزارت راه و شهرسازی به سمت استفاده از سیمان برای این پروژهها هدایت یافت، اما در نهایت مقدار قابل توجهی در این پروژهها مصرف نشد که یکی از دلایل آن رقابتی شدن قیمت سیمان و کاهش آن بود که باعث عدم رغبت پیمانکاران برای استفاده از این محصول شد.
شیخان همچنین در خصوص گفته دبیر کل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق مبنی بر «احتمال حضور دوباره ایران در بازار سیمان عراق» اظهار کرد: تغییری در وضعیت عراق ایجاد نشده است. دو کشور عراق و افغانستان اصلیترین مشتریان سیمان ایران بودند که از یک سال گذشته که واردات سیمان به عراق از ایران مشمول تعرفههای بالا شد، عملا سهم صادرات سیمان به این کشور به صورت قابل توجهی کاهش پیدا کرده و به نظر نمیرسد تغییر چندانی هم در وضعیت این کشور ایجاد شود. «دنیای بورس» پیش از این به موانع صادرات سیمان به عراق را مورد واکاوی قرار داده بود.
دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان که با «ایسنا»صحبت کرده، در خصوص صادرات سیمان به افغانستان تاکید میکند: وضعیت صادرات به افغانستان نسبت به عراق متفاوت است و از آنجا که این کشور صنعت سیمان ندارد، نیازی به کلینکر هم ندارد و مشتری سیمان آماده ایران است اما هزینههای صادرات به این کشور بالاست که البته شامل هزینههای گمرکی نمیشود، بلکه بیشتر مربوط به هزینههای راهسازی است.
تولیدکنندگان میگویند: در جهت کاهش هزینههای راهداری و عبور از مرز به سمت افغانستان باید مذاکراتی با وزارت راه و شهرسازی و وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت گیرد تا صرفه اقتصادی بیشتری در صادرات سیمان به افغانستان به وجود آید. «دنیای بورس» پیش از این در مطالب مختلفی به سهم سیمان ایران در افغانستان پرداخته بود.
در همین رابطه بخوانید: