جزئیات واگذاری
مراسم واگذاری 5 هزار دستگاه وانت زامیاد به مددجویان کمیته امداد امروز در حالی آغاز شد که متاثر از این مراسم، مباحث متعدد توسط مهدی جمالی؛ مدیرعامل سایپا مطرح شد. بر این اساس سایپا خودروهای تحویلی وانت زامیاد را قرار است در راستای مسئولیتهای اجتماعی با 2.5 میلیون تخفیف (تخفیف 7 درصدی) به مددجویان (روستایی) ظرف 3 ماه آینده عرضه کند. به گفته مسئولان کمیته امداد 90 درصد ارزش خودرو را صندوق کارآفرین امید در قالب تسهیلات و 10 درصد مابقی نیز با سهم آورده مددجو تامین میشود. علاوه بر آن در صورتی که فردی نتواند سهم 10 درصد خود را پرداخت کند این مبلغ را نیز کمیته امداد به صورت وام در اختیار فرد قرار میدهد. ارزش این توافق نامه 150 میلیارد تومان است که 50 میلیارد آن را کمیته امداد در صندوق قرضالحسنه کارآفرین امید سپرده گذاری کرده و این صندوق هم با تسهیلات قرض الحسنه و کارمزد 4 درصد با اقساط 60 ماهه این خودروها را به متقاضیان واگذار میشود. سهم صندوق کارآفرینی امید نیز در این تفاهم نامه دو برابر کمیته امداد، یعنی 100 میلیارد تومان است.
قیمت خودرو
مسئولان کمیته امداد می گویند: این خودروها در شهرها استفاده نخواهد شد بلکه صرفا به مددجویان مناطق محروم و روستایی تعلق میگیرد. پرویز فتاح؛ رئیس کمیته امداد با اشاره به واگذاری این خودروها به مددجویان میگوید: در صورتی که تخفیف از سوی شرکت وانتسازی بیشتر شود، قرارداد بعدی را هم امضا خواهد کرد. 10 خردادماه امسال تفاهم نامهای بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کمیته امداد و صندوق کارآفرینی امید امضا و براساس آن مقرر شد 5 هزار خودرو وانت زامیاد به مددجویان این کمیته آن هم در مناطق روستایی و محروم واگذار شود. براین اساس 3 نوع خودروی وانت زامیاد با مبالغ بین 30 تا 40 میلیون تومان از امروز به متقاضیان واگذار میشود.
ورود محصولهای جدید
در سراسر کشور ٦ میلیون خودرو متعلق به گروه خودروسازی سایپا است و ٥٠ درصد از کل محصولهای تولیدی در چرخه حمل و نقل فعال هستند که برای دو محصول این خودروسازی؛ «وانت نیسان زامیاد» و «پراید» هیچ جایگزینی وجود ندارد. طرح مباحثی همچون نبود جایگزین برای زامیاد و پراید در حالی توسط جمالی مطرح میشود که بر مبنای تازهترین تصمیم جدی سازمان استاندارد و موافقت وزارت صنعت، معدن و تجارت پراید تنها تا پایان سال 1397 میتواند در مدار تولید باشد. البته گروه خودروسازی سایپا به تازگی نیز از تولید و ورود 4 محصول جدید به بازار با پلتفرمهای ایرانی ظرف یک سال آینده خبر داده است. در این میان به گفته مقامهای مسئول پیشفروش کوییک به زودی آغاز میشود و به دنبال آن تحویل این خودرو صورت میگیرد.
مذاکره با نیسان
جمالی در کنار طرح تولید و عرضه محصولهای جدید به مذاکرات این گروه خودروساز با شرکای خارجی نیز اشاره میکند. به گفته وی در خصوص مذاکره با نیسان، سایپا در گذشته شریک انحصاری نیسان در ایران بود و به دلیل تحریمها این همکاری قطع شده است. در حال حاضر نیز سایپا مشغول مذاکره برای آغاز مجدد همکاری و تولید مدلهای جدید نیسان در ایران است که به زودی به نتیجه خواهد رسید.
زمان بازگشایی نماد
در همین حال در پی تعدیل 158 درصدی سود سال گذشته سایپا، نماد این شرکت از 31 اردیبهشتماه تاکنون بسته مانده و در فاصله 12 روز تا برگزاری مجمع سالانه، خبری از ارایه اطلاعات لازم برای بازگشایی توسط مدیران شرکت یا ادامه توقف نماد در روزهای قبل از مجمع نیست. البته علت توقف طولانی نماد سایپا از زبان مدیرعامل سایپا به تحولات اساسی شرکت بر میگردد. وی در خصوص بازگشایی نماد در روزهای آینده میگوید: به دلیل اینکه در یکی دو سال گذشته تحولات اساسی در این شرکت اتفاق افتاده و به دنبال آن عدد خیرهکنندهای را به عنوان تعدیل مثبت ارائه کردیم، سازمان بورس در خصوص نماد سایپا نیاز به توضیحهایی داشت که بسته شد و امیدواریم به زودی قبل از برگزاری مجمع نماد بازگشایی شود.
مجمع سایپا
مجمع سالانه این شرکت ساعت 9 صبح روز شنبه 31 تیرماه در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار میشود. بعد از تحریمها در سالهای ٩٣ و ٩٤ سایپا با ٥ هزار میلیارد تومان زیان انباشته روبهرو بود و تولید شرکت به یک سوم کاهش یافت و اکنون به گفته مقامهای این خودروساز این زیان انباشته به سود ٦٥٠ میلیارد تومانی تبدیل شده است.
در همین رابطه بخوانید: شفافیت؛ حلقه مفقوده صورتهای مالی سایپا