دنیای بورس | اتفاقات روز شنبه، امروز نیز تکرار شد و شاخصکل بورس نزدیک به 37 هزار واحد کاهش یافت و به میانه کانال یک میلیون و 100 هزار واحد رسید. اغلب نمادهای مهم و تاثیرگذار امروز نیز صف فروش دیگری را تجربه کردند و ضرر دیگری برای سهامداران بر جای گذاشتند.
اگرچه امروز نیز نقدینگی قابل توجهی از سوی سهامداران حقیقی از بازار خارج شد اما در کنار آن، ارزش معاملات خرد نیز افت قابل توجهی داشت. برای مثال «فولاد» در شرایطی بیشترین ارزش معاملات را به ثبت رساند که فقط 168 میلیارد تومان از سهام آن معامله شد. افت ارزش معاملات را میتوان از دو زاویه بررسی کرد، نخست آن که در برابر صف فروش های سنگین، تقاضای قابل توجهی وجود نداشته و در نتیجه معاملات قابل توجهی هم انجام نشده است.
در این شرایط آن گروه از سرمایهگذاران که دارای نقدینگی بوده و سرمایه آن ها در بازارهای مختلف بلوکه نشده است، به دنبال شناسایی روند صعودی در بازارها هستند، روندی که این روزها نشانه ای از آن دیده نمی شود. از سوی دیگر کاهش ارزش معاملات را می توان با کاهش رمق فروشندگان تعبیر کرد.
در واقع از اواسط مرداد تا کنون بخش قابل توجهی از سهامدارانی که اغلب شامل تازه واردان به حساب می آیند از بازار خارج شده و شانس خود را در بازار دیگری آزمایش کردهاند. در راند آخر ریزشی بازار که از اواخر آذر ماه شروع شده است نیز بخش دیگری از سهامداران از بازار خارج شدهاند.
اگر این روند ادامه داشته باشد می توان انتظار داشت بازار کم کم به سطح تعادلی برسد. به عبارت دیگر آن گروه از سهامدارانی که ریزش های اخیر را صبوری کردهاند همچنان با بازار باقی میمانند و در این شرایط حاضر نیستند سبدسهام خود را نقد کنند.
همانند روز شنبه امروز نیز بخشی از سهامداران با حضور در برابر تالار بورس، نسبت به وضعیت فعلی بورس اعتراض داشتند و از سوی دیگر باز هم خبرهایی از جلسات مختلف به گوش می رسد. نمونه های مشابه این موضوع در ماه های اخیر هم دیده شده است ولی روند نزولی بورس همچنان ادامه دارد.
در نتیجه نه با جلسات هم اندیشی روند بازار عوض می شود و نه با اعتراض به شرایط فعلی بورس. آن چیزی که می تواند روند بازار را عوض کند، اقدامات عملی است که نه در خبرگزاریها و شبکه های اجتماعی، بلکه باید روی تابلوی معاملات نمود پیدا کند.
همچنین خواندن این مطالب را فراموش نکنید: