نقشه نیمروز بورس سه‌شنبه (30 مرداد)

شاخص کل بازار سهام در معاملات امروز پس از رشد 4 روزه در مدار منفی قرار گرفت و کانال 137 هزار واحدی را واگذار کرد. از سرگیری عرضه‌های بورس کالا محصولات فولادی و پتروشیمی با دلار 4200 تومانی افت قیمت اکثر نمادهای فولادی، معدنی و شیمیایی را در معاملات امروز به دنبال داشت.

روز گذشته زمزمه‌هایی مبنی بر تداوم قیمت‌گذاری محصولات فولادی و پتروشیمی بر مبنای دلار 4200 تومانی شنیده شد که در نهایت با اطلاعیه عرضه این محصولات در بورس کالا تایید شد. از سرگیری عرضه این محصولات در بورس کالا بر مبنای دلار 4200 تومانی در معاملات امروز سبب غلبه جوی منفی بر معاملات نمادهای فلزی و پتروشیمی در بازار سهام شد. بطوریکه برخی از نمادهای گروه فلزی، معدنی و پتروشیمی در فهرست نمادهای کاهنده بر رشد شاخص کل در معاملات امروز ایفای نقش کردند. این در حالی است که در مقابل رشد تقاضا در گروه پالایشی مانع از افت بیش از حد شاخص در معاملات امروز شد. هرچند صحبت‌هایی مبنی بر موقتی بودن عرضه با شرایط فعلی در بورس کالا مطرح است اما ادامه این روند می‌تواند علاوه بر ضربه زدن به منافع سهامداران، خروج سرمایه‌های خرد را به تدریج از بورس به همراه داشته باشد. برآیند اتفاقات موجود نشان می‌دهد که داستان ارز 1224 تومانی نیز اکنون اجرایی خواهد شد اما زمان اجرای آن برای سرمایه‌گذاران حائز اهمیت بالایی است.

در گروه فلزی‌ها نمادهای فولادی به تبع انتشار اخبار مزبور با فشار فروش و در نهایت معاملات منفی همراه بودند. این در حالی است که معاملات نمادهای متعلق به گروه مس و آلومینیوم در مدار مثبت قیمتی در جریان است. علت آن را می‌توان در انتشار اخبار غیررسمی پیرامون موافقت با عرضه این محصولات در بورس کالا براساس دلار بازار ثانویه و برداشتن سقف رقابت قیمت روزانه دانست. «فملی» در معاملات امروز اثری فزاینده بر رشد شاخص کل داشت.

روز خوب خودرویی‌ها

نمادهای خودرویی در معاملات امروز بازار سهام مورد اقبال اهالی بازار قرار گرفتند و از این رو رشد قیمت را تجربه کردند. دلیل این رشد انتشار اخبار پیرامون تصویب ارز 4200 تومانی برای واردات قطعات خودرو و احتمال افزایش رسمی قیمت خودرو از سوی شورای رقابت در هفته آینده است. با این حال همانطور که پیش‌تر عنوان شد نمادهای این گروه در وضعیت بنیادی مناسب به سر نمی‌برند و تنها انتشار اخبار  مثبت و منفی در خصوص آنها سبب افزایش یا کاهش تقاضا در این نمادها می‌شود. از آنجایی که جریان نقدینگی ورودی و خروجی به سهام گروه خودرویی همواره بدون پشتوانه فاندامنتال بوده‌است، انتظار نمی‌رود که تغییر رویکردی در این خصوص دیده شود و شاخص‌های تکنیکالی در حال حاضر نقش اصلی را در قوت گرفتن معاملات ایفا می‌کنند.

پتروشیمی‌ها زیر فشار عرضه

در گروه محصولات شیمیایی شاهد معاملات منفی در اکثر نمادها بودیم. ازسرگیری عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا با دلار 4200 تومانی و از سوی دیگر در دستور کار قرار گرفتن طرح دو فوریتی مجلس در خصوص آزادسازی نرخ خوراک عوامل فشار فروش و افت قیمت‌ها در معاملات امروز به شمار می‌روند. در طرح دو فوریتی مجلس بر لزوم تسویه ارزی خوراک پتروشیمی‌ها با وزارت نفت تاکید شده است و در صورت تصویب آن رانت چندین ساله پتروشیمی‌ها حذف خواهد شد. این امر می‌تواند سودآوری شرکت‌های پتروشیمی را تحت فشار قرار دهد اما در این میان شرایط مناسب بنیادی برخی از شرکت‌ها می‌تواند مانع از اثرگذاری آزادسازی نرخ خوراک بر قیمت سهامشان شود.

سبزپوشی نمادهای دارویی و سیمانی

در گروه دارویی و سیمانی شاهد سبزپوشی نمادها و بعضا تشکیل صف‌های خرید هستیم. حجم و ارزش معاملات در این گروه‌ها به قدری ناچیز است که نمی‌توان این تقاضا را نشانی از یک شروع قدرتمند در صنایع فوق برشمرد. ارزش کل معاملات گروه دارویی تا دقایق پایانی معاملات حوالی 2 میلیارد تومان است و ارزش معاملات گروه سیمان هنوز به این عدد نزدیک هم نشده‌است. پایین بودن تعداد فروشندگان بالقوه پس از ریزش قیمت طولانی مدت نمادهای دارویی تقاضای اندک را به تشکیل صف خرید می‌کشاند. از سویی در برخی نمادهای گروه سیمانی که پتانسیل صادراتی بیشتری دارند، شاهد تحرکات قیمتی هستیم اما این تحرکات بدون برخورداری از معیار ورود نقدینگی بالا اعتبار خاصی ندارند.

عرضه‌های بورس کالا

با توجه به تعیین قیمت پایه محصولات فولادی براساس دلار 4200 تومانی و افزایش محدوده نوسان مجاز روزانه از ۵ درصد به ۱۰ درصد؛ فولاد مبارکه، فولاد خوزستان و فولاد کاوه جنوب کیش در معاملات امروز بورس کالا اقدام به عرضه محصولات خود کردند.

در سوی دیگر بورس کالا در اطلاعیه‌ای که امروز منتشر کرد شاخص‌های جدید در نظر گرفته شده برای خریداران محصولات شامل مس مفتول، آهن اسفنجی، ورق فولادی و شمش و تختال را تا زمان راه‌اندازی بهین یاب تعیین کرد. بر مبنای این اطلاعیه خریداران آهن اسفنجی و شمش و تختال می‌بایست مصرف کنندگان مورد تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت باشند و خریداران ورق فولادی و مس مفتول نیز بر مبنای شاخص متوسط خرید ماهانه در سال های 95 و 96 می‌توانند اقدام به خرید کنند.

قیمت پایه هر کیلو ورق گرم B و C فولاد مبارکه در معاملات امروز بورس کالا بدون تغییر محسوس نسبت به قیمت پایه عرضه پیشین (15 مرداد) در محدوده 2587 تومان تعیین شد. قیمت پایه ورق سرد B این شرکت نیز با رشد 3 درصدی در مقایسه با عرضه پیشین 2949 تومان تعیین شده است.

در معاملات امروز 30 هزار و 690 تن ورق گرم B در قیمت پایه اعلامی با تقاضای بیش از 27 هزار تنی در قیمت 2846 تومان(سقف مجاز قیمت روزانه) مواجه شد. هر کیلو ورق گرم C و ورق سرد نیز با رشد قیمت 10 درصدی نسبت به قیمت پایه مورد معامله قرار گرفتند.

در سوی دیگر 20 هزار تن شمش فولاد با صف خرید در سقف قیمت مجاز (2404 تومان به ازای هر کیلوگرم) مورد معامله قرار گرفت و 70 هزار تن تختال این شرکت نیز با صف خرید 20 هزار تنی در قیمت پایه (2331 تومان به ازای هرکیلوگرم) همراه شد.

فولاد کاوه جنوب کیش نیز 10 هزار تن شمش تولیدی خود را با قیمت پایه 2184 تومان به ازای هر کیلو به بازار عرضه کرد. معاملات این محصول با صف خرید 60 هزار تنی و در قیمت 2402 تومان (رشد 10 درصدی نسبت به قیمت پایه) به اتمام رسید.
در همین خصوص لغو عرضه امروز محصولات ذوب‌آهن در بورس کالا در لحظات پایانی منجر به افزایش تقاضا در نمادهای فلزی در دقایق پایانی معاملات شد.

Submitted by admin on