عقب‌نشینی دوباره شاخص‌ها

بازار کانال چهار میلیون واحد را از دست داد

بورس تهران در آغاز هفته با افزایش فشار فروش، بار دیگر کانال چهار میلیون واحدی را از دست داد؛ افتی که در سایه برتری عرضه و تداوم خروج پول حقیقی رقم خورد.

دنیای بورس: بازار سهام در نخستین روز معاملاتی هفته با غلبه فشار فروش همراه شد و شاخص کل بورس تهران بار دیگر به زیر مرز چهار میلیون واحد سقوط کرد. معاملات روز شنبه بیست‌وپنجم بهمن‌ماه ۱۴۰۴ نشان داد که فضای احتیاط و تردید همچنان بر رفتار معامله‌گران سایه انداخته و تقاضای قدرتمندی برای تغییر مسیر بازار شکل نگرفته است.

در پایان این روز، شاخص کل بورس تهران با کاهش ۱.۰۸ درصدی معادل ۴۳ هزار و ۷۱۸ واحد، به سطح سه میلیون و ۹۸۶ هزار و ۱۰۱ واحد رسید. افت شاخص کل و از دست رفتن مجدد کانال چهار میلیون واحدی، از تضعیف جریان تقاضا در نمادهای بزرگ و شاخص‌ساز حکایت دارد.

هم‌زمان، شاخص کل هم‌وزن نیز با کاهش ۰.۵۱ درصدی معادل ۵۱۶۸ واحد، در سطح یک میلیون و ۴۸۲ واحد قرار گرفت. کاهش این نماگر نشان می‌دهد که فشار فروش تنها به چند نماد شاخص‌ساز محدود نبوده و بخش قابل توجهی از سهم‌های کوچک و متوسط نیز در مدار نزولی معامله شدند.

در معاملات امروز، فملی با ۱۰ هزار و ۵۳۳ واحد کاهش، فارس با ۷۳۵۶ واحد افت و خودرو با ۴۲۰۰ واحد کاهش، بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند و عملاً موتور اصلی افت بازار بودند.

در مقابل، فولاد با ۳۳۶۰ واحد افزایش تنها نماد اثرگذار مثبتی بود که توانست بخشی از فشار فروش را خنثی کند، اما این اثرگذاری برای تغییر روند کلی بازار کافی نبود.

فرابورس؛ همسو با بورس در مسیر نزولی

در بازار فرابورس نیز شرایط مشابهی حاکم بود. شاخص کل فرابورس با افت ۰.۵۲ درصدی معادل ۱۵۶.۷۱ واحد، به سطح ۲۹ هزار و ۸۰۲ واحد رسید.

در این بازار، آریا با ۴۶.۲۵ واحد و کگهر با ۲۶.۹۱ واحد کاهش، بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند. در مقابل، بپاس با ۲۵.۹۹ واحد و ومپنا با ۱۹.۰۱ واحد افزایش، بیشترین اثر مثبت را ثبت کردند.

از نظر تغییرات قیمتی، امروز نماد وپاسار با ۲.۹۴ درصد افزایش و همچنین غشصفا و شگل با ۲.۹۳ درصد رشد، در صدر جدول نمادهای مثبت قرار گرفتند.

در مقابل، نماد شسپا با ۲.۹۳ درصد کاهش و بکام با ۲.۹۱ درصد افت قیمت، بیشترین کاهش را در میان نمادهای معاملاتی تجربه کردند.

بررسی روند تغییر مالکیت سهام و حق تقدم نشان می‌دهد که بازار معاملات امروز را با سیگنال مثبت آغاز کرد، اما این روند دوام نداشت و در ادامه، فشار فروش افزایش یافت؛ به‌گونه‌ای که تا پایان بازار جریان نقدینگی حقیقی در مدار خروج قرار گرفت.

در این روز تنها ۱۴۲ سهم و حق تقدم در محدوده مثبت بسته شدند، در حالی که ۵۶۷ نماد معاملات خود را با افت قیمت به پایان رساندند؛ آماری که برتری عرضه بر تقاضا را به‌وضوح نشان می‌دهد.

همچنین حدود ۱۱۴.۴ هزار خریدار حقیقی اقدام به افزایش وزن پرتفوی خود کردند، اما در مقابل ۱۶۲ هزار سرمایه‌گذار حقیقی فروشنده سهام بودند که نشان‌دهنده تداوم احتیاط و تمایل به نقد کردن دارایی‌ها در میان سهامداران خرد است.

در بخش صندوق‌ها، تنها صندوق‌های طلا و سکه با ورود منابع همراه بودند؛ موضوعی که بیانگر حرکت بخشی از سرمایه‌ها به سمت دارایی‌های امن‌تر است.

در مقابل، صندوق‌های درآمد ثابت، صندوق در صندوق، زعفران و سهامی با خروج منابع مواجه شدند که نشان می‌دهد اعتماد عمومی نسبت به روند کوتاه‌مدت بازار همچنان شکننده است.

معاملات امروز نشان داد که بورس تهران همچنان درگیر فضای اصلاحی و کمبود محرک قوی برای بازگشت تقاضاست. از دست رفتن کانال چهار میلیون واحدی می‌تواند از نظر روانی نیز بر رفتار معامله‌گران اثرگذار باشد و در صورت تداوم خروج پول حقیقی، بازار برای بازگشت به مدار صعودی به سیگنال‌های بنیادی و حمایتی جدی‌تری نیاز خواهد داشت.

Submitted by taheri on