بازار زیر سایه فشار عرضه

رشد ملایم شاخص کل ادامه یافت

بورس تهران در چهارشنبه ۲۶ آذرماه با رشد محدود شاخص‌ها به پایان رسید، اما فشار عرضه در نمادهای بزرگ و خروج نقدینگی از صندوق‌های سهامی و کالایی نشان می‌دهد معامله‌گران همچنان محتاط هستند.

بازار سهام در چهارشنبه بیست‌وششم آذرماه با رشد محدود شاخص‌ها به کار خود پایان داد، هرچند فشار فروش در برخی نمادهای بزرگ همچنان مشهود بود. شاخص کل بورس تهران با افزایش ۰.۱۷ درصدی معادل ۶ هزار و ۵۷۰ واحد، در سطح سه میلیون و ۷۶۷ هزار و ۵۰۷ واحد قرار گرفت و روند صعودی چند روز اخیر خود را با شیبی ملایم ادامه داد.

شاخص کل هم‌وزن نیز با رشد ۰.۴۷ درصدی و افزایش ۴ هزار و ۸۶۵ واحدی، به یک میلیون و ۴۸ هزار و ۱۹ واحد رسید؛ موضوعی که حاکی از همراهی نمادهای کوچک‌تر با روند مثبت بازار است، هرچند میزان رشد آن نسبت به شاخص کل کمتر بود.

در معاملات امروز، نمادهای شبندر با ۲ هزار و ۱۸۸ واحد و تاپیکو با ۲ هزار و ۶۶ واحد افزایش بیشترین اثر مثبت را بر شاخص کل گذاشتند. در مقابل، نمادهای فارس با کاهش ۴ هزار و ۳۳۹ واحدی، فملی با ۳ هزار و ۱۵۴ واحد کاهش و فولاد با ۱ هزار و ۹۵۲ واحد کاهش بیشترین فشار منفی را بر شاخص کل وارد کردند و نشان دادند که با وجود رشد محدود بازار، برخی نمادهای بزرگ به رکود یا فشار عرضه مواجه بودند.

در بازار فرابورس نیز شاخص کل با رشد ۰.۷۹ درصدی معادل ۲۵۰.۲۲ واحد به سطح ۳۱ هزار و ۸۴۴ واحد رسید. بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس را نمادهای کگهر با ۵۱.۷۵ واحد و مارون با ۳۹.۶۷ واحد افزایش داشتند و در مقابل سامان با کاهش ۸.۶۱ واحد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص این بازار بر جای گذاشت.

از منظر نوسانات قیمتی، بیشترین افزایش قیمت روزانه به نماد فایرا با رشد ۳ درصدی اختصاص یافت و نمادهای سکرما، وسپا و پسهند هر کدام با رشد ۲.۹۹ درصدی در جایگاه بعدی قرار گرفتند. در مقابل، نمادهای دارو با افت ۲.۹۶ درصدی و حتوکا با ۲.۹۵ درصد کاهش بیشترین کاهش قیمت را تجربه کردند.

روند تغییر مالکیت سهام و حق تقدم در بازار امروز با شروعی منفی همراه بود، اما این روند به سرعت به مسیر مثبت تغییر کرد و تا پایان معاملات ادامه یافت.

در نهایت، ۴۸۳ سهم و حق تقدم در محدوده مثبت به کار خود پایان دادند و ۲۴۲ سهم و حق تقدم در محدوده منفی بسته شدند؛ آماری که نشان‌دهنده برتری نسبی تقاضا و جریان مثبت مالکیت در بازار است.

از دیدگاه سرمایه‌گذاران حقیقی، حدود ۱۵۵.۸ هزار خریدار حقیقی اقدام به سنگین‌تر کردن پرتفوی خود کردند، در حالی که ۲۹۲.۶ هزار سرمایه‌گذار حقیقی در سمت فروش فعال بودند؛ موضوعی که حاکی از احتیاط و خروج بخشی از نقدینگی حقیقی‌ها از بازار پس از رشدهای اخیر است.

در بخش صندوق‌های سرمایه‌گذاری، صندوق‌های درآمد ثابت و صندوق‌درصندوق با ورود منابع مواجه شدند، در حالی که صندوق‌های سهامی، زعفران، طلا و سکه شاهد خروج منابع بودند؛ نشانه‌ای از تغییر ترجیحات سرمایه‌گذاری به سمت ابزارهای کم‌ریسک‌تر در شرایط ناپایدار بازار.

Submitted by taheri on