به گزارش اکوایران، برای پیش بینی بورس امروز – شنبه 25 تیر- به روند بازار سهام در روزهای گذشته نگاه میکنیم. روز چهارشنبه شاخص کل بورس پس از سه روز رشد کرد و 6 هزار و 517 واحد بالا آمد. شاخص هموزن هزار و 537 واحد رشد کرد و شاخص کل فرابورس افزایش 110 واحدی را پشت سر گذاشت.
در پایان معاملات روز چهارشنبه، 319 نماد رشد قیمت و 280 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 53 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 47 درصد بازار افت قیمت داشتند.
سهمهای صعودی
روز چهارشنبه در بورس شرکت بورس کالا (کالا)، شرکت کمباین سازی ایران (تکمبا) و شرکت دارویی برکت (برکت) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت دارویی ره آورد تأمین (درهآور)، شرکت سرمایه گذاری مسکن شمالغرب (ثغرب) و شرکت بازرگانی و تولیدی مرجان کار (کمرجان) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
سهمهای نزولی
در بورس شرکت سرمایه گذاری ساختمان ایران (وساخت)، شرکت پارس خزر (لخزر)، و شرکت کابل البرز (بالبر) در روز چهارشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت نوش پونه مشهد (غپونه)، شرکت تولیدی و خدمات صنایع نسوز توکا (کتوکا) و شرکت بیمه تجارت نو (بنو) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز چهارشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز شنبه است. در پایان معاملات روز چهارشنبه بازار با مازاد تقاضای 64 میلیارد تومانی بسته شد.
در پایان معاملات چهارشنبه 8 نماد صف فروش داشت و تعداد نمادهای صف خرید 22 نماد بود. همچنین در این روز ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل کاهش یافت و 18 میلیارد تومان شد. ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 272 درصد رشد کرد و در رقم 82 میلیارد تومان ایستاد.
نماد شاوان (شرکت پالایش نفت لاوان) با صف خرید 48 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از شاوان، نمادهای ختراک (شرکت ریخته گری تراکتورسازی ایران) و ملت (شرکت بیمه ملت) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد غدشت (شرکت دشت مرغاب) تعلق داشت که ارزش آن 7 میلیارد تومان بود. پس از غدشت، نمادهای فمراد، لسرما، خپویش و غپونه بیشترین صف فروش داشتند.
پیش بینی بورس امروز
در هفته گذشته شاخص در مجموع روند کاهشی داشت. شاخص در سه روز ابتدایی هفته نزول کرد و تنها در روز چهارشنبه رشد کرد. بنابراین در مجموع بیش از 12 هزار واحد نزول کرد.
شاخص در روز چهارشنبه افزایش 6 هزار و 517 واحدی را پشت سر گذاشت. در آخرین روز کاری هفته شاخص هم وزن نیز رشد کرد و هزار و 537 واحد بالا آمد. نمادهای پالایشی شپنا، شبندر، شتران و شبریز بیشترین نقش را در رشد شاخص کل بازی کردند.
شستا، شپدیس، کچاد، فارس و خودرو از دیگر بزرگان سبزپوش بورس بودند که بیشترین تأثیر را در رشد شاخص کل داشتند.
جریان خروج پول حقیقی نیز برای بیست و یکمین روز متوالی ادامه داشت و 223 میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار خارج شد. همچنین در پایان معاملات روز چهارشنبه ارزش صفهای خرید 64 میلیارد تومان بیشتر از صفهای فروش بود و بازار با مازاد تقاضا بسته شد.
به علاوه حجم معاملات در روز چهارشنبه نسبت به روزهای پیشین در سطح پائینی قرار گرفت و ارزش معاملات خرد افت 3 درصدی داشت.
بنابراین با وجود رشد شاخصها، روندهای درونی بازار همچنان منفی است. تحلیلگران یکی از علل اصلی روند نزولی بازار را افت قیمتها در بازارهای جهانی میدانند. در مقابل برخی نیز حجم پائین معاملات را به فصل مجامع مرتبط میدانند.
تحلیلگران در انتظار انتشار گزارشهای سه ماهه هستند، گزارشهایی که میتواند موجب رشد برخی از گروهها شود. در هفته اخیر دو گروه پالایشی و خودرویی پیشران بازار بودند و گزارشهای مثبت در مورد این گروهها میتواند بازار را به سمت بالا بکشد.
از سوی دیگر ریسکهای سیاسی رو به افزایش است. امیدها برای احیای برجام به حداقل رسیده و مدتهاست که روند مذاکرات متوقف شده است. به علاوه ایالات متحده اعلام کرده که سیاست فشار بر ایران را ادامه خواهد داد و جو بایدن در سفر به خاورمیانه در پی ایجاد یک ائتلاف امنیتی نظامی است که از آن با عنوان ائتلاف عبری-عربی یاد میشود. با این وصف وضعیت سیاست خارجی ایران سیگنال مثبتی برای بازار سهام ندارد و انتظار میرود در میان مدت موجب افزایش خروج سرمایه از بازار شود.