- شورای جهانی انرژی(World Energy Council) بر این باور است که تا سال 2030 به دلیل رشد انرژیهای تجدیدپذیر، فراگیر شدن استفاده از خودروهای برقی و پیشرفت دیگر فناوریها، اوج تقاضا برای نفت فرا میرسد و پس از آن تقاضا در مسیر کاهشی قرار خواهد گرفت.
- یال داچ شل که دومین شرکت بزرگ دنیا از لحاظ ارزش بازار است، اعلام کرده ممکن است تقاضا برای نفت کمتر از 5 سال بعد به بیشترین مقدار خود برسد. تحلیلگران شل مدعیاند که آنها مدتها است معتقدند تقاضا برای نفت پیش از عرضه این کالا به پیک خود میرسد.
- موسسه وود مکنزی نیز بر این باور است که رشد تقاضا برای نفت و سوختهای مایع هیدروکربونی، طی سالهای آتی در جدال بین بخش پتروشیمی و بخش خودرویی خواهد بود. با این حال وود مکنزی نیز بر این باور است که اوج تقاضا برای نفت در سال 2025 رخ خواهد داد زیرا به دلیل گسترش خودروهای برقی، تقاضا برای نفت از سوی وسیله نقلیه سبک کاهش خواهد یافت.
- مایکل لیبریچ، یکی از کارشناسان بلومبرگ نیز بر این باور است که اوج تقاضا برای نفت در سال 2025 رخ خواهد داد و از سال 2030 تقاضا در مسیر کاهشی قرار خواهد گرفت.
- اکسون موبیل، بزرگترین شرکت نفتی که سهام آن بهطور عمومی در بورس عرضه میشود، اعلام کرده در حد فاصل سالهای 2014 تا 2040 تقاضا برای نفت رشد 20 درصدی را تجربه خواهد کرد.
- آرامکو، شرکت دولتی نفت عربستان و بزرگترین شرکت دولتی نفت دنیا با ذخایری که بیش از 70 سال توان تولید نفت دارند نیز بر این باور است که به مدد تقاضای نفت از سوی بازارهای نوظهور، تقاضای جهانی نفت به رشد خود ادامه خواهد داد.
- اسپنسر دیل، اقتصاددان ارشد BP میگوید: «رشد تقاضای نفت طی دو دهه آینده تنها از سمت پیشرفت و توسعه خودروهای برقی تهدید میشود.» بیپی همچنین در آخرین گزارش سالانه خود با عنوان چشمانداز بلندمدت بازار انرژی اعلام کردهاست که تقاضا برای نفت تا سال 2040 افزایش مییابد.
متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.