دنیای بورس | اگرچه در روزهای اخیر خبر تاثیرگذاری در بازار سرمایه به گوش نرسید اما دو روز پایانی هفته گذشته، اهالی بازار سرمایه درگیر این بودند که آیا «وپویا» برای آنها خرید شده است یا خیر؟ اختلال سامانههای معاملاتی حکایت از این دارد که سفارش خرید بسیاری از سهامداران برای سهام سرمایهگذاری پویا ثبت نشده است. اگر سامانهها به درستی عمل می کردند و با وجود جمعیت قابل توجهی که هر روز به گروه سهامداران اضافه میشوند، بعید نبود رکورد خرید در عرضه اولیهها شکسته شود.
پیش به سوی مقاومت روانی
شاخص کل دومین هفته تیرماه در حالی آغاز می کند که در کانال یک میلیون و 400 هزار واحد ایستاده است. به اعتقاد برخی تحلیلگران، سقف یک میلیون و 500 هزار واحد میتواند مقاومت روانی مهمی برای شاخص به حساب آید. هفته گذشته سراسر صعودی بود و شاخصکل مجالی برای استراحت نداشت.
با توجه به حجم عرضههایی که در روزهای پایانی هفته گذشته داشتیم، کمکم باید چشم انتظار تعادل در روند بازار باشیم. از طرفی اولین روز کاری هفته معمولا با حجم قابل توجه تقاضا همراه بوده است. در نتیجه امروز نیز انتظار داریم شاخص کل همچنان روند صعودی داشته باشد اما در اواسط هفته و با نزدیک شدن به مرز یک میلیون و 500 هزار واحد می توانیم انتظار تعادل در بازار سرمایه داشته باشیم.
این هفته نمادهایی که به دلیل نوسان 50 درصدی متوقف شده بودند به جرگه معاملات باز خواهند گشت. از سوی دیگر با توجه به رشد قابل توجه هفته گذشته برخی نمادهای دیگر نیز به همین دلیل متوقف خواهند شد و تا زمانی که بازار به مرز تعادل بازنگردد، باز و بسته شدن نمادها ادامه خواهد داشت.
روند متفاوت کامودیتیها
روند بازارهای جهانی در هفته گذشته نوسان سنگینی نداشت، برخی فلزات پایه رشد داشتند و برخی از کامودیتیها هم اصلاح قیمت را تجربه کردند. مس، آلومینیوم، پالادیوم و نقره با سبزپوشی معاملات خود را به پایان رساندند. هر اونس طلا نیز با رشد 0.8 درصدی به مرز1784 دلار رسید. بهای جهانی طلا هفته گذشته تا مرز 1791 دلار نیز اوج گرفته بود و بعید نیست در معاملات این هفته به سقف 1800 دلار هم برسد. با این حال طلای سیاه در هفته گذشته افت قابل توجه قیمت را تجربه کرد.
رشد ذخایر نفت آمریکا و افزایش سریع موارد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ باعث شد هر بشکه نفت برنت که تا 43.7 دلار هم بالا آمده بود در پایان معاملات هفته گذشته دوباره به مرز 40 دلار بازگردد. شیوع کرونا و احتمال اوجگیری مجدد ان باعث شده نگرانیهایی درباره توقف مجدد اقتصادهای دنیا مطرح شود.