تداوم رشد قیمت‌های پایه | قیمت پتروشیمی ها هفته چهارم خرداد + جدول

قیمت پایه محصولات پتروشیمی در 25 خرداد اعلام شد.

به گزارش «دنیای بورس»، قیمت پایه محصولات پلیمری و شیمیایی از سوی دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی بر اساس نرخ دلار ۱۵۶۸۷۰ ریالی اعلام شد. قیمت پایه محصولات پلیمری و شیمیایی بر اساس نرخ دلار ۱۵۶۶۵۴ ریالی اعلام شده بود.

 

تداوم رشد قیمت‌های پایه

دنیای اقتصاد هم نوشت: در هفته جاری همچون هفته‌های قبل، قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی روند صعودی خود را حفظ کردند؛ اما رشد فراگیر چشمگیری در بین قیمت‌های این هفته نیز قابل رویت نیست. در نرخ‌های پایه، نوسان افزایشی نرخ نیمایی ارز با قیمت‌های جهانی همسو شده و به‌عنوان دو اهرم اثرگذار و تعیین‌کننده، صعود قیمت‌ها را محقق کرده‌اند. اگرچه جریان کلی نرخ‌ها افزایشی شده‌اند، اما اهمیت نوسان قیمت‌های پایه در این هفته نیز همچون هفته گذشته چندان قدرتمند به نظر نمی‌رسد.

زیرا از یکسو پتانسیل شتاب قیمت‌های پایه از محل رشد معنی‌دار قیمت‌های جهانی تا حدودی محدود شده و وارد کانال آرامش نسبی شده است. از سوی دیگر رشد اندک ۱۴/ ۰ درصدی نرخ ارز نیز نتوانسته محرک قدرتمندی برای رشد قابل توجه قیمت‌های پایه باشد. بنابراین گرچه این روند افزایشی قیمت‌ها در هفته جاری ادامه‌دار شده است، اما اهمیت نوسان مثبت قیمت‌های پایه کمتر شده است.

رد پای همین اثر افزایشی نه چندان موثر قیمت‌های پایه در بورس کالا بر بازار آزاد قابل مشاهده است. به‌طوری‌که با وجود کاهش قیمت‌ها در برخی گروه‌های کالایی پلیمری و شیمیایی اما باز هم افزایش نرخ در بازار این محصولات به چشم می‌خورد.مشاهده قیمت‌های پایه نشان می‌دهد که نرخ اکثر محصولات پلیمری به‌رغم سبز‌پوش شدن، تغییرات قیمتی چندانی نسبت به هفته گذشته تجربه نکرده‌اند.

در صورت چشم‌پوشی از انواع گریدهای pvc به دلایل شرایط خاص معاملاتی و ویژگی‌های فنی کالا، دامنه تغییرات قیمتی سایر پلیمرها بین مثبت ۴ تا منفی ۰۶/ ۰ درصد بود. اکریلونیتریل بوتادین استایرن موسوم به abs با ۲۶/ ۴ درصد تغییر، بیشترین افزایش را داشته و پلی اتیلن ترفتالات بطری در لیست کاهش قیمت‌ها قرار گرفت. در بین محصولات شیمیایی نیز نوسان قیمتی بین بازه مثبت ۶ تا منفی ۴ ثبت شد. آروماتیک سنگین با ۶ درصد افزایش بر صدر سبز پوش‌ها نشست و اتیلن گلایکول با ۳۴/ ۴ درصد کاهش قیمت نسبت به هفته قبل، در پایین جدول قرار گرفت.

هفته گذشته در دو بازار پلیمرها و محصولات شیمیایی بورس کالا شاهد افت حجم معاملات بودیم. در هفته قبل حجم داد و ستد پلیمرها با ۲/ ۶ درصد افت به ۸۳ هزار و ۱۹۰ تن رسید که کمترین رقم از روزهای نیمه‌تعطیل سال جاری تاکنون است. به عبارت ساده‌تر بازار در روزهای اخیر با کاهش نسبی حجم تزریق کالا روبه‌رو شده و این روند در نهایت می‌تواند به رقابت برای رشد قیمت‌ها منجر شود. البته نوسان قیمت‌های پایه در بورس کالا و رشد نرخ مستمر آن موجب شده است تا به این مطلب کمتر از قبل توجه شود.

در هفته گذشته حجم تقاضای پلیمرها در بورس کالا با ۷/ ۱۷ درصد افت همراه شد و این کاهش تقاضا در نهایت به ثبت رقم ۱۰۲ هزار و ۷۰۰ تنی تقاضا منتهی شد که رقم چندان جذابی نیست. این در حالی است که اکنون بازار با رشد رقابت برای خرید روبه‌رو شده است که خروجی آن رشد جذابیت خرید و افزایش رقابت در گریدهای مختلف پلی‌اتیلن ترفتالات بطری یا پلی‌پروپیلن‌هاست. از سوی دیگر کاهش ۷/ ۱۷ درصدی حجم تقاضا نشان می‌دهد التهاب در این بازار کاهش یافته است که شاید به آرامش بیشتر در بازار منتهی شود.

از سوی دیگر حجم دادوستد پلیمرها در بورس کالا با ۹/ ۸ درصد افت به ۶۷ هزار و ۳۲۵ تن رسیده که این رقم کمتر از متوسط معاملات در نیمه دوم سال گذشته است. از این مسیر می‌توان گفت که جریان بازار به سمت رکودی جدید متمایل شده است که البته نیاز به بررسی‌های بیشتری دارد. در هفته گذشته ۸۱ درصد از عرضه‌ها مورد معامله قرار گرفته است که رقم متعادلی به شمار می‌رود آن هم در شرایطی که نسبت تقاضا به عرضه‌ها رقمی نزدیک به ۲۳۴/ ۱ واحد بوده؛ یعنی در برابر هر تن عرضه، ۲۳/ ۱ تن تقاضا ثبت شده است.

 

Submitted by admin on