دنیای اقتصاد: امروز رئیسجمهور با فاصلهای چند هفتهای نسبت به مهلت قانونی ۱۵ آذر، بودجه را تقدیم مجلس کرد. بودجهای که البته در چند روز گذشته مشخصا در ۳ بخش مورد بازنگری قرار گرفت و طبیعتا دولت دوازدهم را مجبور کرد تا برای تنظیم درآمد-هزینه از سایر بخشها استفاده کند.
معمولا یکی از بخشهایی که در تمام دولتها بهعنوان ضربه گیر بودجه عمومی شناخته میشود، بودجه عمرانی و به تعبیری عدم اجرای آن است که انبوه طرحهای نیمه تمام در سراسر کشور گواهی بر همین مدعاست. پروژههایی که بعضا بدون توجیه اقتصادی و بنا به انگیزههای غیرکارشناسی آغاز شده و با تغییر مسوولان چه بسا متوقف شده است.اما آیا واقعا هیچ راه دیگری وجود ندارد که گرههایی از این دست باز شود و بتوان به روش دیگری به توسعه زیرساختی و عمرانی کشور پرداخت؟ تجربه کشورهای دیگر نشان میدهد که روشهای مختلفی در این زمینه وجود دارد و شاید در شرایطی که فشارهای اقتصادی بر کشور افزایش یافته است، سبب خیر شود تا دولت از نقش پاروزن به سکاندار تغییر یابد.
باشگاه اقتصاددانان در پرونده امروز خود به این مساله پرداخته است که دولت چگونه میتواند خود را از بن بست قدیمی بودجه عمرانی خارج کند و مشکلات و پیشنیازهای آن چیست?
خلا قانونی و فرآیندی/ پیام نوروزی
طراحی بستههای سرمایهگذاری/ علی نادری
پاروزن یا سکاندار/ محمد عنبری
انگیزه جدید برای مجریان/ مهدی اشعری