دنیای بورس: ماجرای اختلاف نظر وزارت راه و شهرسازی و ذوب آهن بر سر میزان تعهدات تولید ریل ملی در شرایطی همچنان پابرجاست که منصور یزدیزاده؛ مدیرعامل ذوبآهن در تعهد جدید دیگری از توافق اولیه با شهرداری اصفهان به منظور تولید ریل مورد نیاز مترو این شهر خبر داد.
دولت تاکید دارد ذوب آهن از 40 هزار تن تحویل ریل ملی تعهد داده شده به راهآهن تنها 500 تن آن را بارگیری و تحویل داده است. تعلل در میزان ریل تحویلی کار را به جایی رسانده که معاون وزیر راه و شهرسازی در صحبتهایی با لحن تندی گفته بود منتظر معطلی ذوب آهن نمیماند. در طرف دیگر اما ذوب آهن با اشاره به مساله کسری و کمبود نقدینگی در این عرصه دلیل اصلی در تاخیر محصول تعهدی را مربوط به خود نمیداند و آن را تابع شرایط فعلی بخش صنایع و کلان اقتصاد ایران منصور میشود.
آنچنان که مدیران «ذوب » مدعی هستند ریل مورد نیاز راهآهن براساس استانداردهای اروپا توسط ذوبآهن تولید میشود و تاکنون بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ تن از این نوع محصول تولید شده است. مدیرعامل حتی تاکید دارد این مجموعه توانایی تولید هر نوع محصول مورد نیاز ناوگان ریلی کشور را دارد و با دستیابی به تکنولوژی و تکنیکهای فنی در ذوبآهن تولید سایر مقاطع ریلی را در دستور کار قرار دارد.
تحلیلگران اما اگر چه توانمندیهای فنی ذوب را کتمان نمیکنند اما ایجاد تعهدات جدید را با توجه به سرانجام نرسیدن تعهد ریلی به راه آهن چندان مناسب و مطلوب تلقی نمیکنند.
ذوبآهن در برنامههای پیشبرنده خود از برنامهریزیهای لازم برای توسعه و افزایش تولید در این مجتمع صنعتی و حتی صادرات براساس گواهینامه استاندارد محصول هم خبر میدهد. البته تامین کک و آب مصرفی مورد نیاز تولید دو چالش فراروی ذوبآهن است که مدیران هم آن را تایید میکنند.
«ذوب» اما در این خصوص میگوید: با اجرای پروژههایی مانند آبزدایی از لجن کنورتور، انتقال پساب شهرهای اطراف و کاهش مقدار آب مصرفی به ازای تولید هر کیلو محصول بحران کمبود آب را مدیریت میشود. مجموعه همچنین برای رفع دیگر چالش در نظر دارد علاوه بر اینکه حداکثر بهرهمندی از معادن زغالسنگ داخلی را انجام دهد، در صورت نیاز، تامین کک از طریق واردات را هم برنامهیزی کند.