دنیای اقتصاد: نشست روز جمعه اوپک نشان داد اعضای این سازمان و کشورهایی که در برنامه کاهش عرضه نفت حضور دارند، مانند یک سال و نیم اخیر، یکپارچه هستند و میتوانند اختلاف نظرهای موجود را از طریق مذاکره حل کنند. این شاید مهمترین نتیجه نشست یاد شده است.
پس از اعلام توافق تولیدکنندگان نفت بر سر بالا بردن عرضه، از آنجا که رقم واقعی افزایش عرضه کمتر از پیشبینیها بود قیمت نفت در بازارهای جهان رشد کرد. انتظار میرود در شش ماه دوم سال جاری میلادی که از یکشنبه آینده آغاز میشود، میزان عرضه نفت از سوی اوپک و روسیه در مجموع ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار بشکه در روز بالا رود.
عوامل متعدد بر قیمت نفت تاثیر میگذارند و به همین دلیل پیشبینی وضعیت بازار در ماههای آینده دشوار است. از یکسو برنامه کاهش عرضه نفت که از ابتدای سال گذشته آغاز شده تا پایان امسال ادامه خواهد داشت و از سوی دیگر پیشبینی شده عرضه نفت از سوی چند کشور از جمله ایران و ونزوئلا به تدریج کاهش پیدا خواهد کرد. این دو عامل از رشد قیمتها حمایت میکنند. همچنین رونق اقتصاد جهان به افزایش تقاضا برای نفت منجر شده است.
البته برخی تحلیلگران معتقدند از اوایل سال آینده نشانههای ضعف در اقتصاد جهان نمایان خواهد شد. واکنش ترامپ و مصرفکنندگان بزرگ نفت به رشد قیمتها یک عامل دیگر است که بر قیمتها تاثیر میگذارد. چند ماه دیگر انتخابات میان دورهای کنگره آمریکا برگزار میشود و ترامپ مایل نیست از رونق اقتصاد آمریکا کاسته شود یا قیمت بنزین بالا رود.
تاثیرات نشست روز جمعه اوپک را میتوانید در گزارش صفحه باشگاه اقتصاددانان مرور کنید:
هم پیمانی رقبای قدمی/ دیوید شپارد
تعرفه چینی بر نفت آمریکایی/ تسوتانا پرسکووا
شوک تقاضا در راه است؟/ پاتی دام
ریسک کاهش عرضه/ نیاندا سالواترا