سعید نمکی؛ معاون سازمان برنامه و بودجه درباره تاثیر دلار 4200 تومانی و تکنرخی شدن نرخ دلار در قیمت داروهای داخلی و همچنین داروهای وارداتی اظهار کرد: ممکن است مردم درباره افزایش قیمت داروهای تولید داخل و وارداتی نگرانیهایی داشته باشند که باید در این حوزه توضیحهایی ارایه داد.
معمولا اقلامی که داروهای تولید داخل را تشکیل میدهد، مواد اولیه است که 35 تا 40 درصد قیمت تمام شده دارو را تشکیل میدهد و بین 60 تا 65 درصد، اقلام جانبی، اقلام بستهبندی و سایر هزینهها هستند که در قیمت تمامشده دارو موثرند.
غیر از مواد اولیه، اقلام جانبی و بستهبندی داروهای تولید داخل مدتها است که از طریق ارز آزاد تهیه میشد که قیمت آن هم بالاتر از 4 هزار و 500 تومان برای صنعت بود. حال اگر قرار باشد طبق مصوبه جدید با نرخ 4 هزار و 200 تومانی دلار، این اقلام تهیه شود، طبیعتا از قیمت تمام شده اقلام بستهبندی و مواد جانبی دارو کاسته خواهد شد.
به گفته نمکی برای مواد اولیه که بین 35 تا 40 درصد قیمت تمام شده تولید داروی داخلی بود، اگر قرار باشد چیزی حدود 10 درصد بین دلار 3 هزار و 750 تومانی تا دلار 4 هزار و 200 تومانی افزایش قیمت تمام شده مواد اولیه داشته باشیم، با کاهشی که در تهیه ارز به قیمت 4 هزار و 200 تومان به جای بالای 4 هزار و 500 تومان در مواد جانبی و بستهبندی دارو داشتیم، انتظار ما این است که قیمت تمام شده داروی داخلی افزایشی نخواهد داشت.
سازمان برنامه و بودجه ردیف خاصی برای کمک و یارانه تهیه داروهای وارداتی اساسی، داروهای بیماران خاص و داروهای حیاتی، (نه داروهای غیراساسی) درنظر گرفت که امسال هم با تصمیم جدید، ارقام بیشتری به این داروها تخصیص داده میشود.
معاون سازمان برنامه و بودجه قول داده مطلقا هزینه جدیدی به هزینه تهیه دارو در سبد خانوارها تحمیل نخواهد شد.