سنا: علی بیگ زاده، رییس اداره نظارت بر ناشران بورسی با بیان این مطلب گفت: از آنجایی که افشای اطلاعات به طور مستقیم در سامانه کدال انجام میگیرد، توقف نمادها نیز به صورت سیستمی انجام میشود و سیستم بر اساس الگوریتمی تعریف شده نماد را متوقف میکند.
بیگ زاده با اشاره به توقف67 نماد در بورس در حال حاضر گفت: هم اکنون از این67 نماد متوقف، حدوداً 51 درصد به علت عدم ارائه اطلاعات حسابرسی شده متوقف هستند، چون حسابرس به اطلاعات شرکت اعتبار دهی میکند و قابلیت اتکاء اطلاعات را بهبود میبخشد.
وی خاطرنشان کرد: چشم پوشی از این اطلاعات در زمان بازگشایی میتواند سهامدار را از دسترسی به اطلاعات محروم کرده و از طرفی حسابرس نیز میتواند اظهار نظر مردود نسبت به اطلاعات داشته یا تغییرات اطلاعات را لازمه ارائه اظهار نظر مقبول بداند. که نتیجتا بازگشایی بدون اطلاعات حسابرسی شده در برگیرنده این ریسک است.
وی با بیان اینکه شرکتهایی که سال مالی آنها پایان اسفند ماه است بر اساس دستورالعمل افشاء، هم اکنون باید پیشبینی سال جاری را بر اساس اطلاعات واقعی 6 ماهه و صورتهای مالی 6 ماهه حسابرسی شده، ارائه کنند، گفت: 51 درصد از نمادهای متوقف هر دو یا یکی از موارد را ارائه نکردهاند.
بیگ زاده افزود: اکثر پیشبینیهای ارائه شده که انتظار ارائه اطلاعات حسابرسی آن را داریم فاقد پوشش مناسب است به عنوان مثال پیشبینی کل سال شرکت، سود اعلام شده است. در حالی که عملکرد واقعی 6 ماهه منجر به زیان شده است یا درصد پوشش در 6 ماهه واقعی بسیار پایین است. بنابراین پیشبینی ارائه شده در چارچوب استانداردهای حسابرسی مربوطه باید توسط حسابرس رسیدگی شود.
رییس اداره نظارت بر ناشران بورسی سازمان بورس ادامه داد: این اعتباربخشی حسابرس ریسک اطلاعات ارائه شده را کاهش میدهد و سهامداران در فضای شفافتر نسبت به معامله اقدام میکنند.
به گفته بیگ زاده، تحلیل آماری سایر نمادها حاکی از آن است که حدود 30 درصد از نمادهای متوقف علاوه بر اطلاعات حسابرسی شده، الزامات اطلاعات حسابرسی نشده که باید توسط مدیر شرکت در سامانه کدال افشاء شود را نیز رعایت نکردهاند. مثلا شرکت پیشبینی را در مقطع 6 ماهه ارائه نکرده است.