پتروشیمیها از صنایعی هستند که به آب زیادی نیاز دارند، اما مجوز برخی از این واحدها در مناطقی صادر شده که با مشکل کمبود آب مواجه هستند. براساس تصمیم شرکت ملی پتروشیمی قرار است برخی طرحها از مناطق مرکزی به سواحل خلیج فارس و دریای عمان منتقل شود.
همچنین مجوز برخی از این واحدها مربوط به مناطقی است که ساخت مجتمع پتروشیمی در آنها توجیه اقتصادی ندارد که از جمله آنها می توان به مجوزهای گسترده برای طرحهای اوره اشاره کرد که اغلب آنها با مشکل روبرو شدند. پیش از این، مجوزهای متعدد برای ساخت مجتمعهای اوره در مناطق نزدیک جغرافیایی صادر شد که صرفه اقتصادی طرحها را زیر سوال برد.
اکنون سرمایهگذاران با چالش مواجه شدند و در صدد تغییر محصول اوره به محصولهای با ارزش افزوده بالاتر هستند. برخی سرمایهگذاران به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی، از ساخت مجتمعهای دارای مجوز صرف نظر کرد و پروژهها را به حال خود رها کردند.
20 طرح در کمیته بررسی
احمد زارعی؛ سرپرست مدیریت طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گفتوگو با «ایرنا» میگوید: کمیته بازنگری مجوزهای طرحهای پتروشیمی در شرکت ملی صنایع پتروشیمی به منظور فعال شدن این طرحها تشکیل شد و حدود 20 طرح صنعت پتروشیمی در کمیته بازنگری مجوزهای طرحهای پتروشیمی در حال بررسی هستند.
روند بررسیها
به گفته وی تمام فرصت و کمکهای لازم برای فعال شدن این طرحها به مدیران و مجریان داده و پس از اتمام فرصت باز هم میزان پیشرفت طرح بررسی میشود. در صورتی که پس از پایان فرصتهای داده شده، طرحی نتوانست به پیشرفت لازم برسد، آن طرح از سوی کمیته بازنگری مجوزهای طرحهای پتروشیمی به هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی به منظور تصمیمگیری درباره مجوز طرح معرفی میشود.
لغو غیرفعالها
این در حالی است که زارعی از لغو مجوز برخی از طرحهای غیرفعال پتروشیمی خبر داده است. سیاستگذار در دوره جدید معتقد است برای ساخت یک مجتمع پتروشیمی باید تمام شرایط زیست محیطی، تأمین آب و خوراک، انتقال محصول و نوع محصول تولیدی و همه موارد باید بررسی شوند.
جزئیات بیشتر گزارش را اینجا بخوانید.