پتروشیمی فارابی به دنبال اجرای 4 طرح توسعه‌ای است

راهکار ممکن خروج « شفارا » از زیان

با شرایط جدید پسابرجام پتروشیمی فارابی در پی انجام 4 طرح بزرگ توسعه‌ای است که به گفته مدیران بورسی با اجرای آن امکان خروج از ماده 141 قانون تجارت مهیا می‌شود. هر یک از پروژه‌های مزبور  علاوه بر فعال کردن صنایع پائین دستی و جلوگیری از خام فروشی، با ایجاد ارزش افزوده می‌تواند صرفه جویی ارزی را هم به دنبال داشته باشد.

پتروشیمی فارابی با سرمایه 15 میلیارد تومان در حال حاضر با زیان انباشته 79 میلیادر تومان روبه‌رو است و اگر چه در سال مالی 95 کاهش زیان ناخالص کاهش یافته و این مجموعه تولیدی در تولید رکورد زد اما همچنان مشمول اصل 141 قانون تجارت است.

به باور مدیران پتروشیمی فارابی تنها با اجرای طرح‌های توسعه‌ای امکان خروج از ماده 141 قانون تجارت وجود دارد و در چشم انداز تعریف شده برای بهبود وضعیت و خروج از شرایط کنونی 4  طرح بزرگ توسعه دیده شد.

البته در شرایط پسابرجام وضعیت تا حد زیادی تغییر یافته و امیدواری به افق روشن بعید نیست؛ به طوریکه مدیرعامل شرکت از آمادگی سرمایه‌گذاری 150 میلیون یورویی این مجتمع در شرایط پسابرجام خبر داده است.

این در حالی است که «شفارا» علاوه بر مذاکره با سرمایه‌گذاران آلمانی، گفت‌وگو با نمایندگان شرکت‌هایی از کشورهای هند، پاکستان، آذربایجان، افغانستان، ترکیه، کره، مصر، یونان و امارات را نیز در دستور کار قرار داده است.

در این میان 4 طرح پیشنهادی توسعه «تبدیل متانول به الفین»، «تبدیل پروپیلن به پروپیلن اکساید و پلی یول»، «تبدیل پروپیلن به اسید آکریلیک» و «تبدیل مونومر وینیل استات به پلی وینیل الکل» مدنظر مجموعه پتروشیمی فارابی است.

تبدیل متانول به الفین

البته پروژه تبدیل متانول به الفین (MTO) که موافقت مدیر عامل سرمایه‌گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) را داراست، به عنوان اصلی‌ترین طرح توسعه پتروشیمی فارابی محسوب می‌شود.

مدیرعامل پتروشیمی فارابی زمان اجرای این پروژه را که با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ میلیون یورو انجام می‌شود، حدود ۴۲ ماه درنظر گرفته که با توجه به آنکه اجرای این طرح نیازمند فضای ۱۲ هکتاری است، امکان اجرای این طرح مهیاست.

تبدیل پروپیلن به پروپیلن اکساید و پلی یول

ابراهیم سقایی درباره طرح تبدیل پروپیلن به پروپیلن اکساید و پلی یول هم می‌گوید: در حال حاضر نیاز کشور به پولی یول 50 هزار تن در سال است که به دلیل عدم وجود تولید داخل، نیاز کشور به صورت واردات تامین می‌شود. هزینه اجرای این طرح 60 میلیون یورو برآورد شد.

تبدیل پروپیلن به اسید آکریلیک

پروژه تبدیل پروپیلن به آکری (Propylene to Acrilic Acid) هم با حدود ۱۱۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری علاوه بر فعال کردن صنایع پائین دستی و جلوگیری از خام فروشی، با ایجاد ارزش افزوده می‌تواند صرفه جویی ارزی کشور را به دنبال داشته باشد.

تبدیل مونومر وینیل استات به پلی وینیل الکل

در حال حاضر پتروشیمی فن آوران تولیدکننده مواد اولیه مورد نیاز جهت تولید مونومر وینیل استات (VAM) است، چنانچه امکان انجام پروژه تبدیل مونومر وینیل استات به پلی وینیل الکل (PVOH) نیز مهیا شود، یکی از محصول‌های پایین دستی که از آن تولید کرد، پلی وینیل الکل است.

 

Submitted by admin on