هرچند مخالفت شدید ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا با جنت یلن، رئیس فعلی فدرال رزرو، امکان ابقای وی در این سمت را زیر سوال میبرد، اما برخی کارشناسان معتقدند در این حوزه ترامپ به پایداری اقتصاد توجه بیشتری خواهد کرد. با توجه به الزام استقلال بانک مرکزی از دولت که به صورت سنتی میان روسای جمهور آمریکا رعایت شده، به نظر میرسد ترامپ نیز رفتار پوپولیستی خود در این زمینه و در نتیجه کنار زدن یلن را انجام نمیدهد. بر اساس قانون، دوره ریاست فدرال رزرو یلن تا فوریه 2018 خواهد بود و تا آن زمان بسیاری انتظار تغییر وی با دستور ترامپ را پایین میدانند.
به صورت تاریخی رئیس جمهورها نرخ بهره پایین را ترجیح میدهند. اما ترامپ که در اوایل کمپین انتخاباتی، خود را طرفدار نرخ بهره پایین عنوان میکرد، در اواخر کمپین، نرخ بهره پایین را تهدیدی برای آمریکا مطرح کرد. به گفته وی گرچه بهره پایین، تورمزا نیست، اما با تشدید نوسان بازارها و حبابهای قیمتی، توزیع ثروت در آمریکا را مختل میکند! ادعایی که اخیرا مقامات پوپولیست در سایر نقاط دنیا مطرح میکنند، اما مخالف نظر اکثر اقتصاددانان و بانکهای مرکزی است.
به هر حال، سیاستهای ترامپ (محدودیتهای تجارت با دنیا، کاهش مالیات، توسعه زیرساختها و افزایش بودجههای نظامی) تورمزا است. بنابراین و از آنجایی که اقتصاد آمریکا نزدیک به اشتغال کامل است، رشد تورم زمینهساز افزایش نرخ بهره خواهد شد. انتظاری که اکنون با رسیدن نرخ بهره اسناد خزانه 10 ساله آمریکا به 2/12 درصد قابل ردیابی است. کارشناسان با این وجود، همچنان درباره احتمال اجرای سیاستهای ترامپ مردد هستند.