افزایش تولید شمش روی
مدیرعامل هلدینگ توسعه معادن روي ايران از رشد تولید شمش روی در سال 96 نسبت به سالهای قبل خبر داد. اردشیر سعدی محمدی در این باره میگوید: تولید شمش روی در توسعه معادن روی در سال 95 به 80 هزار و 137 تن رسید، این در حالی است که در سال 94 میزان تولید این محصول برابر با 66 هزار تن بوده است. تفاوت یادشده نشان از افزایش حدود 22درصدی تولید در سال 95 دارد. تولید شمش روی توسعه معادن روی ایران در سال 96 مطابق برنامه با 12.5 درصد رشد همراه است. پیشبینی تولید امسال 90 هزار تن است، تاکنون نیز بیش از 6 هزار تن از سال گذشته جلوتر است و پیشبینی بر این است که در سال 96 «کروی» 10 هزار تن افزایش تولید داشته باشد.
پروژه قشم از اواسط مردادماه
برنامههای توسعهای که هلدینگ توسعه معادن روی ایران در سال 95 انجام داده BZS کالسیمین و BZS در بندرعباس بوده که هر چهار پروژه اجرا و نهایی شده است. به گفته سعدمحمدی که با «دنیای بورس» گفتوکو کرده است: پروژه قشم تا یک ماه آینده به تولید میرسد و برای سال جاری 12 پروژه برنامهریزی شده است. در همین حال نخستین فرآوری خط 2 کنسانتره کالسیمین است که امید است عملیات آن اجرایی شود. این مقام مسئول همچنین تاکید میکند: خط 2 کنسانتره را به این دلیل راه میاندازیم که بتوانیم مخلوط اکسیده و سولفوره را فرآوری کنیم.
سعدمحمدی همچنین در توضیح تکمیلی BZS کالسیمین میگوید: مراحل نهایی تست گرم این پروژه انجام شده و البته نتایج مثبتی داشته است. هدف این طرح استخراج خوراک کنستانتره 20 درصد است که در مرحله اول کنستانتره 19.5 درصدی استخراج شده است. مدیران مسئول این پروژه امیدوارند: اواسط ماه آینده این طرح فعالیت جدی خود را آغاز میکند.
کاهش ریسک قیمتهای جهانی
هلدینگ توسعه معادن روی ایران در نقشه ترسیمی سیاستگذاریها اعلام کرده: برنامههای تولید را متاثر و متناسب با تغییرات قیمتها تغییر نمیدهد، از این رو به گفته سعد محمدی برنامهریزی انجامشده فعالیت شرکتها را بالای ظرفیت اسمی رقم میزند که همین امر سبب میشود ریسکهای احتمالی پوشش داده شوند.
بهرهبرداریهای جدید
مجموعه هلدینگ روی ایران چند پروژه دیگر را در دستور کار دارد؛ براین اساس در معدن چاه میر در سال 75، 75 هزار و 600 تن استخراج شد و میزان استخراج سولفوره نیز 3390 تن بود که از این میزان 43 هزار تن به بافق انتقال داده شد. مقامهای «کروی» امیدوارند: معدن چاه سرب کمتر از یک ماه آینده برای استخراج فعال شود. این در حالی است که به گفته سعدمحمدی اندیسهای دیگری در محدوده رباط و مس کن، چانگهای در قزاقستان، معدن سرب و روی عمارت انگوران در نوبت کاری است که امید است به زودی کارهای طراحی و اجرایی و عملیاتی معدن چاه سرب انجام شود. همچنین مدیران این مجموعه بورسی پیشبینی کردهاند: میزان تولید در معدن چاه میر در یزد در سالجاری افزایش چشمگیری داشته باشد تا بتوان بخشی از خوراک بافق را تامین و از معدن جدید هم بهرهبرداری کرد.
تعادل در خرید و فروش
مدیرعامل «کروی» میگوید: به همان اندازه که تولید بوده، فروش هم صورت گرفته و از ذخایر سال قبل هم فروش انجام شده است. «کروی» در سال گذشته بیش از 70 هزار تن فروش داشت و بخشی از محصول را با مواد اولیه تهاتر کرد، بیش از 7 تا 8 هزار تن و حدود 2500 تن نیز تبدیل به پودر روی شد که به عنوان مواد اولیه خریداری میشد.