به گزارش «دنیای بورس» به نقل از دنیایاقتصاد، جدای از بحث و جدل درباره ریزش شاخص بورس در هفته گذشته، استعفای رئیس سازمان بورس، اخطارهای نمایندههای مجلس درباره برخورد با مداخلهگران در حوزه بورس و البته پیشبینی فعالان حوزه بورس بعد از انجام مراسم تحلیف جو بایدن، رئیسجمهور جدید ایالات متحده آمریکا، یکی از بحثهایی که در آخر هفته گذشته در شبکه اجتماعی توییتر دیده شد و سر از برخی گروههای تلگرامی درآورد بحث رابطه بین دلار و بورس بود، «چرا اصلاح جدی دلار و طلا استارت نمیخورد؟
روندها جانسخت هستند، در خود بورس، بارها خرسها فشار آوردند ولی در نهایت گاوها برنده شدند تا اینکه سرانجام دیگر پولی برای بیشتر باد شدن نبود و سقوط کرد.
همین رفتار درخصوص دلار نیز صادق است، مقاومت میکند ولی در نهایت اصلاح پیش روست.» این توییت مهدی رباطی، رئیس هیاتمدیره کارگزاری بورس بیمه ایران در ۲۱ آبان ماه بود. حالا چرا برگشتیم به تقریبا دو ماه پیش؟ چون موضوع این توییت رباطی، طی هفتههای گذشته، بارها توسط خودش ادامه داشته است و کاربران زیادی به آن رجوع کردهاند.
او ۲۵ دی ماه سالجاری بار دیگر با بازنشر این توییت نوشت: «امروز دلار نقدی به حدود ۲۳هزار و ۵۰۰ رسید یعنی ۲۸ درصد کاهش از سقف، احتمالا این اصلاح کماکان ادامهدار است. حباب خودرو و ملک نیز متناسب با این افت با شتاب بیشتر از کاهش ارز تخلیه خواهد شد.
بورس که در رشد پیشتاز بود در افت نیز جلوتر است.» او ۲۹ دی ماه بار دیگر با بازنشر این توییت، در صفحه شخصی خود نوشت: «۱۷ تا ۱۸ هزار تومان هدف این موج اصلاحی دلار است که چندماه قبل روی ۳۲ پیشبینی شد. درباره بورس هم حرف زیاد است ولی به دلیل معذوریت جایگاه از بیان عمومی صرف نظر میکنم، ولی در شاخص ۱۷۰۰ پیشبینی لازم برای مسوولان امر انجام شد.»
در نهایت رباطی در آخر هفته گذشته، بار دیگر درباره این موضوع در صفحه شخصی خود نوشت: «به دلیل پیامهای متعدد سهامداران عزیز و فعالان بازار سرمایه به دو نکته از نکات مورد اشاره در توییت قبل اشاره میکنم. در شروع ریزش بازار ۱۵ پیشنهاد به همراه پیشبینی شاخص یک میلیونی به مسوولان رده بالای امر ارائه شد که اگر بخشی از آن جدی گرفته میشد وضعیت بورس به اینجا نمیرسید.»
- رامین پولادگر | نایبرئیس کمیسیون تجارت ایران و عراق
بخش عمده اوراق بدهی منتشر شده در سالجاری و همچنین اوراقی که قرار است در سال آتی منتشر شود، در سالهای بعد از ۱۴۰۱ سررسید میشود. تداوم روند انتشار اوراق بدهی، سهم پرداخت بدهی از کل هزینههای دولت در بودجه را با سرعت قابلتوجهی افزایش خواهد داد و گریبان دولت آتی را خواهد گرفت.
- رضا غلامی | تحلیلگر اقتصاد
موتور محرک تبعیض در درآمد و فقر، تورم است. افزایش نرخ ارز اولین تحریککننده تورم است بهویژه در شرایطی که تولید بهدلایلی مانند محدودیت واردات مواد اولیه و کالاهای سرمایهای، نبود تکنولوژی و مانند آن توانایی واکنش سریع به تغییرات قیمت را ندارد. نرخ ارز را رسما افزایش میدهند آن وقت از محل بودجهای که ندارند برای کمک به محرومان برنامهریزی میکنند. راهکار: لطفا نرخ ارز را مدیریت کنید. در مرحله اول نوسانات آن را در دامنه مشخصی کنترل، سپس برای کاهش تدریجی آن (تقویت پول ملی) تدبیر کنید.